Illalla kävin juoksemassa pitkästä aikaa. Hyvinhän se lenkki noilla uusilla tossuilla kulkikin ja ilma oli mitä mahtavin. Lapset saivat potkulaudat ja oi sitä riemua. Heti aamusta piti päästä potkuttelemaan. Toivon, että potkulaudan avulla tulee treenattua tasapainoakin. Poika ei meinaan osaa vieläkään pyöräillä ilman apupyöriä. On kerran kaatunut ja nyt karttaa pyöriä :(.
Eilen illalla lenkkisaunan jälkeen tehtiin taas pizzaa. Reseptin löysin uusimmasta Anna-lehdestä ja nyt löytyi ihan timanttiohje. Pizza on valkoista pizzaa eli Pizza biancoa.
Tässä resepti:
(2 isoa tai 4 pikkupizzaa)
- 2 dl haaleaa vettä
- 15 g hiivaa
- ½ tl suolaa
- 2 rkl öljyä
- noin 5 dl durumvehnäjauhoja
- 1½ dl ranskankermaa
- ½ tl suolaa
- 1 tl kuivattua oreganoa
- 1 valkosipulinkynsi
- 75 g raastettua parmesaania
- 150 g tuoreita herkkusieniä
- 200 g öljyyn säilöttyä latva-artisokkaa
- 1 pallo buffalomozzarellaa
- mustapippuria myllystä
- rucolaa
- Luota hiiva veteen. Lisää suola ja öljy, alusta jauhot taikinaan ja vaivaa taikinasta kimmoisa. Anna kohota kaksinkertaiseksi.
- Sekoita suola, oregano ja murskattu valkosipulinkynsi ranskankermaan. Viipaloi herkkusienet ja paloittele latva-artisokat. Sekoita herkkusieniviipaleisiin vähän oliiviöljyä. Paloittele mozzarella.
- Jaa taikina kahteen tai neljään palaan. Kauli palat ohuiksi pizzapohjiksi. Levitä pohjille ensin ranskankermaseos, sitten parmesaaniraaste ja kasvikset. Pyöräytä pinnalle reilusti mustapippuria.
Pizza ennen uuniin menoa. - Paista pizzoja 225-asteisessa uunissa noin 10-12 minuuttia. Pane mozzarellapalat ja rucola valmiiden pizzojen pinnalle.
Valmis! |
Aurinkoista alkavaa uutta viikkoa!
Oi nam, herkullisen näköistä :) Mukavaa sunnuntaita.
VastaaPoistaNäyttääpä hyvältä tuo pizza!
VastaaPoistaTätä pitää ehdottomasti kokeilla! Olen ihan koukussa tölkki-artisokkiin ja pizzaan niitä usein laitankin, mutta tämä valkoisuus on uutta.
VastaaPoistaKokeile ihmeessä! Mies kehui parhaaksi pizzaksi, mitä on syönyt. Ja tämän avulla sain ystäväni maistamaan artisokkaa ja toimi ;).
VastaaPoista