maanantai 21. huhtikuuta 2014

Keltaista pääsiäistäPääsiäisenä keskityttiin yhdessäoloon, perjantaina illallistettiin pitkän kaavan mukaan meillä, lauantaina lähetettiin serkukset pienelle virpomiskierrokselle eli trullittelemaan ja ehdittiin siskon kanssa kirppiskierrokselle. Sunnuntaina suunnattiin aivan uuteen paikkaan metsäretkelle ja tänään vierailtiin täällä kaupungissa pääsiäistä viettäneen kaverin luona. Oli kakkukestejä ja suklaamunia, mämmiä ja rauhallisia aamiaisia sekä pitkiä yöunia. Ihanaa oli esitellä oma talo siskon perheelle ja ystävälle, jotka molemmat uskoivat, että kyllä siitä hyvä saadaan, vaikka työtäkin on. Tuli ihan sellainen onnellinen olo, kun ajatteli, että siinä se tosiaankin on, meidän koti, sitä on vieläkin vähän vaikea uskoa todeksi.

Vasta maanantaina aurinko paisteli ja lämpötila kohosi, mutta oikeastaan se ei haitannut. Pääsiäisenä oltiin vielä kevään tunnelmissa, kun ei ollut kovin lämmin ja mereltä hohkasi kylmää ja pienellä metsäretkellämme luonnon värit olivat vielä hailakat ja tuuli heitteli kylmiä vaahtopäitä vasten kivikkoja. Tarvittiin nuotiota, jonka ääressä lämmiteltiin ja tartuttiin kylmillä käsillä kuumiin kahvimukeihin. Luntakin löytyi vielä paikka paikoin ja jännittäviä, veden ja tulen muovaamia puukalikoita ja paljon kiviä, joille loikkia ja joilta heitellä pienempiä kiviä mereen. Se vasta oli lasten mielestä hauskaa. Eväät olivat hyvät (nuotiolla tietenkin paistettiin makkaraa ja miehen kanssa tehtiin koko seurueelle kalkkuna-briejuustopatongit, joita mangochutney raikasti), melkein yhtä hyvät kuin illallinen, jonka mies pitkänäperjantaina meille loihti.Pääsiäisenä kylvettiin keltaisessa, joten ehkä siksi ei haitannutkaan, vaikka aurinko ei täydeltä terältä paistellutkaan. Pitkänäperjantaina saatiin paistettua parsaa hollandaise-kastikkeella, kahvi-portterikaritsaa, rosmariinikasviksia, seesamipapuja ja mangojuustokakkua.


Nyt taas kohti arkea ja työntouhua puuhakkaan mutta rentouttavan pääsiäisen jälkeen. Mukavaa uutta viikkoa lukijoille!

13 kommenttia:

 1. No nam! Mukava päästä seuraamaan blogin kautta uuteen kotinne "siirtymistä"!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä niin hyviä ruokia, ettei uskalla hetkeen edes puntarilla käydä... ;)
   Siirtymisessä menee varmaan puoli vuotta, mutta jotain on jo tehty. Siitä lisää myöhemmin!

   Poista
 2. Oi, mitä maisemia! Meidänkin ruokalistalla oli mangojuustokakkua ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo oli sellaista Merenkurkun saaristoa, jossa ei tosiaan ennen oltu retkeilty, paljon kallioita ja kiviä sekä vanhaa metsää.

   Poista
 3. Minä myös odotan niin tätä uuden kodin "vaihetta". Ihania kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkuhiljaa, pikkuhiljaa alkaa tapahtua uuden kodin saralla!

   Poista
 4. Aivan mielettömät makukekkerit teillä taas olleet! Toivottavasti kesällä pääsen näkemään ja kokemaan teidän uuden kodin ja sen puutarhan, näin olisi ainakin kovasti tarkoitus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Palataan jossain vaiheessa tähän suunnitelmaan, koska tästä tuleekin nyt remppakesä, eli talossa menee aika paljon kaikenlaista uusiksi ja lomat kuluu pitkälti remontointiin. Mutta kutsu on sinänsä voimassa, kunhan saadaan vähän noita aikatauluja setvittyä! :)

   Poista
  2. Ja niin, puutarhavinkkejä kaivataan sitten kipeästi, siihen sulla voisi varmaan olla jotain apuja!

   Poista
 5. ♥ Nam, ihania herkkuja! Aurinkoa sinne!

  VastaaPoista
 6. Kävin täällä aamupäivällä, silloin takkusi netti ja minä häivyin takavasemmalle. Kirjailin äsken kommentin ja se katosi, kun yritin sen lähettää. Jospa vain kolmas kerta toden sanoisi...

  Eipä yhtään hassummat maisemat viettää pääsiäistä. Melkoisen herkullisilta näyttävät ja kuulostavat myös pöytänne antimet. Mitenkäs aiotte juhlistaa vappua?

  Milloin on myöhemmin? Minä en malta odottaa uuteen kotiin liittyviä kuulumisia...

  VastaaPoista
 7. Kolmas kerta toden sanoi, onneksi! Vappu on vallan mietinnän alla, työkiireet... Naapuri kutsui syömään munkkeja, joten ehkä itse mennään vähän yksinkertaisemmalla kaavalla. Viikonloppuna sitten mökille, jos kelit sallivat, joten katsotaan, jos saataisiin tuoretta kalaa pöytään.
  Piti hetimiten vastata toiveeseesi ja tehdä talopostaus, vaikka kirppistelyäkin olisi ollut tarjolla. ;)

  VastaaPoista

Kommentointi on luvallista, jopa suotavaa! :)