lauantai 6. syyskuuta 2014

Kirjavinkkaus kotipuutarhureille ja sienestäjille


Niinhän siinä kävi, että kunnon flunssa iski minuun ja kuntoilut jäivät ainakin hetkeksi. No toivottavasti eilen aloitettu antibioottikuuri tehoaisi pian. Poimin omasta pihasta luumuja ja kriikunoita ja nautiskelin niitä flunssan karkoittamiseksi. Kauniista kuvista nautin lukiessani P niin kuin Puutarha -kirjaa. Kerrankin saatoin hyvällä omatunnolla laiskotella sohvalla.

Viime viikonloppuna pääsin onneksi mökille ja sieneen. Ikinä ennen en ole löytänyt niin paljon ja niin puhtaita herkkutatteja. Metsässä oli muutenkin rauhoittavaa kuljeskella.Sunnuntai-aamuna aurinko paistoi lähes pilvettömältä taivaalta ja meri oli tyyni ja usvainen. Tuntui siltä, että kesä oli tullut jättämään jäähyväisiä ja antamaan syksylle vuoron. Kaunista ja haikeaa.

Metsä-teemalla olen muutenkin mennyt tämän viikon. Kirjastosta lainasin mielenkiintoisen sienikirjan:


Eilen rankan työviikon jälkeen päätin palkita itseni ja kävin ostamassa kukkakaupasta huonekuusen ja siihen ruukun. Kuusi löysi paikan vanhempieni kunnostaman klaffilipaston päältä. Klaffilipasto kotiutui tänne meidän uuteen kotiin kesällä.

 Leppoisaa lauantain jatkoa!

3 kommenttia:

 1. Paranemista! Ärhäkkää flunssaa näkyy olevan liikkeellä. Meidän luokalta oli lähes puolet viime viikolla kipeänä. Yksi oppilas joutui kuulemma sairaalaankin...

  Herkulliselta näyttää nuo hedelmät. Saisinpa minäkin satoa omalta pihalta. Noh, nautin antaumuksella taloyhtiön pihan tuotoksista. Vaikka eihän sieltä toki luumuja saa :)

  Kuusi ja lipasto ovat varsin kauniit yhdessä.

  VastaaPoista
 2. Oho, jo on ollut rajua tautia. No mullakin on vielä nuhaa, mutta olo alkaa olla suht normaali.
  Omppupuitako teillä kasvaa taloyhtiön pihalla? Olen kyllä kovasti tykännyt, kun omasta pihasta on saanut vattuja, kirsikoita ja luumuja.
  Kiitos, minustakin kuusi sopii hyvin lipaston päälle.

  VastaaPoista
 3. Sanos muuta. Minulla oli eilen vielä kuumetta ja nähtäväksi jää, onko minusta huomenna kouluun...

  Omenapuita on muutama ja marjapehkoja viisi tai kuusi. Tosi kiva juttu. Niin, kirsikkapuuhan meillä on nyt omalla pihalla. Saapa nähdä, milloin saadaan ensimmäiset marjat.

  VastaaPoista

Kommentointi on luvallista, jopa suotavaa! :)