sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Pyhäinpäivän tunnelmia


Marraskuu on täällä, talvikauteen siirryttiin pyhäinpäivän tunnelmissa. Lauantain kulutin kotia siivoillessa samalla kun mies valmisti juhlaillallisen. Vieraiksi kutsuttiin vanhempani, vähän kiitosta kaikesta heiltä saamastamme remppa- ja lastenhoitoavusta. Halloween-teema sai tilaa kurpitsalyhdyn muodossa, jonka sisus käyettiin kurpistapiirakkaan. Ohjeen otin Kodin Kuvalehdestä. Tuossa piirakassa on aika jouluinen maku, sillä mausteina käytettiin inkivääriä, kanelia, neilikkaa ja muskottipähkinää. Pääruokana herkuteltiin hirvipadalla Burgundin tapaan.
Kaivoin esiin peikonpähkinäpuun oksat ja laitoin niihin viime viikolla kirpputorilta löytämäni vanhat ja patinoituneet kuusenkynttiläpidikkeet. 
Eilen oli ihanan kuulas päivä, muutama miinusaste ja illalla sateli vielä lunta. Harmi, että yöllä alkoi vesisade ja vei lumipeitteen mennessään.
Jatketaan taas sitä esine-haastetta, ennen kuin tartutaan kahteen uuteen haasteeseen, jotka blogimme on saanut Ihana talo maalla - ja Ketunkololla-blogeista, kiitos molemmille! Ylimmässä kuvassa tärkeä esine on tuo taulu, se on kulkeutunut minulle isäni tädiltä ja hankittu Amerikasta joskus kauan kauan sitten. Jostain syystä tuo täti halusi, että taulu annetaan isäni perheelle ja kun se lapsuudenkotiini tuotiin, pistin sen komeroon odottamaan. Kun muutin mieheni kanssa ensimmäiseen yhteiseen asuntoon, otin silloin  tuon taulun mukaan ja siitä lähtien se on kuulunut meidän sisustukseen. Tuossa aiheessa on jotain rauhoittavaa ja pidän siitä, että täti, jota en edes tunne, on ajatellut meitä ja taulu on siten päätynyt meille.                                Mukavaa marraskuuta ja tervetuloa uudelle lukijalle! :)

Kirsikka

10 kommenttia:

 1. Kiva idea lisätä peikonpähkinäoksiin kynttilöitä. Näyttää hyvältä minun silmiini :)

  Eilen oli kyllä ihana pakkassää. Kotonakin nautiskelin, kun valoa riitti jokaiseen nurkkaan. Nyt on taas hämärää aamusta iltaan saakka ja vettä satelee. Plaah.

  Kurpitsapiirakka on uusi tuttavuus. Ehkä sitä pitäisi joskus kokeilla. Hieno kurpitsalyhty!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä oli sulaa ja nyt taas pakastaa, mutta ensi viikolla taidetaan olla taas vesisateen keskellä. Viime vuonna kurpitsa päätyi keittoon ja nyt tuohon piirakkaan, kumpikin hyviä ja kokeilemisen arvoisia.

   Poista
 2. Kaunista tunnelma. Askel lähempänä talvea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kumpa vielä pysyisi pieni pakkaskeli eikä olisi liikaa loskaa, niin talvinen tunnelma säilyisi.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos! Kun eletään kahden kodin vaihetta, eikä täällä vanhassa kodissa enää tehdä mitään suurta, niin on kiva sisustaa asetelmien avulla ja pitää sisustus vuodenaikojen mukaisena.

   Poista
 4. Ihana tunnelta ja veikeä kurpitsalyhty =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, miehen käsialaa on tuo kurpitsalyhty tänäkin vuonna.

   Poista
 5. Ihanat kynttiläoksat, vau! Ja ruokalista pistää mahan kurisemaan, kovin olisi hirvipaisti mieleen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kynttiläoksat olivat mielestäni sopivat tähän vuodenaikaan, kun liian jouluista en vielä halua. Hirvenliha on kyllä maukasta.

   Poista

Kommentointi on luvallista, jopa suotavaa! :)