sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Punainen piristää

 Pienen blogitauon jälkeen hyppään suoraan värihaasteeseen ja punaiseen. Tykkään punaisen energisyydestä, voimasta ja lämpöisyydestä. Sisustuksessa ei meillä tätä väriä ole käytetty mitenkään systemaattisesti, mutta punaisia väripilkkuja löytää sieltä täältä, etenkin tyynyistä, huovista ja astioista.
Raidalliset tyynyt on ostettu Finlaysonilta, Pentikin sydänhuopa on häälahja ja perhoshuopa äitini kirppislöytö. Lattiatyyny on odottanut ties kuinka kauan, että opettelisin ompelemaan sille uuden päällyksen, mutta joulun ajan tuo saa pitää nykyisen kuosinsa. Punavalkoinen yhdistelmä on yksi lemppareistani, kuten kuvastakin näkyy.

Pilkkukuosikin viehättää minua ja sekin toimii punavalkoisena. Iso peltipurkki on lahja ystävältä, Muija-purkki kirppislöytö, joka blogissa on jo ollutkin esillä. Chymoksen keltapallollista peltipurkkia (4€) olen pitkään etsinyt ja tuo sai lähteä mukaan, vaikka kansi ei ole alkuperäinen, mutta kyllä tuo punainen minulle kelpasi. Keittiöpyyhe on Dermosilin, tilasin ihanaa polka-keittiösaippuaa ja tuo tuli pakkauksen mukana. Lautanen onkin esitelty jo aiemmin.

Kiirettä on pitänyt töissä, etenkin kun olin neljän päivän työreissulla Latviassa. Lasipurkissa oleva kynttilä on lahja sieltä, se soijasta tehty ekokynttilä, joka palaa puhtaasti eikä juuri tuota nokea. Koristeena on latvialaisia yrttejä. Matka oli mukava, vaikkakin päivät olivat pitkiä. Maaseudulla oli mielenkiintoisia yrityksiä, joissa vierailimme, tapasimme muun muassa sepän, puunveistäjä/taiteilijan ja olimme paljuja valmistavassa yrityksessä sekä betonilaattatehtaalla, josta saimme matkamuistoksi pimeässä hohtavat tiilet. Jos niitä olisi enemmän, saisi puutarhaan hohtavia kuvioita tai reunuksia laatoitukseen. Hohtava aine ei ollut fosforia, vaan tuon yrityksen itse kehittelemä juttu. Kiinnostavaa ja kotona totesin, että nyt tuli ainakin vähän erilainen tuliainen. Laitetaan se sitten vaikka postilaatikon juurelle, kun taloomme muutamme. :)

Tapettitalollamme on salaojitus vihdoin valmis. Samoin saimme vihdoin öljysäiliön puratettua ja viimeinenkin osa kellarista saadaan pian tyhjättyä betonista ja kaivettua oikeaan syvyyteen. Viime viikonloppu meni kattoa purkaessa ja nyt ovat kirvesmiehet saapuneet asentamaan uutta kattoa. Kommeluksiltakaan ei ole vältytty, onnistuimme katkaisemaan sähköt myös naapureilta hetkeksi... Näissä tilanteissa ei auta muu kuin todeta, että tekevälle sattuu.


 On ollut sen verran kiireistä, ettei joulujuttujakaan paljon ole ehtinyt laitella. Nyt viikonloppuna saatiin siivottua tyttöjen huone kunnolla, joten laitoin sinne talvivalot. Lauantai-iltana mies keitti ekan riisipuuron, joka nautittiin kynttilänvalossa. Käytiin myös kirjastossa ja minä lainasin pinon jouluisia sisustuskirjoja. Nyt ehkä mukillinen glögiä ja kirjoja selailemaan.

Mukavia marraskuun hetkiä tulevaan viikkoon!

Kirsikka

10 kommenttia:

  1. Minäkin tykkään puna-valkoisesta, varsinkin raitoina ja pallokuosina :) Siinäpä ekokynttilä kerrakseen, jos raaskit polttaa niin kerro oliko hyvä tai humasitko eroa normaaliin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Työkaveri sanoi, ettei kannata jättää kynttilää esimerkiksi takanreunalle ilman alustaa. Kynttilämassa on rasvaista ja siitä jää helposti jälki.

      Poista
  2. Voi mikä ihana perhosviltti! Kelpais tännekkin, vaikka jostain syystä täältä ei punasta pahemmin löydykkään. ..millonkohan saan ite tehtyä riisipuuroa? Oon siitä toitottanu jo monta viikkoa, mut nyt on koko puuro unohtunu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sain tuon viltin, kun esikoinen oli vauva ja vieläkin se meillä on, vaikka se on aika pieni. Nuo kuviot vaan on niin kivat, ettei tuota ole raaskinut laittaa eteenpäin.

      Poista
  3. Pilkkukuosi on minullekin mieleinen, väristä ei niin väliä.

    Toivottavasti ehditte jo hiukan joulutunnelmiinkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eilen syötiin taas riisipuuroa, ja esikoinen käski laittaa kynttilän palamaan. Ehdittiin siis vähän tunnelmoidakin.

      Poista
  4. Samaa mieltä kuin Piia Anneli. Pilkkuja sitä olla pitää :D Kivoja punaisia olet löytänyt. Itse odotan, että pääsen kaivelemaan taas pitkästä aikaa omia punaisia esille. Minulle se on niin jouluinen väri.

    Hei, minäkin yritin kirjastoon tänään joulukirjoja lainaamaan. Olin 20 minuuttia liian aikaisessa siellä, enkä jaksanut jäädä odottamaan. Joku toinen päivä sitten. Riisipuuroakin voisi keitellä. Rupesi heti tekemään mieli...

    Mukavaa kuulla, että uudessa kodissa edistystä tapahtuu :)

    VastaaPoista
  5. Lisää punaista tulee tosiaan noista joulujutuista, nuo peltipurkit saavat olla käytössä läpi vuoden piristämässä.
    Täällä kirjaston tietojärjestelmiä päivitetään joulukuussa, joten silloin koko paikka on kiinni. Niinpä nyt piti mennä lainaamaan myös joulunajan kirjat. Harmi, etten löytänyt mitään uutuskirjaa, mutta voi noita vanhempiakin selailla uudestaan ja nauttia tunnelmallisista kuvista.
    Viikonloppuna pitäisi rempan taas edistyä, joten uutta raporttia sitten. :)

    VastaaPoista
  6. Huoh ihania lempiväri juttujen kuvia sinulla. Punainen <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Punainen piristää ja ehkä siksi mulla on myös kaksi punaista talvitakkia. :)

      Poista

Kommentointi on luvallista, jopa suotavaa! :)