lauantai 29. maaliskuuta 2014

Keltainen talo kaupungissa


Olemme etsineet omaa asuntoa 2,5 vuotta. Haaveena on ollut vanha puutalo, mutta matkan varrella olemme harkinneet vähän kaikkea: rivitaloa, paritaloa, kerrostaloasuntoa keskustassa, uutta omakotitaloa ja kasariversiota, on haettu tonttia ja katseltu talopaketteja. Ollaan ravattu näytöissä, tehty tarjous vasta sitten, kun ollaan arveltu että suurin kiinnostus muilla ostajilla on mennyt ohi ja on tarjottu heti näytössä ja menty yli pyydetyn. Muutaman kerran olen uskaltautunut näkemään meidät uudessa kodissa, talvi-iltoina takkatulen ääressä, olen sisustanut kuistia ja sovitellut mielessäni huonekaluja uuteen olohuoneeseen ja miettinyt huonejakoa ja haaveillut omassa puutarhassa vietetyistä piknikeistä omenapuiden alla, mutta sitten on aina tullut se välittäjän soitto ja joku muu on napannut asunnon, jonka piti olla meidän.

Loppuvuodesta päätin, että nyt antaa asioiden mennä omalla painollaan, yritetään, mutta ei liikaa ja luotetaan siihen, että meidän koti odottaa jossain ja sen aika tulee kyllä. Ennen talvilomaa kävimme keskustan tuntumassa sijaitsevassa vanhassa 1950-luvun talossa, otin siitä kuviakin, mutta en viitsinyt julkaista niitä täällä, kun en tiennyt, onko toisten asuntojen kuvaaminen ja niiden kuvien julkaiseminen hyvän tavan mukaista, vaikka näytöistä olikin kysymys. No, nyt uskallan niitä laittaa tänne, onhan kyse meidän kodista!


Homma eteni hitaasti ja varovaisesti, koko ajan oli rauhallinen olo ja ihastus taloon kasvoi pikkuhiljaa. Ja perjantaina, kauniina kevätpäivänä saatiin avaimet ja meistä tuli keltaisen talon uusi omistajaperhe. Katsoin aarrekarttaa varten talteen leikattuja kuvia kotona ja huomasin, että niissä oli muun muassa samanlainen keittiö kuin tuolla on ja yhden lipastokuvan takana oli kukikasta tapettia, sitäkin meillä nyt on. Nyt tuntuu siltä, että tämän vuoksi yksikään niistä aiemmista kaupoista ei onnistunut, sillä juuri tämän talo odotti meitä.Työtä on tiedossa, varmasti hikeä vuodatetaan ja kärsivällisyyttä koetellaan, mutta nyt ollaan matkalla kohti unelmaa ja saadaan vihdoin konkreettisesti tehdä töitä sen eteen, valita materiaaleja, tapetteja, värejä ja tyyliä ja rakentaa yhtä sun toista melkein alusta asti, sillä talo on alkuperäisessä kunnossa.
Tästä uutisesta johtui pieni bloggaustauko, oli kaikenlaista järjestettävää käytännön asioiden kannalta, että tähän päästiin. Mutta kyllä maistui kuohuviini hyvältä ihan vaan kertakäyttölaseista nautittuna perjantaina, kun kävimme esittelemässä talon vanhemmilleni. Aurinko paistoi puutarhaan ja ilmassa oli annos kevättä ja uuden alkua.


36 kommenttia:

 1. Hei, mahtavaa! Onnea uudesta kodista. Talossa riittää ainakin huikaisevia tapetteja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Riittää tosiaan niin tilaa kuin tapetteja! :)

   Poista
 2. Vau ihan mahtavaaaaa, hieno uutinen kerrassaan. Olet muutaman kerran minun blogiin maininnut ' Jos meilläkin jokupäivä..' Ja nyt se on. Kertakaikkiaan isot onnittelut :)

  VastaaPoista
 3. Niin ja ihania tapetteja. En ehtinyt mainita kun tuli kiva olo teidän puolesta. Omistakaan haaveista talon suhteen ei kuitenkaan ole kuin vajaa puolisentoista vuotta, niin hyvin muistaa tuon tunteen ja tunne senkun jatkuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä tässä vähän kärsivällisyyttä koeteltiinkin, kun odoteltiin, että päästäisiin laittamaan omaa kotia ja sitten tuli väkisinkin luettua toisten blogeja sillä ajatuksella, että kyllä meilläkin joskus!

   Poista
 4. Samoin ajattelen .. Oman kodin hankinta tuoreessa muistissa. Onnea kovasti.. Todellinen herkku tuo uusi kotinne..ihanat tapetit ja vau mitkä kaapit keittiössä !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sanoin miehelle heti näytössä, että nuo keittiönkaapit sitten jää, vaikka ei vielä edes oltu puhuttu, että tarjotaanko tästä vai ei. ;)

   Poista
 5. Voi onnea paljon! Ja mikä talo. Ihan mielettömän kivat tapetit ja nuo keittiön kaapit :) Täälläkin haaveillaan kaikenlaisia, mutta ehkä sitten joskus.. Voin vaan kuvitella tunteen mikä siellä nyt on! Vau :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia, joo, vieläkin on vähän hämmentynyt olo, että nytkö se sitten tapahtui! Kyllä haaveilu siis kannattaa, silloin ollaan jo matkalla unelmaa kohti. :)

   Poista
 6. Ihan mielettömän mainio uutinen. Olen niin onnellinen puolestasi :D Melkoiset ovat tapetit, mutta kiinnostuksella odotan kertomusta siitä, millainen puutarha teillä on. Kukista et varmaankaan vielä tiedä, mutta mitä puita puutarhasta löytyy? Omenaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, kauniisti sanottu! Puutarhassa on vähän omenapuita, punaviinimarjapensaita, syreenimaja ja pieni tammi, muusta en sitten vielä tiedäkään. Siellä on asunut siis sellainen melkein 90-vuotias mummeli, joten puutarhaa ei muutamiin vuosiin ole kovasti laitettu, mutta ihan siistiä siellä oli.

   Poista
 7. Onnea uudesta kodista!
  Aivan ihanalta näyttää...nuo tapetit ja kaikki..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos! Tuntuu kyllä meidänoloiselta talolta jo nyt.

   Poista
 8. Onnea uudelle kodille ja vanhan talon uudelle perheelle! Näyttää ihanalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä tässä töitä riittää, mutta onhan tätä odotettukin!

   Poista
 9. Harvinaisen villi koti, olen ihan innoissani. Tahtoisin, että kun me joskus tästä kodista lähdemme jättäisimme tuollaisen kodin jälkeemme, olisi ihmisillä ainakin mietittävää, että mitä ihmettä näiden ihmisten päässä on liikkunut. Onnea talollisille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tässä talossa on asunut pitkään yksin vanha mummo, jonka perikunta myi talon. Hän oli aika persoonallinen ihminen ja kyllähän nuo värit ja kuviotkin kertoo, että hänellä oli vahva, oma näkemyksensä. Aikansa kuluksi hän on myös maalaillut putkia kellarissa eri väreillä, mutta eihän sisustamisenkaan niin vakavaa tarvitse olla! ;)

   Poista
 10. No voi ihanuus <3 noihan se just menee! :) Olen ihan mykistyneen ihastunut noihin tapetteihin ja iloiseen menoon. Onnea paljon!! :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nyt vaan pitää yrittää säästää tapetteja sopivassa määrin, mutta kun vaihdetaan putkia ja sähköjä, niin joudutaan noita seiniä purkamaan. Mutta kyllähän nuo tapetit vaikutti siihen fiilikseen, mikä talosta syntyi ja aika hyvä fiilishän niistä tuli! :)

   Poista
 11. Onnea uudelle kodille! Ihania tapetteja ja ennen kaikkea mitkä keittiökaapit! Vau!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nuo molemmat olivat kyllä just meille sopivia, vaikka rauhoitetaankin värimaailmaa, silti jotain voimakkaampaakin jää niin paljon kuin säilyttää pystymme.

   Poista
 12. Onnellinen olo valtasi minutkin, niin ihanaa se oli kun mekin löysimme omamme! Onnea paljon! Jäikö taloon myös tavaraa kuten tuo hauska kukkavalaisin ja naulakko? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä vaan olo on onnellinen, kun vihdoin päästään eteenpäin toteuttamaan unelmaa. Taloon jäi kaikenlaista, mutta tietenkin perikunnassa osa halusi sitten nuo hauskuudet, kuten naulakon ja valaisimen, vaikka sitten toiset olisivat jättäneet meille melkein kaiken jäljellä olevan.

   Poista
  2. Harmi..No kyllä uusia hauskuuksia tulee vastaan :) Tosi kiva seurata talonne projektia!

   Poista
 13. Tämä on kyllä niin onnellinen uutinen ja vielä noiden tapettien kanssa, että suupielet nousee korviin pelkästä ajatuksesta. Onnea siis kasapäin uuteen kotiin ja pitkää pinnaa rempan keskelle. Toivottavasti saatte säästettyä edes kauneimmat tapetit. :D -Ja olen ihan samaa mieltä siitä, että tätä tarkoitusta varten ne muut asunnon etsimiset meni poskelleen, on nimittäin niin teidän näköinen koti. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivoista sanoistasi ja niinhän sinä kerran tänne kommentoit, että kyllä meille se talo vielä löytyy. Siihen halusin kovasti uskoa ja luottaa, että ei väkisin, vaan sitten, kun sen aika on.:)

   Poista
 14. Ihana talo! <3 WAU!! Tykkään oikein tosi tosi paljon! :) Peukutan, että kaikki sujuu hyvin!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Varmasti vanhojen talojen kunnostamisessa ylläreitä löytyy, mutta toivotaan, ettei mitään kovin suuria tule vastaan. Ja on jo pari hyvääkin ylläriä tullut, ihan kaikkea uusittavaksi ajateltua ei tarvitsekaan uusia.

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 15. Onnea vielä täälläkin! Ihanaa, ihanaa!

  Enkä voi olla ajattelematta, että tämä talo vaikuttaa meidänkin elämään. Sitten me voidaan jäädä yöksi, kun tullaan puutarhajuhliin tai uuden vuoden kemuihin. Voih, mitä kaikkea täällä vielä tapahtuukaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä, kyllä se pieni asunto on asettanut omat rajoituksensa, vaikka sopu tilaa antaisikin, niin on se vaan mukavaa, kun on enemmän tilaa ja vierashuonekin! Tuo vimppa lauseesi helpottaa kummasti orastavaa ikäkriisiä, nythän voidaan kehittää kaikenlaista uutta kivaa ja viettää joukolla mukavia hetkiä! Kiitos taas kerran osuvista sanoista ja etkös se sinä sanonutkin vuoden alussa, että tää voisi olla se vuosi, kun meitä onnistaa talon etsinnässä!

   Poista
 16. Miten ihanan talon olettekaan löytäneet! Nuo tapetit ovat jotain järkyttävän hienoa ja näyttävät vieläpä hyväkuntoisilta. Hurjasti onnea uuden talon asukkaille :)

  VastaaPoista
 17. Kiitos! Tapetit ovat tosiaan osassa huoneita yllättävän hyväkuntoisia. Etenkin tuo vaaleanpunainen, mutta huone onkin ollut salina ja kuulemma hyvin harvoin käytössä.

  VastaaPoista
 18. Voi mikä mahtava talo! Suuresti onnea uuden kodin omistajille :)

  VastaaPoista
 19. Niin hyvältä kuulostaa, etenkin tuo syreenimaja. Hyrisen täällä silkasta tyytyväisyydestä!

  VastaaPoista
 20. Onnea ja ihmetystä näistä mahtavista väriläiskistä vielä tämänkin kautta :) Huokaus, miten ihanan lopun tämä talon metsästys saikaan. Olisin ikionnellinen samanlaisesta talosta :)

  VastaaPoista

Kommentointi on luvallista, jopa suotavaa! :)