maanantai 28. huhtikuuta 2014

Jotain tapahtuu

Talokuulumisia on kaivattu. No, kärsivällisyyttä tarvitaan, koska paljon tehdään itse ja paljon on tekemistä. Tänään kuitenkin saatiin vastaavalta mestarilta (sellainenkin jo on!) alustavat piirustukset muutoksista ja mies sai luvan jatkaa väliseinien purkamista ja aloittaa kellarin lattian piikkaamista.
Yläkerrassa on nyt kaksi isoa huonetta ja keittiö sekä katon lappeiden alla komerot. Nuo sivut avataan, keittiö poistetaan ja sen tilalle tulee suihku ja vessa. Toinen pääty jaetaan lastenhuoneiksi ja toisesta päädystä tulee iso makuuhuone, jossa on iso vaatekomero minulle, mies saa äijähuoneen kellariin. ;) Noiden huoneiden keskelle siis tulee se pikkukylppäri ja lisäksi yläkertaan tulee pieni aula.

Keskikerroksessa avataan eteistä, poistetaan kaksi väliseinää ja tehdään keittiöstä kulku olkkariin. Näin yhdistetään kolme pientä huonetta yhdeksi isoksi tilaksi. Keittiöön on suunniteltu Högforsin puuliettä ja olkkariin tulisijaa, mieluiten vanhaa kaakeliuunia. Vanha 50-luvun keittiökapista siirretään tiskipöydän päältä sivummalle, mutta aivan ehdottomasti se keittiöön jää. Keittiö on vähän kapea, mutta olohuoneelle ja ruokailutilalle jää sitten yli 40 neliötä tilaa. Yksi pieni huone jätetään vierashuoneeksi/kirjastohuoneeksi. Jos kuistista tehdään lämmin, niin sen ja eteisen välissä olevan oven saa poistettua ja näin saadaan lisää valoa eteiseen.

Olohuoneen ja keittiön vieressä olevan pienen huoneen sivuseinä lähti pois. Alta paljastui vielä yhdenlainen soma tapetti.

Kellariin tulee sauna ja kylpyhuone, entisistä kylmäkomeroista tehdään pukuhuone ja yritetään jättää alkuperäinen tiiliseinä sinne näkyviin. Jos rahat riittävät, niin kiukaita tulee sekä puulämmitteinen että sähköllä toimiva, kaksi suihkua ja tassuamme. Mieshuoneen lisäksi kellariin tulee myös kodinhoitohuone (vihdoinkin, elämäni ensimmäinen!) ja wc. Kellarista on käynti pihalle, joten kodinhoitohuoneeseen tehdään varmaan paikka myös kuraisille ulkovaatteille ja saappaille.

Yläkerran keittiöstä löytyi muutaman tapettikerroksen jälkeen tämä.

Tämä kaikki vaatii töitä, rahaa ja vähän lisää töitä, koska raha ei riitä kaikkeen teettämiseen, mutta matka on aloitettu.23 kommenttia:

 1. Makee tulee matkastanne - iloa ja kyyneleitä, harmistumista ja riemua. Lopussa vaivat palkitaan. Täyttä elämää kaikki ! On muuten niin ihania nuo tapetit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin, nyt vaan täytyisi löytää tarpeeksi seesteinen mieli lähteä tähän urakkaan, kun aikaa menee ja varmasti niitä muutoksia tulee, kun kaikki ei välttämättä mene niin kuin on alunperin suunnitellut.

   Poista
 2. Mielenkiintoisia tapettilöytöjä :) Mukavaa jos saatte jätettyä kellariin tiiliseinänkin. Mie oon ihan heikkona semmosiin :) Tsemppiä matkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rakennusmestari oli sitä mieltä, että pitäisi olla mahdollista jättää se seinä alkuperäiseen tilaansa, joten siitä lähdetään!

   Poista
 3. Voi miten hienoa tapettia alta löytyi...tuollaista, kun saisi..:)
  Työtä ja rahaa tuollaiset vaativat, mutta hiljaa hyvää tullee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmittaa, kun tapetteja ei voi juurikaan jättää, mutta kyllä niitä jäljellä olevia paloja ainakin kehystetään seinille tauluiksi.

   Poista
 4. Kivaa kuulla taloterveisiä! Melkoinen homma tulossa :) muista dokumentoida kaikki vaiheet hyvin niin niitä on sitten myöhemmin kiva katsella. Ja se tiiliseinä <3 Iloa remonttiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tällä hetkellä ilo on kyllä päällimmäinen tunne, kun on, mitä remontoida. Varmasti remppaväsyäkin tulee, mutta kun pitää päämäärän mielessä, niin se auttaa.

   Poista
 5. Tulin heti salamana, kun huomasin uuteen kotiin liittyvän postauksen. Luen tekstiäsi ja nyökyttelen täällä itsekseni tyytyväisenä. Oikein hyvältä kuulostaa nuo teidän suunnitelmat. Tätä projektia tulen kyllä seuraamaan mielenkiinnolla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä hyvä, että kuulostaa hyväksyttävältä! :) Tästä se lähtee!

   Poista
 6. Voi on niissä niin hommaa, mutta kuinka ihanaa on tehdä itselle :) Aivan ihanaa tapettia myöskin taas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä, monet lohduttaa juuri tuolla, että kyllä sitä itselle jatkaa uurastaa ja esimerkiksi johonkin graduntekourakkaan verrattuna tässä näkee heti konkreettisia tuloksia, jotka varmasti kannustaa taas eteenpäin.

   Poista
 7. Jei jei, onpas kiva kuulla suunnitelmista! Tuo kaunis tapetti oikein pysäytti, missä ovat tuollaiset hennot kuviot nykyaikana? Hienoa, että olette jo talossa edistyneetkin ja niin kai asuintalossa onkin pakko. Asutteko jo siellä vai muutatteko vasta myöhemmin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Menee varmasti ainakin puoli vuotta ennen kuin tuolla voidaan asua, kun putket, sähkö, vuoraukset uusitaan ja tehdään salaojat. Nyt tuolla ei ole pesutiloja muuta kuin vessat ja lavuaari. Ja pölyä riittää, joten täytyy vaan kärsivällisesti asua vielä tämä vuosi täällä kolmiossa. Tuo tapetti olisi kyllä ollut kiva säilyttää jossain, mutta se tosiaan tuli jonkin toisen tapetin alta. Ehkä voisi yrittää metsästää jotain samankaltaista!

   Poista
  2. Kova remonttiurakka ja varmasti pitkältä tuntuu aika sitä odotella. Mutta onneksi on loppu tiedossa - vai pitäisikö sanoa elämä uudessa kodissa vasta alussa :)

   Poista
 8. Mahtavaa! Meidän yökylähuone on siis tuolla keskikerroksessa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, on! Paitsi että luulen pian senkin ajan koittavan, että teidän lapset haluaa yökylällä nukkua yhdessä meidän tyttöjen kanssa samassa huoneessa, joten onneksi lastenhuoneen tilat on siihenkin riittävät. Täytyy vaan käydä hankkimassa vieraspatjoja. :)

   Poista
 9. näyttää ihanalta!♥ Hauskaa Vappua!

  VastaaPoista
 10. Hyvä idea jättää tiiliseinää näkyviin! Onneksi meillä on edellinen omistaja remppaa tehdessään tehnyt saman ratkaisun kellarikerroksessa. Vanhoissa tiilissä on ihanaa rosoa. Tapetinne ovat aivan ihania! Hienoa, jos saatte muistot talteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun tulit vieraisille!
   Haluamme yrittää säilyttää mahdollisimman paljon talon alkuperäistä henkeä, vaikka aika paljon menee uusiksi pakostakin. Onneksi siis tiiliseinä olisi mahdollista säilyttää.

   Poista
 11. Suunnitelma kuulostaa aivan ihanalta, eikä onneksi aiheuta mitään remppakuumetta. Olen sitä mieltä, että tuosta tulee minun lempikoti. X)

  VastaaPoista
 12. Olipas se mahtavasti sanottu, tervetuloa siis sitten joskus lempikotiisi kylään! :)

  VastaaPoista

Kommentointi on luvallista, jopa suotavaa! :)