sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Synttäripäivän menu





Eilen oli mukava päivä. Ajateltiin työkavereiden kanssa alkaa tehdä vierailuja toistemme koteihin. Ihan uteliaisuutta, mutta myös tutuaksemme toisiimme paremmin, kun kertoohan se koti jotain ihmisestä, itse asiassa aika paljonkin. Kaikki alkoi oikeastaan siitä, kun työkaveri pyysi meidät ennen pikkujouluja luokseen etkoille. Siitä se ajatus sitten lähti. Ja kun synttärini lähestyivät, näin tilaisuuteni tulleen ja pyysin työkaverit meille syömään. Hassua, melkein jännitti, vaikka tuttuja ihmisiä oli meille tulossa. Mutta ehkä koti on kuitenkin sellainen aika yksityinen paikka, johon liittyy paljon tunteita. Mutta ilta oli aivan mahtava. Olen onnekas, kun minulla on niin ihanat työkaverit.

Menu sisälsi salaattia ja valkoista pizzaa.Toimii siis edellen loistavasti. Durumvehnäjauhot tekevät taikinasta helposti kaulittavaa, joten kuusi pizzaa syntyi suit sait sukkelaan.



Ruoan kanssa nautimme kahta erilaista Proseccoa (Soliggo Prosecco ja La Marca Prosecco). Voin suositella kumpaakin.




Jälkiruoaksi tein elämäni ensimmäistä kertaa ranskalaista suklaakakkua ja hunaja-vaniljavaahtoa. Mutakakun tyyppinen, mutta siihen ei tullut lainkaan jauhoja. Ai, että miten oli maukasta. Kakun kyytipojaksi oli kahvia ja jälkkäriruokaviiniä La Caliera Moscatoa. Kirsikan mies on tätä ensimmäistä kertaa minulle tarjonnut ja ehdottomasti halusin jakaa tämän makuelämyksen muillekin.

Vettä juotiin Marc Newsonin Iittalalle suunnittelemista laseista, joita löysin kuusi kappaletta kirpparilta viime viikolla. Taisivat olla ihan käyttämättömät. Tykästyin niiden muotokieleen, ykisnkertaisia ja eleettömän kauniita, minimalistisiakin.



 Ilta oli oikein mukava ja mikä parasta, oli kiva tavata työkavereita vapaa-ajalla. Työkaverit antoivat minulle synttärilahjaksi Ikikoru-merkkisen riipuksen. Voih, se on niin näköiseni ja tyyliseni. Kyllä he minut tuntevat.


 Kaikille iloista naistenpäivää! Minä aion ottaa tänään rennosti. Ottakaahan tekin!

10 kommenttia:

  1. Voi että, kuulostaa ja näyttää tosi hyvältä. Olen ehdottomasti samaa mieltä ja yhtälailla onnekas : kiitollinen saa olla ihanista työkavereista. Onnea paljon vielä näin jälkikäteen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Onnekkaita olemme me, joilla on hyvät työkaverit.

      Poista
  2. Ihanaa naistenpäivää ihanalle naiselle!

    VastaaPoista
  3. Kiitos vielä tätäkin kautta! Ihanaa ruokaa kauniissa kodissa. Mä vieläkin mietin niitä kaikkia upeita yksityiskohtia mitä teiltä löytyy!

    VastaaPoista
  4. Työkaverit ovat ihan parasta, kun sopivat sattuu kohdalle. Mullakin on ollut onni työpaikkani suhteen. Aivan ihania ihmisiä kaikki. Tekee työteostakin paljon rennompaa ja hauskempaa. Ihanalta kaikki näyttää ja kiva kirppislöytö! Tuo kakku jäi nyt kaivelemaan mieltä, ehkä pitää siis kokeilla =) Ihanaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja kokeile ehdottomasti tuota kakkua. Vaahto oli hyvää, kun se ei ollut pelkkää kermaa.
      Kyllä, hyvien työkavereiden kanssa jaksaa vähän puuduttavampiakin hommia.

      Poista
  5. Piristävä kattaus ja herkulliset tarjottavat. Ihanalta kuulosti ilta. Syntymäpäiväonnea. Kirsikkaa muistin onnitella lähes ajallaan, mutta siitä onkin jo vuosien kokemus :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos ;D! Te olettekin Kirsikan kanssa "tunteet" jo aika kauan.
      Kyllä sitä vaan nykyään on ihan paras tapa viettää mukava ilta kutsumalla koolle ystäviä yhteen hyvän ruoan ja juoman merkeissä.

      Poista

Kommentointi on luvallista, jopa suotavaa! :)