maanantai 23. helmikuuta 2015

Kompottia vai Kippistä keittiöön?


Hiihtoloma on alkanut ja talolla on jo vähän ehditty ahkeroimaan. Tänään on viety säkkikaupalla seinistä irrotettua voimapaperia, kutteripurua, kattohuopaa ja puunkappaleita hyötyjäteasemalle. Julkisivu edistyy, tuulensuojalevyt ovat pian paikoillaan. Vanha kuisti on purettu ja uutta rakennetaan. Huomenna pidetään pienet talkoot ja säkitetään yläkerran lattioista kutteria. Tässä välissä on hyvä taas hiukan haaveilla ja mietiskellä keittiön tapettia. Ehdokkaat ovat tällä kertaa Marimekolta: Ikkunaprinssi, Kompotti vai Kippis?


Keittiöön tulee entisöitynä nuo alkuperäiset kaapit ja muutama uusi alakaappi ja uudet tasot. Vanhat maalataan uudestaan ja ne sijoitetaan tuonne huoneen vasempaan nurkkaan.
Tapetti tulee tuohon punaisella näkyvään seinään, johon sijoitetaan liesi ja sen molemmin puolin laskutilaa. Kaappeja ei tuohon tule, korkeintaan jokin avohylly. Päälle laitetaan varmasti pleksi. Tarkoitus on  saada seinään vähän väriä ja särmää, ja jos kyllästytään, niin sitten vaihdetaan neutraalimpaan. Tässä talossa oli kuitenkin ostohetkellä sen verran värikkäät tapetit, että Tapettitalomme saa jatkaa ainakin osittain samaa linjaa.

Mukavaa viikonjatkoa kaikille ja tervetuloa uudelle lukijalle!

17 kommenttia:

 1. Kyllä tulee makee - ihanat nuo kaapit ja tapeteissapa onkin vaikea valinta - kaikki kauniita-:)

  VastaaPoista
 2. Ompa siellä todella oltu ahkerina. Kivoilta näyttää suunnitelmat, jään innolla odottamaan valmiista kuvia,

  VastaaPoista
 3. Siellähän edistytään vauhdilla! Arvaat jo varmaan, että Kompotti on noista eniten makuuni. Pidän myös tuon kuosin värikkäämmistä versioista. Ei tuo Kippiskään ole lainkaan huono vaihtoehto. Mitä enemmän sitä katselen, sitä enemmän se minua alkaa miellyttää. Tuostahan tulisi kivasti piristävää väriä tilaan...

  VastaaPoista
 4. Voi jestas kuinka sievät kaapit. Ihan mahtavat. Minusta tuo ylin on jotenkin eniten kaappien kanssa samaa henkeä, vaikkakin ihania on kaikki.

  VastaaPoista
 5. Noista vaihtoehdoista suosikkini on Kippis, mutta itse tykkään myös pastellisävyisestä Kompotista, sekin voisi sopia teille? :)

  VastaaPoista
 6. Vautsi, tästä tulee upea. Oma suosikkini yllätys yllätys; Kompotti!

  VastaaPoista
 7. Hienot kaapit! Kompotti tai ikkunaprinssi :)

  VastaaPoista
 8. Ihan järjettömän hienot kaapit, varsinkin kun kuvittelee ne uudelleen maalattuina. Minkä värisiksi muuten aiotte maalata? Musta toi mintunvihreä on todella hieno sellaisenaankin. Tapettivalintaan en ota kantaa, ne onkin niitä vaikeimpia valintoja remontoidessa :)

  VastaaPoista
 9. Uuh, miten ihanat kaapit! Meillä ei valitettavasti ollut tässä talossa muuttaessa noin hienot kaapit, muuten ne olisivat saaneet ehdottomasti jäädä, Mun suosikki on Kippis, koska siinä on värejä joista pidän, mutta myös Kompotti on kiva. Siihen voi sitten yhdistellä mitä väriä vaan haluaa. Hieno lopputulos varmasti tulee joka tapauksessa :)

  VastaaPoista
 10. Eikä! Niin hienot kaapit!! Määkään en malta odottaa, että nään kuvia teidän valmiista keittiöstä!:)

  VastaaPoista
 11. Voi, että tulee varmasti kiva keittiö!

  VastaaPoista
 12. Ikkunaprinssi on kivan erilainen, ei heti tule vastaan missään, siinä on sellaista huoneen, eikä keittiön tuntua, siis hyvällä tavalla. Ja väriä,sitä on hyvä olla aina!

  VastaaPoista
 13. Iiiiiiik miten upeat kaapit! Tuosta tulee todella hieno ♥

  Ikkunaprinssi kiinnostaa. Ei ole liikaa nähty, aika freesi.

  VastaaPoista
 14. KIITOS kaikille kommenteista! Kiva kuulla muidenkin mielipiteitä ja ideoita. Itsellä vahvistui tuo Ikkunaprinssi, mutta mies haluaisi Kippiksen. No, ihan vielä ei päästä keittiössä tapetoimaan, kun ensin pitää purkaa seinät, lattiat ja vetää vesi- ja sähköjohdot...
  Keittiönkaappien uusi väri on vielä hakusessa, riippuu paljolti siitä, mikä tasojen väri ja materiaali tulevat olemaan. Mutta tästä jatketaan!

  VastaaPoista

Kommentointi on luvallista, jopa suotavaa! :)