perjantai 1. elokuuta 2014

Onni löytyy läheltä


Mitä silloin tehdään, kun kesäloma käytetään perheen yhteiseen tulevaisuuteen niin, että mies remppaa ja minä huolehdin kotihommista, ruoanlaitosta ja lapsista? Silloin ei ainakaan jäädä murehtimaan sitä, että ei nyt päästä reissuille, uusiin maisemiin ja seikkailuihin, vaan nautitaan siitä mitä ympärillä on, kun kerrankin ei ole kiire mihinkään ja läheltäkin voi löytää uutta. Tänä kesänä ei vieraillakaan väsyksiin asti ja hankita kilvan uusia kokemuksia, vaan eletään vähän tavallista leppoisampaa arkea tässä ihan lähellä. Silloin esimerkiksi ollaan melkein viikko mökillä kiireettä, juodaan aamukahvit terassilla, kerätään mustikoita ja kun mies tulee päivän remppatöistä lähdetäänkin iltauinnille ihan uudelle rannalle, lähemmäs avomerta ja poiketaan ilta-auringon kultaamalle kukkapellolle unikkojen ja ruiskaunokkien sekaan, hengitetään kesää ja nautitaan lempeistä tuulista. Ja säilötään tämä kokemus mukavaksi muistoksi pimeinä talvi-iltoina mieltä lämmittämään.
14 kommenttia:

 1. Juurikin näin, hieno asenne. Elämänmenonne kuulostaa täydelliseltä näihin kuumiin kesäpäiviin. Ihana kuva tyttärestäsi ja kaunis kukkiva pelto. Viettäkää leppoisan viikon päätteeksi myös leppoisa viikonloppu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen mökkiviikon jälkeen olenkin ollut remppakokkina ja tehnyt meitä avustamaan tulleille talkoolaisille ruokaa, eli ei ihan pelkkää leppoisuutta, mutta toisaalta muutaman päivän kiireettömyys mökillä latasi akkuja sopivasti. Viikonloppu oli taas lepoa, kun päästiin Katjuskan luo kylään ja synttäriherkkujen ääreen.

   Poista
 2. Kauniit kuvat! Ja tänä kesänä lasten kanssa reissanneena voin sanoa, että ei se ole ihan herkkua sekään. Minä taas olen jäänyt kaipaamaan rauhallista mökkeilyä ja luonnon helmassa olemista. Eilen sentään vein koko poikueen metsään vattuja poimimaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaupunkilomissa lasten kanssa on kyllä haasteensa ja meillä ainakin tällä hetkellä on kärsivällisyys koetuksella kaikessa, joka liittyy jonotteluun ja odotteluun, kun tulee tylsää ja väsy ja nälkä ja....
   Vadelmaan haluaisin vielä tällä viimeisellä lomaviikolla lasten kanssa ehtiä minäkin!

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kyllä tätä kesää varmasti muistellaan myöhemmin lämmöllä. :)

   Poista
 4. Kuulostaa niin tutulta ja niin ihanalta - kesältä :) tärkeintä onkin, että jokainen perhe voisi viettää oman näköisensä loman - ja , että kaikki kesät eivät ole samanlaisia - tärkeintä on, että osaa nauttia kaikesta siitä kauniista ja hyvästä mitä on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta, että kun välillä tekee vähän eri juttuja, niin ne tutut jutut tuntuu esimerkiksi ensi kesänä ihan erityisiltä, kun niihin nyt ei juuri ole ollut aikaa. Ja pitää vaan pitää tavoite mielessä, meidän uusi koti, niin kyllä sen avulla jaksaa.

   Poista
 5. Ainakaan ei unohdu tämä kesä, sillä se on ollut erilainen. Niin se on meillekin ollut, mennyt talon seinille koko lämmin jakso ja vieläkin jatkuu. Toisaalta elokuu ja syyskuu ainakin puoleen väliin on vielä täyttä kesää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä työtahti kiihtyy syksyä kohti, mutta ne hetket, kun on aikaa nauttia loppukesästä, tuntuu ehkä vieläkin paremmilta kuin silloin, jos olisi aikaa koko päivä vaan olla ja loikoilla esimerkiksi rannalla. Nyt on onneksi saatu nauttia lämmöstä kunnolla, niin paljon, ettei ole harmittanut osaa siitä ajasta viettää remontin parissa.

   Poista
 6. Aijai niin kauniit ja herkät kuvat ja kauniisti kirjoitettu teksti.

  VastaaPoista
 7. Ihanasti olet mieltänyt tämän ajan ja minusta olet aivan asian ytimessä tässä. Voimia remonttiin ja arjen pyöritykseen taas syksyn lähestyessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Piia! Nyt olen itsekin aloittanut remontoinnin, joten kun työt vielä alkaa, niin voimia tarvitaan, mutta yritän aina nauttia siitä, mitä teen tai ainakin löytää ne hyvät puolet. :)

   Poista

Kommentointi on luvallista, jopa suotavaa! :)