perjantai 15. elokuuta 2014

Keltainen hiipii sisustukseen
Keltainen on jäänyt suosikkivärikseni. Viime vuonna sitä ei juuri vaatteissa ollut, mutta keväällä ostin keltaisen takin, josta olen pitänyt hurjasti. Sisustuksessakin on ollut keltaista hyvin vähän, yhdessä retrolampussa ja satunnaisesti kynttilöissä ja kukissa. Siskohan päätti piristää tyttönsä huoneen väriä keltaisella (klik tänne), ja nyt meidänkin tyttöjen huoneeseen on hiipinyt keltaista. Tampellan Perttu Mentulan suunnittelema Microform-kuosin verhot ovat saaneet olla ikkunassa jo pidempään, nyt niiden seuraksi sain kaveriltani keltaisen lampun ja pikkuiset tuolit. Nuo tuolit ovat ystäväni ja hänen siskonsa vanhat, joilla on varmasti tunnearvoa, mutta kun kummallakaan heistä ei lapsia ole, päätti ystäväni ilahduttaa meidän tyttöjä niillä. KIITOS siis sinulle ystäväni, jos satut tämän postauksen lukemaan. Aris-lampun keltainen sävy on ihanan piristävä ja lamppu muutenkin sopivan retro verhojen seuraksi. Keltaisen lisäksi huoneessa on myös hieman teak-puuta, vanhassa pöydässä ja alkukesästä ostamassani lipastossa, joka sekin päätyi nyt tyttöjen huoneeseen, kun myin sieltä toisen lipaston. (En siis vain hamstraa tavaroita, vaan yritän joskus luopuakin jostain! :)) Hyllyn päälle asetin  ystävältä saadun vanhan, punaisen hyllykön ja vanhoja peltipurkkeja, joista osa tuli myös ystävältä. Nyt sisustus määrittyy pitkälti sen mukaan, että kalusteet asettuvat sinne, missä tilaa on, kun uuteen taloon ei vielä mitään voi viedä. Mitään suurempaa sisustelua ei siis tässä kodissa ole enää tiedossa, mutta pienetkin muutokset piristävät.


16 kommenttia:

 1. Ihania kuvia ja ihania asioita. keltainen on minunkin mieleeni, vaikkei sitä meillä olekkaan :D Ostin vasta kirpparilta juurikin tuollaisen (punaisen) retrolampun eurolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille tuli kertarysäyksellä keltaista, mutta sehän sopii alkavaan syksyyn. Sinunkin lamppusi on hieno.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos, vähän tällaista pikasisustusta tyttöjen huoneessa, kun tuli hankittua tuo uusi lipasto ja ystävä lahjoitti kaikenlaista kivaa.

   Poista
 3. valloittavan ihana huone! muistuttaa meidän likkojen huoneetta vielä vuosi takaperin! Itse asiassa mulla on kaksi verhoa aika samalla kuviolla ja samoilla väreillä tuolla kaapin perällä ylimääräisinä;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun jätit kommentin! Nää verhot ovat olleet mulla jo kauan ennen lapsia ja nyt tuntui, että ne voisivat sopia lastenhuoneeseen muiden retrojuttujen joukkoon. Mutta voi olla, että uudessa talossa on taas uudet jutut ja näin retrot-kuviot jää vähän sivuun tai toisesta lastenhuoneesta tulee retrompi kuin toisesta. Muuten olisin saattanut olla kiinnostunut noista sunkin verhoista... ;)

   Poista
 4. Keltainen on munkin yksi lempiväri, etenkin sinapinkeltainen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keltaisen toiset sävyt on passeleita vaatteisiin ja toiset huonekaluihin. Sinapinkeltaisen miellän itse enemmän tekstiileihin. Esikoisen kuvataidekoulussa verrattiin kylmän ja lämpimän keltaisen sävyjä sitruunan ja hunajan avulla, jotta lapset oppivat niiden eron. Esikoisen lempiväri on jo pitkään ollut keltainen, sieltä se saattoi tarttua minuunkin. :)

   Poista
 5. Pirteä tunnelma noissa valokuvissa. Todella suloiset nuo keltaiset tuolit. Valaisin on aika lailla samanlainen näin äkkiä katsottuna kuin anoppilan aitassa. Olen katsellut sitä sillä silmällä jo pidempään. Muistin juuri, että meidän ulkovarastostakin tuon tyylinen retrovalaisin löytyy. Asunnon entiset omistajat olivat sen sinne jättäneet. Väri on muistaakseni musta. Ehkä käyn tutkimassa sitä huomenna vähän tarkemmin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävitkö tutkimusretkellä? Tuo valaisin löytyi ystävältä vähän sattumalta, sitä oli käytetty autotallissa työpöydän yllä. Se oli ihan erioloinen siellä, kun nyt tyttöjen huoneessa. Sen sävy on minusta tosi kiva.

   Poista
 6. Aivan, aivan ihania tavaroita ja kuvia. Keltainen on myös itselle oikein mieluisa väri. Kovasti vaatteissa ja asusteissa alkanut tykkäämään ja kotiinkin haluaisin muutaman tietyn keltaisen jutun ja jokunen jo onkin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ystävältä tuli monta löytöä ja huomenna saan vielä vähän lisää...
   Jos ehdit, niin tee postaus noista sinun keltaisista jutuista! :)

   Poista
 7. Ihana tuo piikukaappi. Keltainen piristää kummasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan kiva yhdistelmä noista tuli, vaikka tosiaankin kyse oli enemmän tavaroiden asettelusta sen mukaan, mihin ne mahtuvat, ei siitä, mihin ne parhaiten sopivat. Hyllykin saa vielä olla punainen, vaikka voi olla, että sen väri joskus vaihtuu.

   Poista

Kommentointi on luvallista, jopa suotavaa! :)