lauantai 18. tammikuuta 2014

Koti naulakoille



Huomaan vanhojen peltipurkkien lisäksi keräileväni naulakoita, sekä vaate- että pyyhenaulakoita ja koukkuja. Tämä keräily ei ole ollut kovin systemaattista, mutta näyttää niitä kertyneen kirppiskierroksilta.
Eteisessä tytöillä on oma pieni, puinen naulakkonsa ja heidän huoneessaan toinen hyllynä. Siitä on täällä vilahtanutkin kuva. Eilen kirppikseltä löytyi vanha emalinaulakko ja aiemmin syksyllä retrohenkisempi naulakko korilla ja viehättävillä koukuilla. Monta vuotta sitten, aikaan ennen lapsia tuli ostettua neljä vanhaa koukkua, jotka sopisivat mainiosti lastenhuoneeseen. Niitä ei vaan vieläkään ole saatu seinään...

Emalinaulakko sopii hyvin kuvitelmissani vaikkapa rintamamiestalon yläkerrassa sijaitsevaan pikkuvessaan, jonka tyyli voisi olla hieman industrialhenkinen, tuon lisäksi seinällä voisi olla vaikkapa muutama peltinen kyltti ja yksinkertainen peili, ei mitään peilikaappia.



Korihylly tekisi mieli sijoittaa keittiöön ja siihen kivat keittiöpyyhkeet roikkumaan, koriosaan vaikkapa keittokirjoja tai kuten kuvassa, muutama kehyksissä oleva kuva.



Lastenhuoneessa saisi olla paksu puuovi, jonka sisäpuolelle nuo voisi kiinnittää ja laittaa oveen roikkumaan vaikkapa lasten lempilaukut tai -korut.



Eli missä olet, meidän talo, täällä olisi jo naulakotkin valmiina!

Ja jos joku nyt ihmettelee, miksi odottaa, voihan naulakot laittaa jo nytkin seinään, niin juu, voi toki, mutta ihan kauheasti uusia reikiä en nykyisen kodin seiniin viitsi porailla, positiivisesti ajattelen, että ihan pian muutetaan omaan!

12 kommenttia:

  1. Legginssit ja uudet sukat ovat melkoisen pirteä yhdistelmä. Tuli hyvä mieli niistä :D

    Olin jotenkin kuvitellut, että punaiset tulppaanit olisivat kovin jouluiset. Olinpa melkoisen väärässä. Eivät ne tuossa teidän pöytäseurassa ainakaan jouluisilta näytä. Kaunista oli.

    Kivoja naulakkohankintoja. Peukutan sopivalle talolle. Jospa se löytyisi ihan pian!

    Mukavaa alkavaa viikkoa, hyvin talvista sellaista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä tulppaanien ei-jouluinen ilme johtui siitä, että terälehdissä oli ripaus valkoista ikään kuin lumena. Valikoin siis muita kuin aivan joulunpunaisia tulppaaneja. Keltaiset taas haluan säästää myöhemmälle kevääseen.
      Kiitos peukutuksesta ja mainiota viikkoa sinullekin!

      Poista
  2. Ai sullakin on toi peltipurkkiharrastus. Kohta en enää tiedä minne niitä tunkisin, alkaa oleen sen verran paljon :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, peltipurkkiharrastus on jatkunut pian parisenkymmentä vuotta... Apua, kuulostan tosi vanhalta... ;)

      Poista
  3. Ihanat nuo siniset pallonuppikoukut :)

    VastaaPoista
  4. Ihan mahtava tuo musta naulakko. Meidän vessassa samainen tapetti mikä taustalla näkyy...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo tapetti on minusta ihan hieno ja makkarissa ok:n värinen, mutta muualle haluaisin vähän lisää väriä. Kuten sanottu, sitä omaa kotia odotellessa!

      Poista
  5. Hahaa, jaan tämän naulakkoinnostuksen ihan täysillä! Koukut on niin itsestäänselvä keräilykohde - ainahan niitä tarvitaan - että en ole tullut edes ajatelleeksi. Ja niitä on helppo löytääkin, ainakin vielä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En minäkään ajatellut asiaa ennen kuin tein tän postauksen. Mies saattaa välillä ihmetellä, että mihin mä tällä kertaa tarvitsen uutta naulakkoa/koukkua, mutta ainahan niille löytyy käyttöä, hyllyinä, korutelineinä tai keittiössä pyyhkeille, saksille ja sen sellaisille... :)

      Poista
  6. Keltaiset tulppaanit tuovat liikaa pääsiäisen mieleen, joten minäkin säästän ne suosiolla myöhempään. Itse bongasin vaaleanpunaisia tulppaaneja kauppareissulla eilen. Ne eivät ole ihan tasaisia väriltään, vaan alaosa on enemmänkin valkoinen. Varsin kauniita ovat.

    Tuo emalinaulakko tuo melkein jotain muistoja mieleen. En vain millään keksi, että mitä...

    VastaaPoista
  7. Vaaleanpunaiset tulppaanit voisivatkin sopia tuon esikoisen synttäreille.
    Toivottavasti naulakko tuo hyviä muistoja, eikä mitään ankeita kouluterkkarin vastaanottoja tai ala-asteen kylmiä suihkutiloja liikuntatuntien jälkeen. :D

    VastaaPoista

Kommentointi on luvallista, jopa suotavaa! :)