sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Valkoista pizzaa

Eilen oltiin pitkästä aikaa lauantai-ostoksilla koko perhe. Kävimme köyhdyttämässä kukkaroa Stadiumilla. Pienijalkaisena on helppo tehdä hajakokolöytöjä. Ostin Adidaksen boost -lenkkarit ja kahdet juoksutrikoot motivoidakseni itseäni lenkille.


Illalla kävin juoksemassa pitkästä aikaa. Hyvinhän se lenkki noilla uusilla tossuilla kulkikin ja ilma oli mitä mahtavin. Lapset saivat potkulaudat ja oi sitä riemua. Heti aamusta piti päästä potkuttelemaan. Toivon, että potkulaudan avulla tulee treenattua tasapainoakin. Poika ei meinaan osaa vieläkään pyöräillä ilman apupyöriä. On kerran kaatunut ja nyt karttaa pyöriä :(.



Eilen illalla lenkkisaunan jälkeen tehtiin taas pizzaa. Reseptin löysin uusimmasta Anna-lehdestä ja nyt löytyi ihan timanttiohje. Pizza on valkoista pizzaa eli Pizza biancoa.


Tässä resepti:

(2 isoa tai 4 pikkupizzaa)

  • 2 dl haaleaa vettä
  • 15 g hiivaa
  • ½ tl suolaa
  • 2 rkl öljyä
  • noin 5 dl durumvehnäjauhoja
PÄÄLLE
  • 1½ dl ranskankermaa
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 75 g raastettua parmesaania
  • 150 g tuoreita herkkusieniä
  • 200 g öljyyn säilöttyä latva-artisokkaa
  • 1 pallo buffalomozzarellaa
  • mustapippuria myllystä
  • rucolaa
  1. Luota hiiva veteen. Lisää suola ja öljy, alusta jauhot taikinaan ja vaivaa taikinasta kimmoisa. Anna kohota kaksinkertaiseksi.
  2. Sekoita suola, oregano ja murskattu valkosipulinkynsi ranskankermaan. Viipaloi herkkusienet ja paloittele latva-artisokat. Sekoita herkkusieniviipaleisiin vähän oliiviöljyä. Paloittele mozzarella.
  3. Jaa taikina kahteen tai neljään palaan. Kauli palat ohuiksi pizzapohjiksi. Levitä pohjille ensin ranskankermaseos, sitten parmesaaniraaste ja kasvikset. Pyöräytä pinnalle reilusti mustapippuria.




    Pizza ennen uuniin menoa.
  4. Paista pizzoja 225-asteisessa uunissa noin 10-12 minuuttia. Pane mozzarellapalat ja rucola valmiiden pizzojen pinnalle.
 
Valmis!
Tätä voisi tarjota juhlissa suolaisena syötävänä.

Aurinkoista alkavaa uutta viikkoa!

4 kommenttia:

  1. Oi nam, herkullisen näköistä :) Mukavaa sunnuntaita.

    VastaaPoista
  2. Näyttääpä hyvältä tuo pizza!

    VastaaPoista
  3. Tätä pitää ehdottomasti kokeilla! Olen ihan koukussa tölkki-artisokkiin ja pizzaan niitä usein laitankin, mutta tämä valkoisuus on uutta.

    VastaaPoista
  4. Kokeile ihmeessä! Mies kehui parhaaksi pizzaksi, mitä on syönyt. Ja tämän avulla sain ystäväni maistamaan artisokkaa ja toimi ;).

    VastaaPoista

Kommentointi on luvallista, jopa suotavaa! :)