sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Syntymäpäivähulinaa

Seitsenvuotissynttärit, toistakymmentä innokasta juhlijaa. Koulun liikuntasali, jonne mies teki temppuradan, oli renkaita, köydellä liukumista, trampoliinia, maali jalkapalloa varten ja puolapuita, toimi erinomaisesti. Höysteeksi vielä musiikki soimaan ja lasten toivekappaleita, kuten Robinia ja Elastista, niin tunnelma nousi ja virtaa riitti. Lainattiin rekvisiittavarastosta lopuksi vielä kaikille rooliasut ja järjestettiin naamiaisasukilpailu, jossa kaikki palkittiin. Välillä tankattiin mokkapala- ja vadelmamuffineja, popcornia, cocktailpaloja, joissa oli rypäleitä, nakkeja, lihapullia, kurkkua ja minitomaatteja sekä suklaapalloja, kuorrutettuja jättivaahtokarkkeja ja karkkivartaita. 
Noihin mokkapalamuffineihin on monessa reseptissä pursotettava kuorrute, mutta minusta parempi oli tuollainen juoksevampi päällyste. Käytin maidotonta margariinia, joten sain näistä molemmista sekä maidottomia että laktoosittomia. Reseptit löysin täältä: vadelmamuffinit ja mokkapalamuffinit. Karkkivartaisiin ja vaahtokarkkitikkareihin hankittiin tikut Tigerilta, samoin popcorneille astiat ja viiri ikkunaan, muffinikoristeet askartelin netistä tulostetuista kuvista.

Järjestelyissä tuli vähän kiire tavalliseen tapaan, joten Frozen-teeman toteutus jäi muffinsikoristeisiin, mutta muuten kattauksesta tuli kivan värikäs ja juuri lastenkutsuihin sopiva. Vieraat käyttäytyivät mainiosti ja kaikki sujui oikein hyvin, lasten riemusta jäi hyvä olo pitkäksi aikaa. Katjuskan apu oli korvaamatonta ja mies järjesti kivan ohjelman.  Illalla oli kyllä ihan nuutunut olo ja oli kiva pistää villasukat jalkaan ja heittäytyä sohvalle televisiota katsomaan. Mutta oli kaikki ahkerointi sen arvoista, remppahommien melskeissä pitää aina välillä järjestää jotain mukavaa lapsille.
Hiihtoloma vetelee viimeisiään, mutta olen tyytyväinen, synttärikekkereiden lisäksi remppaa on saatu eteenpäin ja hyötyjätepisteeseen viety monta kuormaa. 
Tsemppiä uuteen viikkoon ja leppoisaa lomaa niille, joilla se on vasta edessä!

8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos, vähän tuli kiirettä ja stressiäkin (no milloin ei juhlia järkätessä...), mutta lopputulokseen olin tyytyväinen.

   Poista
 2. Kivan ja herkullisen näköiset hulinoinnit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli hulinaa, mutta ketään ei tarvinnut kieltää eikä komentaa. Niin tottelevaisia lapsia ja onneksi oli tilaakin juoksennella ja hyppiä. :)

   Poista
 3. Oi jospa oisin saanut olla mukana (seitsenvuotiaana) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos olisin ehtinyt, niin olisin kyllä halunnut liukua köysillä ja pomppia patjoilla... :)

   Poista

Kommentointi on luvallista, jopa suotavaa! :)