sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Kierroksella vanhassa kansakoulussa
Kannan kameraa myös työssäni mukana ja aina välillä pääsee vähän erilaisiin palaveripaikkoihin, joita on mukava tarkastella kameran linssin läpi. Vähässäkyrössä sijaitseva Savilahden koulurakennus on Pohjanmaan vanhin kansakoulu ja Suomen neljänneksi vanhin. Kansakoulu perustettiin vuonna 1858. Koulu on lakkautettu, mutta menneistä vuosista muistuttaa koulumuseon tila eli entiselleen jätetty luokkahuone. Siellä oli paljon sellaista, mitä voisin vaikka tyttöjen huoneen sisustuksessa käyttää. Ihanan idyllinen paikka koko talo, jossa järjestetään edelleen paljon toimintaa, muun muassa sadonkorjuumarkkinat syksyisin.

12 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Tuonne Savilahti-talolle pääsee ainakin noiden sadonkorjuumarkkinoiden yhteydessä sisälle ja koulumuseoon ja tuo tapahtuma tulee taas ensi vuonna. Suosittelen piipahtamaan! :)

   Poista
 2. Mulla on pari tuollaista vanhaa isoa karttaa (eurooppa), kuvittelin että laitan yläkerran rappusten seinään, mutta eihän kartasta mahtunut siihen puoliakaan... Nyt ne pyörii käyttämättöminä varastossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanha kartta olisi kyllä ihana, vaikka toki koko voi olla haaste ripustamisen suhteen.

   Poista
 3. Aivan ihania kuvia - voi miten viehättäviä kouluja nuo vanhat koulut olivatkaan - aika ennen homekouluja ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Tuon koulun ympärillä on puutarha ja sinne johtaa koivukuja. Maisemassa lepää mieli, ei ole asfalttia ja kiviseiniä näkymänä.

   Poista
 4. ♥oi sulous, mitä kuvia!! Ihana paikka!

  VastaaPoista
 5. Jokaisen kuvan kohdalla teki mieli sanoa, että: "ai ai". Onpa kyllä tunnelmallinen paikka. Näitä kuvia kelpaa jäädä ihastelemaan pidemmäksikin aikaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Täälläkin olen aiemmin käynyt, mutta jotenkin kaikkea katsoi nyt vielä vähän uudemmalla tavalla kun kamera oli mukana. Pienistä taajamista voi löytää kaikenlaisia hienoja paikkoja!

   Poista
 6. Ihana paikka. Oma äitini on tehnyt käsin kymmeniä noita ruusuryijyjä, ilman noita reunaruusuja. Hän piirsi pelkistetyn version mallista ja teki niitä kyläläisille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihastuin tuohon ryijyyn, siinä on jotain mummolameiningin maininkeja, mutta ehkä mustapohjaisuus antaa sille vähän särmää. Pelkistetty versio olisi just hyvä!

   Poista

Kommentointi on luvallista, jopa suotavaa! :)