Olin tässä taannoin viskitislaamolla vierailulla. En sentään Skotlannissa, vaan Kyrönmaalla. Isonkyrön osuusmeijeri tuotti ennen Oltermanni-juustoa, mutta nykyään siellä tislataan viskiä ja valmistetaan giniä kotimaisesta rukiista. Se se harvinaista onkin, yleensä viskin valmistukseen käytetään ohraa. Paikan ilme ja yrityksen imago ovat mainioita, niissä käytetään hyväksi paikallisuutta. Fonttikin on peräisin Napuen taistelun muistomerkistä.
Kyrö Distillery Companyn viskitislaamo sijaitsee vanhassa meijerissä, joka on sinällään nähtävyys sekin. Tislaamon yhteydessä on pop-up-ravintola, josta voi ostaa viskin ensitislettä raaka-aineena käyttäviä drinkkejä, joilla on paikallisuudesta ammentavia nimiä, kuten Perttilän silta tai Kyröön tappelus. Ginissä on käytetty kotimaisia ainesosia, kuten Pohjanmaan maakuntakukka mesiangervoa, sekä koivua, tyrniä ja karpaloa. Tisle tekeytyy tynnyreissä kolmessa vuodessa viskiksi. Hienoa, että maaseudulta löytyy tällaista innovatiivisuutta ja hyödynnetään paikallisia raaka-aineita ja osataan hyödyntää markkinoinnissa omaa kotiseutua.
Oltermannista viskiksi. Paikka on kokenut tosiaan melkoisen muutoksen. Osasinpa itse ajatella yhtä luovalla tavalla. Ties millaista yritystä pyörittäisin...
VastaaPoistaTämä on kyllä innovointia parhaimmillaan.
PoistaOlen seuraillut näitä kavereita somessa. Erittäin hyvä meininki! Niin sitä pitää!
VastaaPoistaNäin on, on kiva löytää näitä kannustavia ja innostavia esimerkkejä maaseudulta.
PoistaMukava että viihdyit ja tervetuloa uudestaan!
VastaaPoistaOikeastaan työn puolesta käväisin, joten juttua tulossa syksyn aikana. :)
PoistaOlet oikeassa, on kiva kun blogilla on lukijoita ;) Ja kiva blogi täältä löytyi, ehdottomasti jään lukijaksi.
VastaaPoistaTosi kiva, kun klikkauduit lukijaksi! Tervetuloa!
PoistaViski on hyvää :)
VastaaPoistaSitten vaan odottelemaan, että tämän tislaamon viski on valmista ja kokeilemaan! :)
Poista