keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Työhuone


Kun mitään valmista ei vielä ole näytettävänä, niin keskitytään sitten haaveiluun ja suunnitteluun. Sekin on kyllä ihan mukavaa hommaa, ja ehkä sitä kannattaa tehdä nyt, eikä sitten, kun on hirveä remppaväsy eikä enää kiinnosta muu kuin valmiiksi saaminen.
Alakerrassa oli ennen keittiö ja neljä huonetta. Muu tila on avattu keittiöstä ruokailuhuoneeseen ja olohuoneeseen johtavaksi tilaksi. Työ-/vierashuone on ainoa, joka jätetään omaksi huoneekseen. Aiemmin sinne on ollut kaksi ovea, mutta nyt toinen niistä suljetaan, että saadaan sen toiselle puolelle kiinteä seinä olohuoneen nurkkausta varten.

Olen kauan haaveillut työhuoneesta, tai no olihan meillä ekassa yhteisessä kodissamme, kerrostalokolmiossa esikoisen huone työhuoneena noin vuoden verran, kunnes se täyttyi pienen tytön tavaroilla ja hetken päästä toisen, vähän pienemmän tytön tavaroilla ja työpöytä sai väistyä.

Tänne haluaisin jotain voimakkaampaa tapettia, Sandbergin mustapohjaiset tapetit saattaisivat sopia huoneeseen. Valoa tulee kuitenkin kahdesta ikkunasta, joten noin tummaa voisi uskaltaa yhdelle seinälle laittaa. Toisaalta taas värikylläinen Pip Studion Chinese Rose Green olisi valoisa ja leikkisä.

Olen saanut mieheltä lahjaksi kaksi String-hyllyä, niistä olen tykännyt jo ennen blogimaailmaan parkkeeraamista ja tykkään yhä. Työhuoneessa saa näkyä 50-luku, joten ne toisivat mukavasti sen ajan henkeä sisustukseen. Kaverini antama pyöreäkulmainen lipasto päätynee työhuoneeseen, ainakin, jos tapetti on tuota mustapohjaista.

Sitä, minkälaisen maalin tai pinnan muut seinät saavat, emme ole rehellisesti sanoen ehtineet miettiä. Toivon, että tänne huoneeseen saadaan mahtumaan vähän kirjojakin ja ehkä lukunojatuoli, eli kirjastohenkeä. Lattia saa puupinnan ja lipeäkäsittelyn.

14 kommenttia:

 1. Odotan mielenkiinnolla, miten saatte työhuone- / kirjastonurkkauksen toteutettua, ite myin Oman 70-luvun String-hyllyn netissä, enkä arvannu, kuinka nopeasti se tultiinkaan hakemaan,Onnelliseen kotiin... juuri samanlaiseen projektikohteeseen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo-o, muistan tän tapauksen, olisin niin ollut ostosjonossa ensimmäisenä, jos olisin tiennyt!
   Mua olisi kiehtonut enemmän vähän vahnempi vuosikerta, mutta onneksi niitä voi ostaa noiden uusien rinnalle, jos kohdille vaan joskus sattuu.

   Poista
 2. Mukava seurata tätä teitin projektia, suunnitelmat kuulostaa niin hyville :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, tosin on niin paljon tekemistä kaikessa sellaisessa, mikä ei suoraan näy, ettei ihan vielä pääse toteuttamaan näitä sisustusjuttuja. Onneksi suunnitella voi hyvissä ajoin. ;)

   Poista
 3. Ihana tulee taatusti. Suunnitelmat on jo kovasti kauniit. Kuule Kirsikka : sinulle on haaste blogissani :)

  VastaaPoista
 4. Joo, mustapohjaiselle tapetille! Tummat tapetit on ihania, turhaan niitä pelätään, katto ja lattia tekevät paljon enemmän sitä pimeyttä tai valoa tilaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, eiköhän mustapohjainen tule tuohon ja lapsille sitten vähän hempeämpiä juttuja. Esikoinen tosin toivoi Tapettitalon pöllötapettia, voi olla, ettei äidin herkät kukkatapetit käy. ;)

   Poista
 5. Kaikki tapettivaihtoehdot ovat kivoja, ja kun kahdesta ikkunasta tulvii valoa, ei tapettien tummuus haittaa! Vihreän ystävänä valitsisin itse ehkä ruusutapetin ;)
  Nyt me jännityksellä vaan odotellaan, mihin ratkaisuun päädytte :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että ruusutapetit säästetään sittenkin yläkertaan ja tämä huone saa tuota tummapohjaista. Haluan uskaltaa kokeilla sitä, kun se viehättää aika paljon ja tosiaan, valoakin tulee huoneeseen ihan hyvin.

   Poista
 6. Tummat tapetit ovat niin ihania :) kyllä teille tulee kaunis koti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tapettitalon tapetit ovat ihania, mutta halusin etsiä jotain muitakin vaihtoehtoja ja silloin löysin nuo Sandbergin tapetit.

   Poista
 7. Mukavia suunnitelmia. Mielenkiinnolla odotan, että millaisen tapetin lopulta valitsette. Itse tykkäsin eniten tuosta keskimmäisestä lintutapetista. String-hyllyistä olen vähän kateellinen. Itse aioin jossain vaiheessa hankkia, mutta sitten rahoille tuli muuta käyttöä ja se jäi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi klassikot on ajattomia, vaikka nyt noita hyllyjä paljon näkeekin, niin en usko, että niiden suosio hiipuu niin, etteikö niitä olisi saatavilla jatkossakin. Siinä on hyvä säästökohde. :)

   Poista

Kommentointi on luvallista, jopa suotavaa! :)