torstai 8. toukokuuta 2014

Raitaa ja ruutua
Raitaihastus jatkuu. Kirppislöytöinä maljakko, jossa sopivan 50-lukulainen henki uuteen kotiin. Pohjassa oli leima 1464, mitä sitten merkitseekään. Hintaa oli 2,20, joten helppo oli poimia se mukaan. Muutama viikko sitten olimme Pirkanmaalla ja kirppistuliaisena löytyi sopuhintaan (3,90) Aarikan raitapurkki.Aikaisemmin keväällä satuin uudelle lähikirpulle parhaiksi paikalle, kun yhteen pöytään tuotiin lisää tavaraa. Marimekon ihana Muija-kuosinen peltipurkki löysi meiltä uuden kodin eurolla. Miranda-kulho on uudesta kodista vanhan omistajan peruja.

Tällaista ruutua ja raitaa torstain piristykseksi. Omaa päivää piristi hyvän ystävän treffaaminen lounaan merkeissä, oli kiintoisat talokeskustelut meillä. Todettiin, että talon ostaminen on valinta monessa mielessä ja meidän perheellä tämä valinta on tehty sen suhteen, että talosta, siis sen laittamisesta tulee myös harrastus, kun se vie sekä rahaa että aikaa. Toinen vaihtoehto on ostaa valmiimpi, ehkä persoonattomampi talo, ja käyttää rahat ja aikansa toisin, kuten matkusteluun ja kuntoiluun. Ystäväni kuitenkin totesi niin kauniisti, että vaikka meidän aika ja rahat on nyt priorisoitu taloprojektiin, niin saamme talon, jolla on sielu. Kiitos siitä, tuon ajatuksen yritän pitää mielessä silloin, kun koko remppa tympii, väsyttää ja kyllästyttää, ehkä jopa hetkellisesti kaduttaa koko urakka.

12 kommenttia:

 1. Edullisia ja hyviä löytöjä nuo purnukat. Meilläkin on tuota ruutua ja tuon muijan mielelläni ottasin myös. Ja taloprojekti on usko vaan vaivansa väärti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, on se vaivansa väärti ja minä en ole edes kunnolla aloittanut talon remppaa, vaan huolehtinut lähinnä lapsista ja kaikesta nykyiseen kotiin liittyvästä, kuten kotitöistä ja ruokakaupassa käynnistä, että mies pääsee remppatöihin. Mutta ajattelin olla realisti, kun olen sivusta seurannut muutamia remppaprojekteja. ;)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kerrankin, oli oikeaan aikaan paikalla! Ja tällaiset löydöt saa kyllä innostamaan kirppiskierroksille.

   Poista
 3. Ihanat löydöt...tuo Maiju purkki on minullakin..:)

  VastaaPoista
 4. Vastaukset
  1. Muijasta ja ruuduista on tullut vähän hiipimällä mun uusia kuosisuosikkeja.

   Poista
 5. Kiitos myös itsellesi lounasseurasta, jutteluista ja myös tsemppauksista siihen mahdollisesti toiseen ratkaisuun. :) Paljon on näissä taloasioissakin valintoja ja harkittavia näkökulmia, jotka loppujen lopuksi kietoutuu laajemmin siihen elämään kuin vaan taloon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja kyllähän talosta kuin talosta saa omannäköisen, vaikka juuri sitä unelmientaloa ei ostaisikaan. Joskus kannattaa vaan luottaa, että ratkaisut osoittautuu juuri itselle oikeiksi, vaikka ne ei aina juuri sitä latua menisikään, mitä ensin on ajatellut. Jännää nähdä, mistä teidän koti löytyy!

   Poista
 6. Kivoja löytöjä taas. Itsekin tein viikolla ilahduttavan kirppislöydön, mutta siitä lisää joskus sitten, kun minulla on uusi blogi. Oikein rentouttavaa viikonloppua :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulin kovin toiveikkaaksi tuosta sanaparista uusi blogi. :)

   Poista

Kommentointi on luvallista, jopa suotavaa! :)