maanantai 29. syyskuuta 2014

Puutarhan perällä


Jatketaan tärkeiden esineiden haastetta, tässä toinen asia, josta en hevillä luovu. Se ei ole tuo Marimekon kesällä ostamani laukku, vaikka se aivan ihana onkin, vaan tuo tapetti taustalla. Tapettitalostammehan kuoriutui ihania tapetteja vaikka millä mitalla, mutta lähes kaikki menee uusiksi. Seiniä täytyy avata, koska kutterieristeen takana oleva avaruus- mikälie folio on poistettava, koska se ei hengitä (mur), niin ei noita tapettejakaan saa säilytettyä. Paitsi tämä portaikossa oleva ja ehkä toinen, joka on eteisessä ovat säilytettävissä. Tämä kukkatapetti saa siis jäädä muistoksi kertomaan tapettitalomme historiaa ja mieluusti tuon portaiden kaidepuunkin säilytän.

Tapettitalomme puutarha on villiintynyt ja sitä se saa vielä jonkin aikaa ollakin. Pidän vanhasta sammaloituneesta omppupuusta, joka on tontin nurkassa. Sen oksat kaartuvat muodostaen ikään kuin katoksen, jonka alle voi mennä kuin majaan ja katsoa, miten valo siivilöityy lehvistön läpi. Vaikka puu on vanha, antaa se runsaasti satoa, niin paljon, ettei kaikkia omppuja ainakaan tänä syksynä ehditä hyödyntää. Ensi syksynä täytyy etsiä mehustamo, mies myös haaveilee omenasiiderin teosta. Vanhoista ikkunoista ja noista tiilistä on tarkoitus sitten joskus rakentaa pihalle jotain tämäntyylistä pienemmässä koossa vain.

Tällaisia maanantaitunnelmia tänään, mukavaa alkanutta viikkoa lukijoille ja kurkkijoille!

Kirsikka

18 kommenttia:

 1. Oi Oi Vilken Strömsö Lusthus!!!! Aivan ihana suunnitelma. Meillä on puutarha myöskin aika villiniä. Koitan sitä välillä taltutaa, mutta tuntuu, että aika ei vain riitä. Omeapuiden oksat voisi ehkä tänä syksynä sitten leikata, vai kuuluuko ne leikata kesällä???Hups...täällä vasta opetellaan =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnustan, olen puutarhatöissä aika avuton. Siskonmies on leikannut omppupuita kevättalvella ennen silmujen puhkeamista. Tätä asiaa en ole kyllä edes pohtinut oman omppupuun suhteen...

   Poista
 2. Kannattaa peittää tiilet, lumi nakertaa ja lohkoo ne muutoin. Meille tulee jotakin kasvihuoneen ja huvimajan välistä, pohjatyöt on tehty jo toissa kesänä, mutta tämä kesä meni pelkästään talon julkisivun kanssa, eikä pihalla ehditty muuta, kuin leikata ruohoa, jos sitäkään. On roudattu kattotiiliä, purkutiiliä ja ikkunoita sieltä täältä, Puukenkämies on piirtänytkin kaiken valmiiksi, harmi vaan, kun talvella ei paljon sellaisia pikkutaloja rakennella. Toisaalta, on kyllä ollut aikaa haalia sitä rakennustavaraa rauhassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, täytyykin pistää tiilien päälle isäni tuoma pressu ennen kuin lumi tulee. Mekin keskitytään täällä vielä tuohon rakennustavaran hankintaan, tuo huvimaja on sellainen haave vielä. Tiilet ja vanhat ikkunat näyttävät sellaisilta, ettei niitä halunnut poiskaan viedä, joten siitä se idea sitten lähti. ;)

   Poista
 3. Aivan ihana tapetti!
  Me muutettiin kesällä rintamamiestaloon, mutta täällä ei taida olla mitään alkuperäisiä tapetteja ainakaan näkyvillä. Meidän isommassa makkarissa taitaa tällä hetkellä olla viittä eri tapettia, ehkä joku niistä on alkuperäinen :D Mutta varmaan kuoritaan kaikki niistä pois, että saadaan yhtenäisempää. Ja kun epäillään, että varmaankaan ne ei hengitä. Me tosin alotetaan varmaan keittiöstä jossain vaiheessa. Tuo teidän tapetti olisi minun mielestäni aivan täydellinen meille keittiöön!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun jätit kommenttia ja mukavaa lukea toisten samassa "tilanteessa" olevien kuulumisia. Ja tosiaan, näitä vanhoja tapetteja huvittaisi säilyttää enemmänkin, mutta täytyy miettiä noita käytännön asioita, kuten materiaalin hengittävyyttä tai kokonaisuutta.

   Poista
 4. Ihana tapetti ja ihana laukku!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos! Tuossa tapetissa on jotain sopivan nykyaikaista ja retroa sulassa sovussa.

   Poista
 5. Tuossa tapetissa on kyllä sitä jotain ja kaide passaa siihen hienosti :) Onpa onni, että saatte tuon säilytettyä!

  Omenasiideriä. Aivan loistava ajatus. Tarjoathan sitä sitten, kun tulen kylään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki tarjotaan ja ihanaa olisi saana sinut vieraaksi!

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Päätin piristää asujani kivoilla laukuilla, talvella ostin jo yhden Marimekon laukun ja tämä on sitten kesä-syksylaukku.

   Poista
 7. Voi että miten kaunis tapetti!!! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, onneksi edes yksi talon helmistä saa säilyä.

   Poista
 8. Tapetti on talon alkuperäinen, eli en yhtään tiedä merkkiä.

  VastaaPoista

Kommentointi on luvallista, jopa suotavaa! :)