lauantai 24. toukokuuta 2014

Kirjaston kulmillaKiireessä ja arjessa tulee kuljettua kotikaupungin katuja vähän sillä asenteella, että nämä on niin nähty. Virkistävää onkin joskus kulkea kuin matkailija ja huomioida tuttuja juttuja niin kuin ne näkisi ensimmäistä kertaa. Tänään aamulla siivouspäivänä mentiin kirjastolle katsomaan poistohuonekaluja ja meitä onnisti, vanhojen toimistotuolien joukosta löytyi toisen romu, meille aarre. Näitä aarteita oli kaksin kappalein, mutta ne eivät menneet kerralla autoon. Niinpä me jäätiin odottelemaan löydön kanssa kirjastonpuistoon ja nautittiin lämmöstä, keväänvihreistä lehmuksista ja kauniista rakennuksista, joita oli aikaa katsella vähän tarkemmin.

Siivouspäivä-tapahtumasta ei muuta saalista kertynyt, mutta näistä ilmaisista (!) kirjakärryistä olen niin iloinen. Meillä ei ole kirjahyllyjä, vaan vitriinikaappi, joten näistä saadaan uuteen taloon joko isoon olohuoneeseen tilanjakajat, jotka täytetään kirjoilla tai sitten lastenhuoneeseen molemmille tytöille omansa. Tykkään niin näistä huonekaluista, joilla on jokin tarina takanaan.
Kotona leivottiin vielä pinaatti-halloumpiiras ja vadelma-myslimuffineita ja suunnattiin uimarannalle naapureiden kanssa piknikille. Poksautettiin pullo kuohuvaa alkaneen kesän kunniaksi.

Ihanaa viikonlopun jatkoa teille! Ja tervetuloa uusille lukijoille!

14 kommenttia:

 1. Oi kun olen kade, tuollaista kirjahyllyä olen itsekin etsinyt :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa nämä eivät näytä mitenkään hankalilta tehdä vaikka itse, kun malli ei mitenkään monimutkainen tai koristeellinen ole. Jos nimittäin ei mistään löydy.

   Poista
 2. ♥ tosi ihana hylly! Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja sunnuntaikin oli oikein mukava, vaikka välillä sunnuntaisin on sellainen tulevan maanantain blaah-olo jo valmiiksi... ;)

   Poista
 3. Ihana kärry...vanhat huonekalut on vaan niin ihania..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämäkin ovat saattaneet olla kirjastossa jo silloin, kun olen lapsuusvuosinani siellä käynyt ja nyt ne saavat paikkansa meidän uudesta kodista. Se on jotenkin kiehtovaa, mitä tarinoita nämäkin kärryt sisällään pitävät.

   Poista
 4. Hauskat kärryt. Olin aikoinaan kirjastossa työharjoittelussa ja tuollaisia kärryjä tuli liikuteltua...

  Oli mukavaa nähdä valokuvia teidän kotikulmilta. Siellä päin minulla ei ole tullutkaan käytyä. Vielä ;)

  VastaaPoista
 5. Nämä kirjahyllyt ei taatusti hajoa, ovat tehty kunnon kulutukseen. Mahtavat löydöt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Jos ovat tosiaan kestäneet jo muutamia vuosikymmeniä, niin varmasti kestävät vielä vähintään saman verran.

   Poista
 6. Teitpä makean löydön !!! olisin itse ihan yhtä iloissani moisesta. Kestävät ja kauniit ...! Ja ainakin minulla on aina puute hyllyistä ...kirjoja kun tahtoo kertyä.
  Tuo on myös niin totta ,että omia tuttuja huudeja katselee ihan eri silmällä kun lähtee vaikka vieraillensa paikkoja esittelemään -- monta kertaa tulee fiilis - ahaa :)) "meillä" onkin tämmöistä.Terveellistä touhua siis ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin jo lähteä kirjastosta tyhjin käsin, kunnes löysin sen nurkan, jonne ilmaishuonekaluja oli jätetty. Silloin kyllä hymyilytti! Tykkään tällaisista huonekaluista, joita saa liikuteltua helposti ja niiden avulla muunneltua myös sisustusta. Nyt pitäisi vielä malttaa odottaa, että pääsen mallailemaan niitä uuteen kotiin.

   Poista
 7. Eikä, ihan mahtava löytö! Ovat tosi tyylikkäät ja niihin saa mahtumaan paljon. Nyt kyllä pikkaisen viherrän kateudesta, mutta onnittelen silti upeasta saaliista!

  VastaaPoista
 8. Kiva kuulla, että muutkin näkee näissä jotain muuta kuin poistokamaa. :)

  VastaaPoista

Kommentointi on luvallista, jopa suotavaa! :)