torstai 20. marraskuuta 2014

Puun väriä
Takaisin värihaasteeseen. Täytyy myöntää, että kotonamme ei ole oikein mitään linjaa värien suhteen. Uudessa asunnossa voisin tehdä huoneille ja tiloille selkeämpiä teemavärejä. Nyt valitsin vähän epävärin, nimittäin puun ja ruskean. Vielä muutama vuosi sitten en olisi teak-kaappia kelpuuttanut, mutta nyt tykkään tuosta kesällä ostetusta lipastosta kovasti. Äkkiseltään ajattelin, ettei puunväriset jutut ole ollenkaan meidän kodin juttu, mutta kyllä niitä esineitä alkoikin löytyä ja kyllä tuosta sävystä tykkään sopivissa määrin.

Retrolampun varsi on tummaa puuta, lamppu on kirppislöytö. Aarikan purkin olen tainnut saada siskolta, kynttilänjalka on joululahja miehen siskolta, se on tehty vanhaan suutarinlestiin, joka on samaa kokoa kuin esikoisen jalka oli lahjan saamisen vuonna. Herätyskelloja keräilisin enemmänkin, mutta usein ne eivät toimi ja harvoin ostan mitään pelkäksi koristeeksi. Vaikka en tuotakaan oikeasti käytä, mutta silloin tällöin se on kiva vetää käyntiin ja kuunnella sen raksutusta ja palata lapsuuden hetkiin maalla, jossa äidinäidillä oli tuollaisia kelloja. Tuo laatikon olen ostanut vitosella kirpparilta, nyt siellä on kortteja, leimoja ja teippejä.

Tänään on vietetty flunssaista päivää esikoisen kanssa. Viikonloppuna rutistetaan talolla kattorempan ja kellarin kanssa. Mukavaa viikon jatkoa ja tervetuloa uudelle lukijalle!

Kirsikka

11 kommenttia:

 1. varsin makeita esineitä sinulla - ja kyllä se vähän näin tahtoo olla, että makukin muuttuu ajan saatossa - vai onko niin, että se elää kokoajan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi joku tietty perusmaku on säilynyt, pian 20 vuotta olen kerännyt esimerkiksi peltipurkkeja ja tykännyt riittävän vanhoista huonekaluista. Mutta taitaa tällä blogimaailmallakin ja sisustuslehdellä olla vaikutusta, kun just nuo teak-kalusteet alkoi näyttää kivoilta.

   Poista
 2. Puu tuo monesti lämpöä ja kotoisuutta, varsinkin vanha puu. Aivan ihania esineitä oletkin kuvannut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, siksi leivontapöytäkin sai jäädä puunväriseksi.

   Poista
 3. ♥kauniita tavaroita kauniissa asetelmassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika eri aikoina nuo esineet on hankittu, siinä ehkä itselleni se, mikä näissä asetelmissa viehättää.

   Poista
 4. Ihanaa vanhaa tunnelmaa. Sinä sitten teet hienoja löytöjä. Arvaas vaan, olenko kateellinen? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mutta kyllä sinunkin kotikuvista olen bongannut kaikkea kivaa! :)

   Poista
 5. Minä tasapainottelen puunvärin kanssa. Monta juttua olen maalannut valkoiseksi, ettei puuta olisi liikaa. Nyt tuotiin pojalle puusohva sängyksi ja sen kyllä jätän ihan vaan puunväriseksi, ettei mene liian steriiliksi tämä meinkin. Täytyypä muuten postata siitäkin puusohvasta jossain välissä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, postausta ootellaan! Ehkä puu ei ole viehättänyt siksi, että johonkin aikaan mäntyhuonekalut ja -paneelit olivat muotia ja mikä on ollut liian vähän aikaa sitten pinnalla, ei vielä ole tehnyt paluuta, vaan näyttää yhä ei-niin-kivalta. Sama saattaa käydä tosin valkoisellekin, jos sitä on liikaa.

   Poista

Kommentointi on luvallista, jopa suotavaa! :)