torstai 1. tammikuuta 2015

Uuteen vuoteen


Vuosi on vaihtunut ja on uusien tavoitteiden ja toiveiden aika. Ehkä uusi vuosi tuo uusia unelmia ja myös täyttää niitä.  On aika kerrata vanhaa ja miettiä tulevaa. Yleensä joulusta on kovin haikea luopua, mutta nyt tuntuu ihan hyvältä raikastaa kodin värejä ja täyttää kalenteria kivoilla jutuilla, jotka katkaisevat arjen ja antavat voimaa talvikuukausien selättämiseen. Pohjalla lienee myös se kutkuttava ajatus, että talon kanssa ollaan jo pidemmällä tänä keväänä kuin viime keväänä ja sekin päivä koittaa, kun siitä tulee meidän koti. 
Joulu kului reissatessa ja sukua nähdessä, nyt onkin kivaa keskittyä lomailemaan kotona loppiaiseen saakka. Mies on tänäänkin talolla ja eiköhän siellä taas pian ole puuhaa minullekin. Muuten lomaani kuuluu ulkoilua, kirppiskierroksia, illallisen laittaminen siskon perheelle ja vanhemmilleni sekä leffoja ja kirjoja. Ale-shoppailua minimisti, sillä olen päättänyt tänä vuonna tarkemmin miettiä sitä, mitä ostan ja mihin rahani käytän. Ainakin vaatekaappia pitää katsoa sillä silmällä, että vähemmän vaatteita, mutta enemmän laatua ja yhteensopivuutta. Kirppisshoppailut sallin helpommin ja samalla kun hankin niiltä, olen valmis vähentämään kotoa jotain. Joulun aikaan myinkin esimerkiksi vanhat pinnatuolit pois, koska uutta kotia varten on ostettu aivan toisenlaisia vanhoja puutuoleja  ja kaikelle ei vaan ole tilaa. Samoin olen saanut myytyä vähän lastenvaatteita. Joululahjoja oli toki mukava saada (siskolta sain tuon ihanan, kuvassa näkyvän kirjan), mutta liiasta tavarasta luopuminen on sekin vapauttavaa.


Iloa ja valoa uuteen vuoteen teille lukijoille, 
onnenmurusia ja iloisia arkihetkiä!

Kirsikka

13 kommenttia:

 1. Muiskis ja mukavaa alkanutta vuotta myös sinulle :) Ihanan oloinen kirja ja mukavan kuuloinen joulu sekä hyvät tavoitteet neidillä/rouvalla ( kumpiko muuten olet? )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rouvahan minä, ensi vuonna juhlitaankin kymmenvuotishääpäivää. :)
   Kirja on kyllä kiva ja ruotsiksi, joten siskolta nappiostos.

   Poista
 2. Kiitos samoin sinne! Täälläkin alesta haettu vain muutama uusi jouluvalo ensi jouluun :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin ostin myös yhden uuden valosarjan, mutta ne olivat oikeastaan talvivalot, joten niille saattaa tulla vähän pidempi käyttöikä. Tämä perusteluna sille, että viime joulun alesta ostetut uudet valot jäivät tänä vuonna käyttämättä, joten en välttämättä olisi tarvinnut taas uusia...

   Poista
 3. Hyvää uutta vuotta! Mulla on hirveen vähän rahaa käytössä, joten ikävä kyllä pitää vähentää niitä kirppisostoksiakin. Ainakin mekkoja mulla on vaikka muille jakaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, nyt sitten vaan käytät niitä mekkoja ja kyllästyttyäsi myyt eteenpäin ja saat ehkä hitusen rahaa uusiin ostoksiin! :)

   Poista
 4. Samoissa mennään, minimalismia ja tavaran karsimista, mutta silti sitä löytämisen iloa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä on tällaisen keräilijän hyvä harjoitella sitä tavarasta ja turhasta luopumistakin.

   Poista
 5. Mukavia tunnelmia valokuvissa. Vuoden vaihtumista odotellessa maistuu kupillinen lämmintä juomaa, vähän suklaata ja hyvä kirja. Eikös vaan?

  Olen itsekin lähipäivinä pohtinut mitä kivaa sitä keksisi kalenterin täytteeksi. Tammikuu kun ei vieläkään meinaa oikein kolahtaa minulle...

  Kaikkea hyvää alkaneelle vuodelle toivotan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suklaata ja punaviiniä tai kahvia ja konvehteja, oi oi ja se kirja, siinäpä on mukava rentoutua.
   Meillä alkaa meidän perheen synttäriputki, joka kestää tammikuusta huhtikuuhun, joten niistä jo saa kivaa kalenterin täytettä.

   Poista
 6. Punaviiniä ja suklaata. Juu, ei hassumpi yhdistelmä sekään :D

  VastaaPoista

Kommentointi on luvallista, jopa suotavaa! :)