sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Syksy


Ensi viikolla se taitaa toden teolla alkaa, syksy. Ruskakin on tullut vähän yllättäen, kun on ollut niin lämmintä, ettei ole oikein tajunnut, miten pitkällä jo syyskuussa ollaan. Samoin kuin kevään valoisuus niin myös pimenevät illat jaksavat vuodesta toiseen hämmästyttää. Nyt saa sytytellä kynttilöitä ja nauttia kotisohvan lämmöstä. Vaikka syksyyn liittyy aimo anneus haikeutta ja luopumista menneestä kesästä ja keväästä, niin samalla se kutkuttaa. Sumuiset aamut, kuulaat päivät ja iltojen yhä varhaistuva hämärä. Satoa antavat metsät, viilenevät karpalosuot, kurkiaurat ja hiljenevä saaristo. 
Tämän kuvan myötä tahdon toivottaa lukijoille ihania hetkiä syksyyn ja niihin kylmiin ja pimeisiin marras- ja joulukuun keleihin ripaus toiveikkuuta siitä, että taas mennään kohti kevättä (vaikka nyt nautitaankin kovasti tästä vuodenajasta)!

Kirsikka

8 kommenttia:

 1. Nautitaan! Ah, tykkään niin vuodenajoista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tykkään vaihtelusta, toivottavasti saataisiin nauttia kunnon vuodenajoista!

   Poista
 2. Kiitos samoin :) Jospa se lumi ei ihan vielä kuitenkaan tulisi ennusteista huolimatta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään täällä jo sade muistutti räntää...

   Poista
 3. Minulle tuli tänään yllätyksenä, että ruska on jo näin pitkällä. Olin odottanut värejä. Tänään huomasin, että niitähän löytyy jo vaikka mistä. Onneksi tajusin ruveta nauttimaan niistä tänään. Ties milloin olisin muuten huomannut...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pian täytyy ennättää kuvaamaan noita ihania värejä, yllättäen ne ilmestyivät ja jos liikaa jää odottelemaan, niin pianhan lehdet jo lentelevät puista pois.

   Poista
 4. Täälläkin haikeena kuunnellaan kurkien laulua.. Niitä kerääntyy kuulemma parhaimmillaan pari tuhatta tuohon viereiselle suolle. Pikkuhiljaa se suo sitte hiljenee ja talvi iskee päin pläsiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, mutta onneksi töissä joku huomautti, ettei enää montaa kuukautta siihen, että päivä alkaa taas pidentyä, lohduttava ajatus sekin, vaikka luonto nyt hiljeneekin.

   Poista

Kommentointi on luvallista, jopa suotavaa! :)