perjantai 16. toukokuuta 2014

Mitäs sitten löysinkään

Hassua, blogi toimii kuin aarrekartta. Sen jälkeen kun olin tuon viime postauksen tehnyt, sähköpostiini tuli Torin ilmoitusvahdin viesti teak-lipastosta tästä läheltä eikä hintakaan ollut mielestäni ihan paha (40€). Eipä muuta kuin viestiä ilmoittajalle ja juhuu päästiin lipaston hakuun.


Kuten kuvasta näkyy, lipasto on maalattu valkoiseksi. Nyt pohdin tämän kanssa, että pitäisikö maalit poistaa?? Päinvastainen ongelma kuin tuon liinavaatekaapin kanssa. Luultavasti tuo saa kelvata alkuunsa tuollaisena ja sitten joskus, kun on enemmän aikaa, käyn tuon kimppuun tai sitten vien sen jollekin työpajalle fixattavaksi. Kiva se noinkin on.
Lipasto ei ollut siis se löytö, josta viime postauksessani lupasin kertoa vaan ne ovat nämä:


Tuolit löytyivät myöskin Torin kautta ja kotipaikkakunnaltani. Kyseessä on kaksi Kimmo Varjorannan suunnittelemaa Pisara-tuolia. Meillähän on neljä kappaletta näitä Eamesin DSW-tuoleja:
Kuva lainattu


Uudessa kodissa ruokapöydän ympärille jää enemmän tilaa, niin että myös pöydän päihin on mahdollista laittaa tuolit. Ajatus erilaisista tuoleista houkutti ja siksi pisarat pääsevät nykyisten tuolien kavereiksi. Väritys on kivasti samassa linjassa.

Työpaikkani intrassa on hyvä kirppispalsta. Sieltä olen tehnyt kaikenlaisia löytöjä. Tällä viikolla löytyi kaksi kappaletta Arabian Suvi-maljakkoja (10€/kpl).


Gunvor Olin-Grönqist on nämä maljakot suunnitellut vuonna 1981. Apua, tiikkiä ja kasaria, asioita joista en ikinä uskonut pitäväni. Mutta jotenkin nämä maljakot vain puhuttelivat. Maljakoista tulee mieleen mökki ja juhannus. Näihin voisi kerätä niityltä luonnonkukkasia. Näihin tunnelmiin hyvää viikonlopun jatkoa!

12 kommenttia:

 1. Kiva tuo lipasto :) Mää maalaisin varmaan punaiseksi tuon, mutta kiva se on valkoisenakin ja varmaan millä värillä tahansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, punainenkin olisi kyllä kiva. Nyt alkoi jostain syystä tehdä mieli punaisia pinnatuoleja.

   Poista
 2. Tosi kiva lipasto, hieno! Ja muutenkin kivoja löytöjä - mukava nähdä ne sitten uudessa kodissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna! Toivottavasti kärsivällisyys riittää, hetki tässä menee ennen kuin remppa on tehty ja huonekalut oikeilla paikoillaan.

   Poista
 3. Voi, äidilläni on tuollainen maljakko ja työpaikallanikin olen nähnyt yhden :) Taidan ehkä jossain vaiheessa hilata sen itselleni. Eikös ole jännä, miten sitä innostuu ihan ihmeellisistä asioista! Onnea lipastosta!

  VastaaPoista
 4. Onpas kauniit nuo Pisara-tuolit, minulle ihan uusi tuttavuus. Sopivat miltei mihin vain!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisätäkseni vielä voin häpeillen myöntää, että omistan kaksi maljakkoa... ja olen kovasti koittanut mieleisiä metsästää vaan ei tunnu löytyvän tästä maailman kaikkeudesta!

   Poista
  2. Kiitos! Noissa Pisaroissa on se hyvä puoli että niitä on ihan hyvin vielä saatavilla ainakin nettikirppiksillä.
   Kyllähän sitä kahdellakin maljakolla pärjää ;). Itselläni kaikki maljakot ovat erilaisia ja nyt halusin muutaman samanlaisen. Siksi nuo lähtivät matkaan.

   Poista
  3. Täytyykin tutkailla noita pisaroita paremmin! Ja ei niillä maljokoilla pärjää ne ovat mallia MEGA eli kukkapuskan tulee olla PUSKA isolla P:lllä :D

   Poista
 5. Meillä on tulossa keittiöön ikkunan alle tasoksi tuon lipaston pikkuserkku, sen liukuovet ovat koko matkalta, mutta toisessa päädyssä oven takana on laatikosto. Me mietimme maalaammeko sen kokonaan vai jätämmekö ovet alkuperäisen väriseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta se alkuperäinen väri voisi kyllä olla kiva.

   Poista

Kommentointi on luvallista, jopa suotavaa! :)