perjantai 16. toukokuuta 2014

Tapettitalomme


Kamaluus ja ihanuus tätä ruuhkavuosielämää, kasaantuvia kotitöitä, pyykkivuoria, lehtikasoja siellä täällä, aamulla kadoksissa olevia kumppareita ja keittiönpöydälle unohtuneita päiväkodin kyselylappuja. Ylitöitä, aikataulujen sovitteluita ja kauppalistoja, kuka hoitaa ja milloin. Rakennusluvan odottelua, suunnitelmia, purkuhommia ja budjettientekoa. Yritystä antaa aikaa pysähtyä kuuntelemaan, mitä lapsilla oikeasti on sanottavanaan ja muistuttelua keskittyä myös hetkessä elämiseen tässä ja nyt, vaikka välillä tuntuu siltä, että taas soi herätyskello, kun vasta painoi pään tyynyyn ja jo uudessa päivässä ollaan. Mutta silti toiveikas mieli uuden edessä, kesän kynnyksellä.

*********

Mies on purkanut talossa keskikerroksen turhat väliseinät ja haltex-levyt katoista. Tapetteja löytyy lisää aina vaan, monta kerrosta. Voi kun niitä saisi talteen muutakin kuin palasia. Näiden pohjalta täytyy tuumailla, millaisiin tyyleihin päädymme. Yksi sunnuntai mentiin lasten kanssa talolle ja tehtiin kävelylenkki läheiseen puistoon. Vaikka kaupunginosa on minulle tuttu, niin silti tuota ympäristöä katsoi ikään kuin uusin silmin ja muualta muuttaneena, nyt me saadaan uusi kotikatu, uusi lähikauppa ja -puisto. Minä saan keksiä uudet lenkkireitit ja lempikirppikselleki on just sopivan passeli kävelymatka.

ps. Arvontaa tiedossa, kun saadaan vielä vähän lisää lukijoita! Eli silloin tällöin kurkkivatkin, tervetuloa lukijoiksi!

18 kommenttia:

 1. Huh, olipa pelottavan tutun kuuloinen tuo kuvaus ruuhkavuosista. Mitään ei ehdi ja kaikki on koko ajan kaaosta, mutta silti onneksi aina hetkittäin tuntuu, että tämä on ehkäpä sitä parasta aikaa elämässä. Nuo tapetit on aivan järjettömän hienoja, meinaan pyörtyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viisikymppinen työkaverini juuri sanoi, että tulet vielä kaipaamaan näitä hetkiä, joten yritän muistaa tämän ja kyllä näistä kiireistä ne kivatkin hetket löytää.

   Poista
 2. Voi tuota tapettien määrää! Tosiaan, elämä yhtä härdelliä ja ahdistaa jo pelkkä ajatuskin että pian tähän pitäisi yhdistää opiskelu- ja vuoden työharjoitttelu, huh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kummasti sitä ehtii sen mukaan, mitä hommia tulee. Ennen lapsia tuntui olevan kiireistä opintojen kanssa ja nyt taas miettii, että mitä sitä ennen lapsia teki ja silloinhan sitä aikaa vasta olikin. Tärkeintä jaksamisen kannalta on kuitenkin se, että välillä saa pysäytettyä ne työ- ja muut kiireajatukset ja siirrettyä ajatukset hetkeksi ihan muualle, rentouttaviin asioihin.

   Poista
 3. Oi noita tapetteja <3 toivottavasti saatte pelastettua jonkin verran niitä. Sitten ehkä paloista voi loihtia jotain remontoituun kotiin... :) Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun pitäisi tällä viikolla mennä talolle mattoveitsen kanssa leikkailemaan tapettipaloja talteen. Mutta ideoita vielä puuttuu, mitä niistä tekisi. Lastenhuoneen mataliin seiniin niistä voisi jotain saada.

   Poista
 4. Mahtava kyllä tuo teidän talon tapettien kirjo. Näitä on mukavaa puutarhatalkoiden lomassa katsella :) Sainkin juuri pihakalusteet maalattua ja olen hyvillä mielin. Seuraavaksi säntään kirsikkapuun istutushommiin. Tsemppiä kiireisiin hetkiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirsikkapuulle <3, mun lemppareita!
   Vielä on yhden huoneen seinät avaamatta, joten ehkä vielä tulee löytöjä.

   Poista
 5. Oijoi kyllä on siinä ihanaa kuosia ja väriä kerrakseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talossa on myös kellarissa maalailtu iloisilla väreillä putkia, ei oo liian tylsä maku ollut talossa asuneella mummelilla. :)

   Poista
 6. Jännittäviä aikoja tiedossa! Joka päivä arkipäivän arkeologiaa tapettikerroksissa, lehtipinoissa ja hukatuissa saappaissa. Onneksi hahmotat, että on tärkeää olla läsnä nykyhetkessä. Se on oikeasti se ainoa, mitä meillä kenelläkään on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on, hetkessä elämisen taito on niin tärkeää. Jouduin sen opettelemaan, kun tytöt oli pieniä ja tällaista kontrollifriikkiä alkoi ahdistaa, kun aina ei aikataulut pitäneet tai ei voinut tietää, meneekö päivät aina suunnitelmien mukaan. Sitten vaan keskityttiin asioihin yksi kerrallaan, vaikka sitten aamutoimiin eikä mietitty koko ajan, mitä tapahtuu ja missä pitäisi olla vaikka puolen tunnin päästä.

   Poista
 7. Nyt siellä olisi sellainen, uusi blogi nimittäin. Tervetuloa!

  http://pesapuun.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 8. Minä löysin! Ja kirjauduin ilman muuta lukijaksi :) Ja voi noita kahta söpöä työtuolia, meillä on vastaavanlaisia mutta puisia ja olen kyllä pitänyt silmällä, jos löytäisin noita päällystettyjä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Mukavaa, kun tulit lukijaksi! Taloon oli jätetty myös kaksi puista työtuolia, nekin ovat kivoja. Tuollaisia päällystettyjä minäkin etsin juuri ennen kuin tuo talo ostettiin ja siellähän ne sitten minua odottivat.

   Poista
 9. Hei! Kävin täällä ja käyn usein, mutta unohdan kommentoida :) Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 10. Heippa!
  Tosi kiva, että käyt! :) Mukavaa viikonloppua sullekin!

  VastaaPoista

Kommentointi on luvallista, jopa suotavaa! :)