torstai 16. lokakuuta 2014

Syyslomailua


Syysloma pääsi vähän yllättämään. Kesäloman loppuessa laskin kyllä, montako viikkoa siihen on, mutta loma tuli nopeampaa kuin ajattelin. Tänä syksynä töissä on ollut mielekkäitä juttuja ja erityisen iloinen olen ollut työkavereista, joten työarkikin on sujunut mukavasti. Aikaiset ja yhä pimenevät ja kylmenevät aamut on oma haasteensa, joten ihanaa, että on tämä syysloma. Nyt saa muutaman päivän ajan nauttia rauhallisista aamuista kynttilänvalossa ja runsaista aamiaisista.  Tämänaamuinen huurre maassa ja puiden lehdissä tuntui oikein tunnelmalliselta kuin ei ollut kiire mihinkään.
Syysloma kuluu akkujen lataamiseen, rästiin jääneiden kotitöiden tekoon ja remonttihommiin. Ollaan siis vaan kotona tekemättä mitään kummempia. Tai no huomenna esimerkiksi saapuvat kattotuolit talolle, joten täytyy olla niitä vastaanottamassa ja suojata ne ennen kuin kattoremppa alkaa muutaman viikon päästä. Arkisista ja remppa-askareista huolimatta yritetään nauttia myös tunnelmasta ja tehdään ainakin hampurilaisia ja piparimuffinejakin tekisi mieli leipoa (täältä löytyy ohje).

Kuvan lyhty on viimeaikainen kirppislöytö samoin kuin vanha kermapullo, leivosmuotteja olen keräillyt jo pidemmän aikaa. Tuo pikkupöytä on isäni tekemä, ohje siihen taisi aikoinaan löytyä Kotivinkistä.

16 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Suunnittelin tuota uuden kodin portaisiin, mutta nehän purettiin salaojituksen tieltä, niin käytetään lyhtyä ensin nykyisessä kodissa ja ihan vaan sisällä.

   Poista
 2. Täällähän on vallan ihania syyslomatunnelmia. Vähän tuli jonnekin aivojen kolkkaan noista kuvista jouluistakin fiilistä, mutta ei ajatella sitä vielä. Nautitaan nyt tästä ajasta ensin :) Oikein hyvää lomaa! Itsellä olisi vielä yksi päivä edessä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä vähän jouluisia ajatuksia alkaa mielessä olla, mutta juu, syyslomalla vielä syystunnelmoidaan ja marraskuussa sitten annetaan jouluololle valtaa.

   Poista
 3. Kauniita kuvia ja aivan ihanan rauhallisen kuuloista. Noin aion minäkin ensi viikon lomani viettää. Vielä kun huomisen jaksaa, jaksaa. Onnellista aikaa sinne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miehen osalta oleilu vaihtui, kun perjantaina tehtiin talolla salaojahommia ja maanantaina tulee kaupungin työmiehiä liittämään hulevesikaivoa kaupungin verkkoon. Ja kotioleilu vaihtui viikonlopun osalta vierailuun Keski-Suomessa, mutta vielä huomenna ehtii vaan olla. :)

   Poista
 4. Ihan on syyslomatunnelma kuvissa! Ja teidän lomasuunnitelmat kuulostavat hyviltä, oleilu on parasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei me sittenkään maltettu olla vaan kotona. Toisaalta, kun remppahommissa on nyt ootettava työmiehiä, eikä vkonloppuna siellä tule mitään tehtyä, niin lähdettiin sitten miehen siskon luo ja käytiin kylpylässäkin. Eli oleilua kyllä edelleen. :)

   Poista
 5. ♥oi,miten kivoja tavaroita ja asetelmia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, aika pienistäkin jutuista syntyy tunnelmallisia juttuja ja kiva ottaa kaapista esille erilaisia esineitä asetelmia varten.

   Poista
 6. Moikka!

  Pitkästä pitkästä aikaa kurkkailen tänne! Uuden puhelimen kanssa olen nyt metsästänyt vanhoja, tuttuja blogeja ja lisäsin tämänkin nyt suosikkeihin. Palaan pian lukemaan aiempia postauksia!

  - Anne/Elsie (hui, enpä ole aikoihin käyttänyt tuota vanhaa nimimerkkiä)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä tulin tosi iloiseksi, ihanaa, jos lueskelet tätä, kiva kuulla myös sinusta! :)

   Poista
 7. Voi mikä ihana pöytä! Muutenkin kuvissa on mukava tunnelma..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pöytiä on kaksin kappalein, toinen niistä on yöpöytänä. Omaan makuun ne ovat säilyneet ajattomina, vaikka ne on tehty varmaan 15 vuotta sitten.

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Kiitos, tuli ihan syyslomaolo itselle, kun otin näitä kuvia.

   Poista

Kommentointi on luvallista, jopa suotavaa! :)