keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Mustavalkoista






Palmusunnuntain päivällisistä tuli kivat, tyypillinen sunnuntai-iltapäivän hienoinen apatia vaihtui mukavaan hetkeen hyvän ruoan ja seuran merkeissä, aurinkokin paisteli, vaikka aamusta olikin satanut. Kattaus oli tällä kertaa yksinkertainen ja vähävärinen, sillä kokeilin pöytään uudehkoa kirppislöytöä, ruudullista liinaa. Tykkään siitä tosi paljon ja täytyy myöntää, että mustavalkoinen yhdistelmä yksinkertaisesti toimii. Tuo liina on tämän hetken suosikkilöytöjäni, eikä sillä ollut hintaakaan kuin euron verran. Mukaan yhdistelin vesilaseiksi Kaj Frankin puristelasit, joita minulla on tasan neljä kappaletta. Täytyisi metsästää näitä lisää. Pääsiäisen väriä toivat keltaiset Kivi-tuikut ja tunnelmaa pajunkissat. Pääsiäspyhinä käytän kyllä enemmän väriä, tänään hain tulppaanikimpun ja helmililjoja tai narsisseja tekisi myös mieli hankkia.
Muuten tämä viikko on ollut vähän epämukava. Kuopuksella on korvatulehdus ja maanantaina saimme istua tuntitolkulla terveyskeskuksessa. Lisäksi on tämä työn ja perheen yhteensovittaminen, olen ollut kotona potilaan kanssa, mutta samalla tehnyt töitä ja potenut huonoa omaa tuntoa siitä, että tyttö on istunut television edessä niin paljon. Toisaalta tekemättömät työtkin painoivat mieltä ja osa niistä oli DL-aikataulujen vuoksi vaan saatava ajoissa valmiiksi. Huomenna vielä töihin ja sitten aion omistautua pääsiäisen ajaksi mukaville asioille ja unohtaa työkiireet hetkeksi. 

Toivottavasti mahdollisimman moni teistä saa tehdä saman!

22 kommenttia:

  1. Ai että, ihana ruutuliina. Minäkin sain synttärilahja-kattilan mukana samoja servettejä, tykkään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo servietit löytyi laatikosta sattumalta ja hyvin istuivat kattaukseen. Kuosi on kyllä tosi kiva.

      Poista
  2. Tosi kaunis kattaus, mustavalkoinen todella toimii ja keltainen tuo vähän piristystä. Tsemppiä loppuviikkoon, kohta on onneksi pitkä vapaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Nyt pyhiksi liina joutuukin jo pesuun, valkoinen on kiva, mutta eihän se kauan lapsiperheessä pysy puhtaana. Tällä kertaa tosin taisin itse olla eka sotkija, kun liinalle läikähti kahvia. ;)

      Poista
  3. Ainainen äitien ongelma...miten sovittaa työ ja perhe...:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, tämä ongelma korostui tällaisena hetkenä, kun periaatteessa olin sairauslomalla, mutta josta tulikin enemmän etäpäivä.

      Poista
  4. Eikä! Tosi upea ruutuliina! Ja kivat kuvat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, olin kyllä itsekin liinaan tyytyväinen, vaikka kirppiksellä en ollut varma, onko se riittävän iso tuohon pöytään.

      Poista
  5. Tuota ruutuliinaa minäkin ihailin. Minulla on tällä hetkellä ruutukuume menossa, olen bongaillut tosi kivoja ruutujuttuja monessa blogissa. Ja mikä uskomaton löytö eurolla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, kun tulit lukijaksi! Katsoinkin, että sullakin oli kaikkea ihanaa ruutua blogissasi. Jokin aika sitten nämä tuntuivat liian kasarilta, mutta se kauhistus muuttuikin viehätykseksi vähän salakavalasti... ;)

      Poista
  6. Tykkään näistä sinun kattauskuvista tosi paljon, niissä on niin monia eri tyylejä, vaikka loppujen lopuksi kattaukset syntyy melko vähillä elementeillä. Niin kodikasta.

    Mukavaa ja aurinkoista viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Menin melkein hämilleni kehuista! Mieleen on jäänyt yläasteen kattauskilpailu, jossa meillä oli ajatuksella tehty kattaus, mutta toisen ryhmän jäsenillä enemmän kavereita äänestämässä heitä eikä meidän oma voittanut, vaan heidän luvalla sanoen tylsä versionsa. Joten siitäköhän johtuu, että nuo sinun sanasi lämmittivät erityisen paljon! :)

      Poista
  7. Kattaus mun makuuni. Musta ja valkoinen toimivat niin hienosti yhteen ja keltainen piristää kattausta juuri sopivasti. Olen noita lautasliinoja katsellut pariinkin otteeseen, mutten ole koskaan kuitenkaan ostanut. Näiden kuvien jälkeen on ihan pakko!

    Oikein mukavaa pääsiäistä toivottelen :D

    VastaaPoista
  8. Lautasliinat löytyi tosiaan sattumalta tähän kattaukseen, varastoon olin niitä joskus ostanut.
    Hyviä pääsiäispyhiä sinullekin! :)

    VastaaPoista
  9. Aika kiva raikas kattaus. Tykkään!

    VastaaPoista
  10. Hieno tunnelma! Sulla on todellakin tuota silmää ja viitseliäisyyttäkin pistää pöytä koreaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tämäkin syntyi vähän ekstempore tuon liinan ympärille ja tietenkin halusin mukaan jotain pääsiäiseen viittaavaa.

      Poista
  11. Kiva kattaus. Jossain oli meneillään joku kisakin, mutta en nyt muista missä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja kiva, kun jätit kommenttia! Joskus aiemmin olin osallistumassa johonkin kattauskilpailuun, mutta en ehtinyt miettiä saatika kuvata mitään kattausta. Nyt olisi ainakin yhdet kuvat varastossa.

      Poista
  12. Tosi kauniin näköinen kattaus!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia ja kiva, kun kävit jättämässä kommenttia! :)

      Poista

Kommentointi on luvallista, jopa suotavaa! :)