keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Kivoja kesälöytöjä
Pari viikkoa sitten sunnuntaina päätettiin lähteä jätskille ja retkelle ilman sen kummempia suunnitelmia. Tai oli minulle pieni taka-ajatus,  olin huomannut ilmoituksen naapurikunnassa sijaitsevasta pihakirppiksestä ja siellä myynnissä olevasta vanhasta lipastosta. Ajattelin kuitenkin, että lipasto saattaa olla jo myyty ja sitten vain harmittaa. Lähdettiin kuitenkin naapurikunnan puolelle ja päätettiin miehen kanssa, että eihän me mitään hävitä, jos käydään katsastamassa mitä maalaismiljöössä sijaitsevalta kirppikseltä löytyy. Ja löytyihän sieltä, ensiksi rynnistin 50-lukulaisen teaklipaston luo ja toivoin, että se olisi vielä myynnissä. Se oli, ja olin niin innoissani, kun vihdoin löysin just eikä melkein lipaston, jota olin etsinyt, etten edes tinkinyt. No, eipä hintakaan ollut paha (50€) ja myyjä lupasi, että jos löydän jotain muuta, niin sitten hän tinkii vähän niistä.  Miehelle löytyi Jaloviina-emalimukeja 4kpl + metallinen pieni pyyhenaulakko (kuvassa) mulle, yhteensä 3€, musta Mads Stagen peltipurkki, niin kesäinen (3€).
Muutamissa postauksissa olen maininnut ruukkuinnostuksestani, ja taas se tapahtui, vastaan sattui kaksi Rögildin ruukkua. Kivan patinoituneet ruukut sain mukaani kahdella eurolla.
Kirppiskierroksen jälkeen ajeltiin kotikaupungin merenrantaan, löydettiin lapsille uusi puisto ja hypittiin rantakivillä ja syötiin sitä jäätelöäkin. Lisää löytöjä tein viime lauantaina, kun vain muka ohimennen piipahdin lähikirpulle. Keltainen ja vanha puujakkara (12€) lähti värinsä vuoksi siskontytön uuteen keltaiseen huoneeseen, enkä voinut vastustaa tanskalaista designlamppua (7€), Carl Thoren tuotantoa. Lisäksi löysin tapettitaloomme 50-luvun Bodan naulakon (8€).

14 kommenttia:

 1. Vaikka et lipastosta tinkinyt oli hinta silti tosi halpa...ja lipasto on kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin jo ajatellut, että vasta uuteen kotiin muuton jälkeen alan tällaista etsiä, mutta olikin kiva yllätys, kun tämä tuli näin "helposti" vastaan.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Oon sijoittanut tuon purkin mielessäni jo uuteen String-hyllyyn, joka tosin on yhä laatikossa. En osaa päättää, kokoaisinko sen nyt tänne vanhaan kotiin vai vasta uuteen.

   Poista
 3. Purkki, jakkara ja naulakko olis lähteny munkin mukaan :) Ihania löytöjä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus tuollaiset nopeat piipahdukset on parhaita, kun ei tavallaan ole edes aikeissa ostaa mitään!

   Poista
 4. Oi, taas kerran mahtavia löytöjä! Lipasto on komea, itsekin olen tosi mieltynyt tuon näköisiin kapineisiin :) Naulakko on myös kiva, industriaalinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsotaan, millaisia kokonaisuuksia näistä uuteen kotiin syntyy ja mihin huoneisiin nämä päätyvät. :)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Tuo keltainen on aika rohkea ja ehkä just siksi niin ihana, auringonpaistetta sisätiloihin!

   Poista
 6. Ihania löytöjä kaikki, kelpaisi tännekin. ♥

  Kirjoitit tuolla aiemmassa postauksessa kesäfiiliksestä, joka oli löytänyt tiensä sinne ja nyt täytyy sanoa, että moneen vuoteen (jopa viimeiseen vuosikymmeneen) kesä on ollut minulle melkein pakollinen paha ja ainoa hyvä puoli on ollut työt. Mutta nyt tänä kesänä jostain on tullut sellainen lämpimistä kesäilloista haaveileva olo, jollaista ei ole ollut ikuisuuksiin. Siis nytkin sataa vettä ja taivas on harmaa eli on täydellinen syyskeli ja minä haaveilen auringonpaisteesta, oisitko voinut uskoa moista?! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Vähän yllättävää, että sinäkin jo kaipaat kesää, vaikka en tällaisen juhannuksen jälkeen yhtään ihmettele!
   En minäkään niin ole välittänyt helteistä ja kuumuudesta, vaan pikemminkin sellaisesta sopivasta lämmöstä, kun vielä jaksaa kuljeskella kaupungilla tai käydä lenkillä läkähtymättä. Mutta nyt kyllä kelpaisi lämpö ja aurinko, kyllä nämä toisiaan toistavat vuodenajat alkavat jo kypsyttää!

   Poista
 7. Voi noita teak-kalusteita, ne ovat niin ihania. Mulla on yhdet samantyyliset 50-lukulaiset seinään kiinnitettävät yöpöydät varastossa, kun eivät mahdu mihinkään. Mutta vatsanpohja sanoo, että niille löytyy vielä paikka, joten en luovu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutama vuosi sitten nämä eivät olisi tulleet kyseeseenkään, mutta nyt olen ihan ihastunut. Kyllä ne yöpöydät kannattaa tosiaan säilyttää, sillä varmasti niille löytyy aikansa ja paikkansa! Onneksi riittävän vanhoissa huonekaluissa on tietynlaista ajattomuutta.

   Poista

Kommentointi on luvallista, jopa suotavaa! :)