torstai 4. syyskuuta 2014

Syötyjä sanojaKiitos Mannaryynille Pesäpuu-blogiin, kerrankin meidänkin blogi sai haasteen. ;) Sannan blogistahan tämä on lähtöisin. Tässäpä muutama juttu, jossa sanat on tullut syötyä ja puheet peruttua.

* Retrohuumasta kasarikuumeeseen
- Teininä ihastuin 70-luvun tyyliin, leveälahkeisiin housuihin ja retroon. Vanhempi siskoni oli jo silloin sitä mieltä, ettei tyyli iske, sillä hän muisti ne ajat nuoruudestaan niin hyvin. Sama minulle tuli mieleen, kun farkkujen lahkeet muuttuivat pilleiksi, kuviot geometrisiksi ja lähestyttiin kasaria. Vaan kuinka kävi, pillifarkut ovat lempparini ja kirppiksiltäkin lähtee kasarijuttuja matkaan.

*Omista sängyistä tuplaleveään sänkyyn
- Minä sanoin perhepedille ei, koska en uskaltanut nukkua vauvan vieressä, olin varuillani tai nukuin samassa asennossa hievahtamatta ja heräsin niska jumissa. Vuodet kuitenkin tuntuvat vierivän hurjaa vauhtia ja lapset kasvavat nopeasti, siksi nyt, kun vanhempien syli ja läheisyys vielä kelpaa, otan heidät mielellään kainaloon nukkumaan silloin tällöin. Vaikka kuopus pyöriikin ja makaa joskus poikittain, on suloista herätä kun pieni käsi silittää poskea. Nyt meillä on normisänkyä leveämpi sänky, jossa jopa koko perhe nukkuu joskus yhdessä.

*Kotiseutuinhosta paluumuuttajiksi
- Yläasteikäisenä haikailin Tampereelle, jossa siskoni opiskeli. Lukioikäisenä unelmoin poispääsystä tunkkaisesta ja tylsästä pikkukaupungista ja kirjoitusten jälkeen hain Tampereelle opiskelemaan ja sinne myös pääsin. Vaan aika kului ja perhe kasvoi, samoin kuin haave omasta talosta ja siitä, että ollaan lähempänä edes toisen vanhempia ja mökkiä. No, tässä sitä ollaan onnellisina, olenpahan vielä saanut savolaisen miehenikin pohjalaiseksi ja paljasjalkaiset tamperelaiset (kuten Aamulehden Moro-liitteessä kaupunkiin syntyneitä uusia asukkaita kutsutaan) tyttöni tänne kaksikieliseen kaupunkiin.

* Kiristys, uhkailu, lahjonta
- Tämän tietävät luultavasti kaikki vanhemmat ja lapsia joskus hoitaneet... Rauhallisia keskusteluita, perusteluita, ei äänenkorotusta, vaan asioiden sopimista ja sitä, että annetaan lapselle mahdollisuus tehdä itse valintoja versus kiireiset aamut, pinnankiristyminen ja se, että äitikin on vaan ihminen, joskus tunteet kuumenevat, mutta asiat sovitaan eikä perusturvallisuuden tunnetta uhata ja avuksi otetaan kiristys, uhkailu ja lahjonta. Siinä se.


Haastan mukaan seuraavat blogit:
Oi mutsi mutsi -blogin, jonka blogikoulutuksessa eilen olin :)
Vuodenaikatalo
Jotain sinistä
Osuuskaupan arkea
Väripläntti

Kuvassa esikoisen tussitaitelua ja ädin kuvankäsittelyä.

10 kommenttia:

 1. Kiva kun tämä tuli tännekkin päin :)

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos, sienet oli osa eskarilaisen isompaa piirustusta.

   Poista
 3. Kiitos haasteesta! Kuulostaa hauskalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä syötyjä sanoja tuli myöhemmin lisääkin mieleen, mutta onneksi kaikissa ei ole kyse varsinaisesti syödyistä sanoista, vaan ehkä sellaisista yrityksistä ja lupauksista, jotka ei aivan oo pitäneet, kuten kuntoiluaktiivisuus tai herkkujen vähentäminen...

   Poista
 4. Hauska haaste ja kivat vastaukset sinulla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kaikenlaista tuli mieleen, kun oikein pysähtyi miettimään.

   Poista
 5. Tulin iloiseksi tästä. Mukavaa, että löysit aikaa haasteelle! Oma kotiseutuinhoni on kadonnut myös hiljalleen. Muuttamaan en sinne kuitenkaan ihan helpolla suostuisi. Kesämökki sen sijaan saattaisi kiinnostaa. Tosin matka on sen verran pitkä, että mieluummin jäisin jonnekin välille. Kuopion seudulle vaikka. Itse en ole vielä löytänyt 80-lukua muuten kuin pillilahkeiden muodossa. Noh, antaa ajan kulua :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva oli olla mukana haasteessa. Ei se kasari vieläkään onneksi täysiä puhuttele, mutta esimerkiksi Katjuskan 80-luvulla rakennetussa talossa on kaikkea kivaa, kuten se parveke, josta kuvia oli kantarelli-jakkaran yhteydessä ja takkahuone, josta tykkään valtavasti. Lisäksi noi ruudut ja muut geometriset kuviot esim. tarjottimissa ja kankaissa kiehtoo taas ja jopa jotkut pastellisävytkin. Tytöillä taas on tehostevärinä joissakin vaatteissa neonvärejä, eikä ne aiheuta enää niin väristyksiä kuin vielä muutama vuosi sitten.
   Mitä kotiseutuun tuleen, niin olen sitä mieltä, että on hyvä käydä vähän muualla ja nähdä maailmaa ennen kuin asettuu aloilleen ja palaa vaikka sinne kotiseudulleen. Kuopion seutu kuulostaa hyvältä, voisin tulla kylään, kun anoppilassa ollaan. ;)

   Poista

Kommentointi on luvallista, jopa suotavaa! :)