perjantai 31. tammikuuta 2014

Ostopakko vai -lakko?
Jahas inhokkikuuni tammikuu on lopuillaan ja arvatkaa mitä? No ei se ollut ollenkaan inhottava. Ihanaa, kun tuli talvi ja lunta. Ja valoisaa lumen ansiosta, mutta nyt on ollut myös aurinkoisia pakkaspäiviä ja päiväkin on selvästi pidentynyt. Töistä lähtiessä on vielä valoisaa.

Olemme myös ehtineet nähdä ystäviä ulkoilla ja käydä pulkkamäessä. Kovilla pakkasilla ollaan pelattu koko perheen kanssa lautapelejä. Harrastukset ovat joulutauon jälkeen jatkuneet ja oma painonpudotus tai oikeastaan uusien elämäntapojen omaksumisprojekti on alkanut. Ei sen ihmeempää, kuin pienemmät annoskoot ja vähemmän herkkuja. Näillä konstein on muutama kilo pudonnutkin ja olo on virkeämpi. Mistään en ole joutunut luopumaan tai no saunaoluen olen vaihtanut punaviiniin ;).

Rahaa on kulunut liikaa. Sisälläni asuu pieni Sulo Vilen enkä voi vastustaa alennusmyyntejä. No ok, tarpeellistakin olen hankkinut, kuten ensi vuodeksi nämä toppavaatteet lapsille:

Ebben parkatakki Kimperi storesta.
Agnes polka talvitakki ja -housut Stockmannilta.

Kivoja yksityiskohtia.

Tulihan tuossa ihan kivasti säästettyä. Toki aina kannattaa miettiä, paljonko tuote maksaa alennuksen jälkeen eikä sitä, paljonko säästää..

No rahaa on tullut tuhlattua luvattoman paljon ja nyt on pakko oikeasti hillitä tätä osteluvimmaa. Kirppiksiltä ostelu on kai silti vielä sallittua? Laura Honkasalo taisi jossain lehtijutussa sanoa, että hän miettii myös kirppisostoksia tosi tarkkaan. Minä olen vähän hövelimpi, mutta tottahan se on, että sinnekin voi helposti hujahtaa seteli, jos toinenkin. Mutta se on jotenkin hyväksyttävämpää kuluttamista, koska kyseessä on kierrätys. Ja tavaran voi helposti laittaa eteenpäin.

Joka tapauksessa tavoite on jatkossa kuluttaa vähemmän. Tavaraa on jo vähän liikaakin tässä kolmiossa. Onneksi sain myytyä vanhat keittiön tuolimme ja nyt on taas tilaa hengittää :). Ja tulipa tuossa etelänmatkakin varattua syksyksi eivätkä matkarahat ole lähellekään koossa, joten hyvä syy tehdä ostolakko sekä pudottaa painoa.

Näillä aatoksilla kohti helmikuuta!

4 kommenttia:

 1. Kas sielläkin syödään terveellisesti! Täällä tosiaan sama homma.. mieheltä oli kadonnu muutama kilo, itestä tosin en tiedä :D Mut jatketaan silti tätä linjaa - onhan tuo parempi fiilis ku syö monipuolisesti. Kivoja takkeja oot löytänyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :). Tykkään kyllä kovasti noista takeista. Tuo Ebbe on minulle uusi tuttavuus.
   Kevättä kohden tekee kummasti mieli keventää (paitsi Runebergin torttuja ja laskiaispullia on pakko saada ;D).

   Poista
 2. Hyvä tavoite. Itse olen huomannut että olen alkanut myös kirppisostoksissa miettimään tarkemmin ostojani. Itse luovutan vaatteet (varsinkin kirppisvaatteet) kaksi kertaa vuodessa Karjalaan. Ihana pallokuosinen takki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, olen hurahtanut palloihin. No onneksi lapsikin tykkää.
   Ihan mahtavaa, että annat vaatteita Karjalaan. Minä olen muutaman kerran ollut viemässä Viipurin katulapsille vaatteita ja ne todella tulivat tarpeeseen.

   Poista

Kommentointi on luvallista, jopa suotavaa! :)