torstai 12. helmikuuta 2015

Valokuvamuistoja


Kaipaan kunnon vuodenaikoja, onneksi valonmäärä sentään lisääntyy ja tuo lisää energiaa. En ole hetkeen ehtinyt valokuvaamaan juuri mitään. Tällaisena kotiäitipäivänä, eli arkivapaana keskellä viikkoa, ehdin istahtaa hetkeksi alas ja selailla kuvia ja ikävöidä valokuvaamista ja parempia kuvauskelejä. Satunnaisia otoksia satunnaisessa järjestyksessä.


1. Mökki ja merenjää, edessä avautuva horisontti ja kinosten alla uinuva luonto, hiljaisuus, korpin huuto, aavistus kevättä ja jään alla vapautumistaan odotteleva meri, suolan tuoksu ja sitten auringon kimmellys laineilla, laiturinnokka ja pienet kalat uimassa ahvenvitojen välistä.


2. Meidän perheen syntymäpäivät ajoittuvat tammi-, helmi-, maalis- ja huhtikuuhun. Kevätvauvojen vuoksi helmi- ja huhtikuuhun liittyy aina oma taikansa ja erityiset muistot. Lisäksi juhlia on kiva järjestää ja kokoontua talvikuukausien piristykseksi yhteen ja laittaa koti kauniiksi.

3. Leikkokukat maljakossa, viikonlopun kunniaksi, arjen piristykseksi tai juhlapöytää kruunaamaan. Siinä yksi sisustussuosikeistani.
 
4. Saaristo ja sen historia, kalastajamökit, pelagorniat ja pitsiverhot, tarinoita, tunnelmia ja vanhan viehätys. Tämä kuva on Granösundista.

5. Kesäpäivä mökillä, lempeän lämpimässä ilmassa, jota mereltä tuleva tuuli raikastaa. Iso ilo, suuri kaipaus syksyn pimeinä kuukausina. Onneksi ollaan vuoden alkupuolella mennään valoisaa aikaa kohti.


14 kommenttia:

 1. Mää mietin tänään ihan samoja, että täytyy ruveta kattelemaan vanhoja kuvia ja erityisesti kesäkuvia! Että voi niinku alkaa jo vähän fiilistellä tulevaa kevättä ja kesää... Ihania kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesäkuviin on mukava palailla etenkin, kun nyt ollaan jo helmikuussa.

   Poista
 2. Arkivapaa kuulostaa hyvälle...Onneksi hiihtoloma on tulossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arkivapaassa oli kivaa se, että edellisiltana ei tarvinnut kiirehtiä nukkumaan ja aamulla ei ollut kiire mihinkään, mutta muuten päivä meni tosi nopeaa.

   Poista
 3. Granösundin kuvan kohdalla sydämeni jätti pari lyöntiä väliin. Tekstisi oli niin kauniin maalailevaa ja kuvissa hyppäsin suoraan kesään.

  VastaaPoista
 4. Kauniit kuvat. Kesäikävä jäi päällimmäisenä mieleen. Onneksi sitä kohti ollaan menossa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, toivotaan aurinkoisia kevätpäiviä. Noista kuvista huomaa, miten pimeää ja harmaata nyt on ollut.

   Poista
 5. Oih, mikä ihana tunnelma neljännessä kuvassa!! Nuo kaapit on siellä oma lukunsa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos Raippaluodossa ajelette, niin tuonne kannattaa piipahtaa. :)

   Poista

Kommentointi on luvallista, jopa suotavaa! :)