maanantai 11. elokuuta 2014

Sorkkarauta on uusin ystäväni

Blogihiljaisuudella on syynsä; minä olen tarttunut lapioon ja sorkkarautaan ja mennyt mukaan tapettitalomme remonttiin. Kolmannella lomaviikollani miehen sisko miehineen oli siis meillä ja minä kokkasin ruoat ja olin lasten kanssa, kävin myös välillä talolla auttelemassa pienissä jutuissa ja poimin puutarhan puskista punaviinimarjat talteen talveksi. Mahtava tunne, että saa omasta pihasta marjoja, jollekulle ehkä itsestäänselvyys, mutta tämä on ollut yksi unelmani ja nyt se on totta! Myös vanha omppupuu näyttää tuottavan hurjasti satoa, ainakin raakileita on paljon.
Tuolla viikolla remppajoukko tyhjäsi välikaton, imuauto kävi imemässä eristeenä olleen kutterin, joka pudotettiin välikatosta ja yläkerrasta alakertaan johtavat portaat täyttyivät siitä... Katon rakenteiden paljastuessa meitä odotti ikävä yllätys, itse katon uusiminen ei riitä, vaan myös koko alapohja kattotuoleineen on vaihdettava. Toinen ikävä yllätys oli se, että saunan katossa on kuin onkin käytetytty vesieristeenä kreosoottia, joka täytyy purkaa ammattilaisen avulla. Jee jee, rahanmenoa ei voi estää. Viikon aikana miehen sisko moukaroi yhden tiiliseinän kellarista matalaksi, joten sekin homma saatiin tehtyä, aika hurja täti meidän lapsilla. :)
Viime viikolla miehen lanko tuli uudelleen apuun ja nyt piikattiin koko valtaisa kellari. Onneksi saimme apua muutamalta miehen työkaverilta. Yksi piikkasi ja me muut kannettiin ämpärikaupalla betoninpaloja ylös yhden jätelavan verran. Seuraavaksi syvennetään kellaria niin, että pystytään laittamaan eristeet ja valamaan lattiat.  Imuautokin kävi taas, mutta se oli kyllä melko tehoton imemään maa-ainesta pois lattioista. Mies on saanut paljon enemmän aikaan Fiskarsin lapion kanssa kaivamalla lattioihin lisää syvyyttä. Mun valtakunnaksi on päätynyt yläkerta, jonka seinistä olen sorkkaraudan kanssa irrottanut sisälaudoituksen. Vielä muutama seinä jäljellä ja sitten pitäisi pussittaa eristeenä olleet purut. Työtähän riittää, kun neliöitä on kerrosta kohden noin 90. Mutta kun laittaa radiosta rokkia soimaan ja ottaa kuntoilun kannalta, niin kyllä se sujuu. Hyvät eväät edesauttavat myös rempan sujumista. Vanhemmistani on ollut myös suuri apu, isäni ei saa olla pölyisissä paikoissa, mutta hän on koonnut vanhoja tiiliä, tehnyt kivienkantotelineen ja muuta sellaista. Äitini on ottanut tytöt hoitoon ja olen saanut käydä valmiiseen pöytään kun olen tullut remppaamasta.
Joten ei varsinaista lomaa, mutta remppapäivien päätteeksi ollaan käyty uimassa ja välillä olen palkinnut itseni piipahtamalla kirppiksillä, pieniä löytöjäkin olen tehnyt, mutta niistä lisää myöhemmin. Olo on silti hyvä, että saan itsekin tehdä jotain talon remppaamisen eteen, eikä kaikki jää miehen harteille.

12 kommenttia:

 1. Paljon olette touhunnu ja tosi ihanaa ja tärkeää apua saanut läheisiltä. Omaa kotia on ihana laittaa ( vaikka välillä hammasta purren ) jaksamista touhuihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! On tässä aika urakka, kun niin paljon menee uusiksi, mutta sitten vaan ajattelee, että tänään ollaan lähempänä valmista kuin toissapäivänä, eli hitaasti kiiruhtaen eteenpäin ja homma kerrallaan. :)

   Poista
 2. Aikalailla paiskittu hommia siellä, mikäs sen parempaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, onneksi tähänkin kummasti tottuu, että vapaa-aika meneekin nyt remppaamiseen eikä lekotteluun. Viikonloppuna aion kyllä vähän huiliakin.

   Poista
 3. Blogihiljaisuus annetaan anteeksi, sillä pian näemme aikaansaannoksia? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikaansaannokset ovat vielä vähän karuja, auki kaivettu kellarinlattia ja eristeettömät seinät. :D Kunhan saadaan eristeet ja valu kellariin ja katto vaihdettua, niin sitten päästään itse rakentamiseen ja saadaan näkyvämpiäkin tuloksia. Niitä odotellessa!

   Poista
 4. Omaa kotia on ihana laittaa -siinä hyvä motivaattori :)

  VastaaPoista
 5. On mukavaa kuulla, että remontti edistyy. Harmi, että ikäviltä yllätyksiltäkään ei ole vältytty. Tsemppiä kuitenkin touhuihin!

  Kirppiskuulumisia jään mielenkiinnolla odottamaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Koitetaanpa uudestaan... Eilen oli taas hyvä kirppiskäynti, löysin tytöille kivoja tunikoita. Joskus voisin tehdä niistäkin postauksen, jos saisin mallit yhteistyökykyisiksi! :)

   Poista
 6. Kokeile lahjontaa, ellei muu auta :D

  VastaaPoista

Kommentointi on luvallista, jopa suotavaa! :)