maanantai 3. maaliskuuta 2014

Huh hei hulinaa

Huh heijaa, oli niin kiireinen loma, etten tännekään ehtinyt. Kävimme lasten kanssa hotellireissulla Tukholmassa, tapasimme sukulaisia ja ystäviä ja lopuksi juhlittiin vielä esikoisen yhdet synttärit sukulaisten kera täällä meillä kotona. Ne olivat itseasiassa loman aikana jo toiset synttärit, ensimmäiset järjesti Katjuska ja tunnelmia niistä löytyykin tuolta edellisestä postauksesta.


Ennen lomaa järjestin tytölle ihka ensimmäiset kaverisynttärit ja vähän jännitti, miten ne sujuvat. Etukäteen oli lukenut netistä kokemuksia ja varsinaisia kauhutarinoita siitä, miten sellaiset kekkerit järjestetään ja mitä on odotettavissa. Vähän panikoin minkälaisia kavereita tyttö haluaa kutsua ja mitä ne vaativat, pitääkö järjestää erikoista ohjelmaa, kun moni nykyään luottaa ulkopuolisiin yrityksiin synttärijärjestelyissä, ja minä ajattelin pärjätä kotikonstein. Mietin myös, mitä tarjotaan ja kuinka paljon, mies laskeskeli epähuomiossa, että vanhempiakin tulee tänne ja mun ilme saattoi olla näkemisen arvoinen, kun pöytään ilmestyi valtava tarjottimellinen nakkipiiloja kuudelle 3-6-vuotiaalle juhlijalle. Kaiken lisäksi meidän tyttö ilmoitti kuuluvasti, ettei haluakaan yhtään nakkipiiloa, joten kaverit tietenkin kuorossa sanoivat, etteivät hekään. Onneksi pikkusisko ilmoitti tomerasti tykkäävänsä nakkipiiloista, ja kun lupasin puolittaa ne, niin johan maistuivat muillekin.


Tyttö valikoi vieraansa tarkkaan, ja vaikka kyselin, eikö hän halua kutsua heitä enempää, niin tyttö pysyi kannassaan. Kuusi kutsuttiin ja neljä pääsi. Yhteensä kuusi juhlijaa oli toimiva määrä, kaikki pääsivät leikkiin mukaan ja lopulta ne olivat meidän omat lapset, jotka eniten elämöivät, kun jännitys purkaantui pienenä riehumisena. ;) Yksi tyttö oli edellisestä hoitopaikasta ja kun vieraita ei tuon enempää ollut, pääsi hänkin hyvin joukkoon mukaan. Esikoisen valinta osoittautui hyvin toimivaksi, ei se suuri vierasmäärä, vaan se, että vieraat viihtyvät keskenään, toi meillä hyvän juhlatunnelman.Ohjelmaksi riittivät hyvin yksinkertaiset jutut, kuten tikkarin etsiminen, onginta (palkintona Hello Kitty -sormus jokaiselle) sekä korttien koristelu leimoilla ja tarroilla. Luulen, että tärkeintä oli, kun aikuinen oli mukana puuhailemassa.
Niin ja alkujännityksen jälkeen käytiin pöytään uudestaan ja herkut, eli popcornit, vaahtokarkit, viinirypäleet, keksitaikinapallot (ohjeen näihin bongasin täältä) ja vaniljamuffinit maistuivat paremmin. Koristelu hoidettiin netistä printattujen kuvioiden avulla, tehtiin koristeet muffinseihin ja jätskiviireihin. Kakun jätin suosiolla väliin, kun yleensä siitä maistuvat vain päällä olevat koristeet ja kermavaahto.Eli hyvin meni lopulta, vaikka vähän hikeä pukkasikin, kun nämä tosiaan olivat minulle äitinä lajissaan ekat kaverisynttärit. Ehdittiin miehen kanssa hetkeksi jopa istumaan sohvallakin synttärihulinan keskellä.Sellaista synttärihulinaa meillä. Tänään juhlitaankin mun ja Katjuskan synttäreitä, tosin ihan vaan viikonlopun kakun ja laskiaispullien voimin ja koetetaan palautua loman jälkeiseen arkeen. Montakos viikkoa tässä onkaan pääsiäiseen... :D

8 kommenttia:

 1. Wow! Ihanan näköiset ja kuuloiset kaverisynttärit!

  Ja onnea vielä teille tämänpäivän tuplasankareille! :)

  VastaaPoista
 2. Iloista, värikästä ja herkullista. Siinäpä vasta syntymäpäivät :D

  Suuresti onnea myös maanantain syntymäpäiväsankareille! Muistin vasta tänään ja tulin kiireellä kurkkimaan...

  VastaaPoista
 3. Onnea kaikille sankareille :) Jestas mikä namien himo tulikin ( aina ).

  VastaaPoista

Kommentointi on luvallista, jopa suotavaa! :)