lauantai 7. kesäkuuta 2014

Kirppislöytöjen löytö


Viime viikolla ostin suurimman vaan en hintavimman kirppislöytöni. Kotiutin meille 50-lukulaisen, puisen ja aikoinaan puusepän verstaalla teetetyn keittiön. Meillähän on tapettitalossamme keittiössä 50-lukulainen tiskipöytä ja yläkaapit, mutta emme ole vielä päättäneet, millainen keittiöstä tarkalleen ottaen tulee, muuta kuin sen, että jotain vanhaa sinne jää.Nämä kaunokaiset näin viikolla paikallisella FB-kirpulla, mutta ajattelin, ettei meillä ole varmasti paikkaa noille ja jos myyjä haluaa hinnaksi vaikka ja mitä, niin ei kannata lähteä edes tarjoamaan, kun vaan ärsyttää, kun keittiötä ei kuitenkaan saa. Lauantaiaamuna ilmoitus tuli uudelleen vastaan ja huomasin, että alkusumma oli tarjottu ja 1,5 h oli enää aikaa tarjota. Lähtöhinta ei ollut paha, ei ollenkaan, joten korotin sitä parillakympillä ja ajattelin, että sillä hinnalla riittää, kunhan edes osa kalusteita tulee käyttöön, vaikka sitten kodinhoitohuoneeseen.


Sitten aloin jännittää, mutta kylässä ollut Katjuska oli viilipyttymäinen. 
Kukaan muu ei tarjonnut enää, joten minä sain keittiön, ja Katjuska totesi, että oli ollut varma siitä, että tuossa on meidän keittiö. Edellisaamuna olin yrittänyt saada  kasan Arabian Pomoda-purkkeja ostettua edulliseen hintaan, mutta ei onnistanut, onneksi ei, sillä rahat menivät nyt parempaan käyttöön.


Ostotapahtuma oli mukava, juttelimme tunnin verran myyjien kanssa, joilla oli oma vanhan talon remppaprojekti meneillään. He eivät saaneet tätä mahtumaan kaavailtuun uuteen keittiöönsä ja myyjä oli iloinen, että pelastimme tämän aarteen. Talo sijaitsi lenkkipolkuni varrella ja sain kuulla alueen historiasta, olinkin joskus miettinyt yhden vanhan rakennuksen tarinaa siellä ja sain kuulla noiden myyjien omistavan myös sen.

Tämä astiapyyhekaappi tuli ikään kuin kaupanpäälle, sisällä on koukut ja pohjassa tuuletusreiät, jotta märät pyyhkeet kuivuvat. Täydellinen keksintö meille, joilla keittiöpyyhkeet roikkuvat mytyssä tiskipöydän alakaappien ovien päällä. Nyt täytyy vielä miettiä, tehdäänkö näistä kokonaisuus keittiöön ja siirretään siellä olevat valkoiset kaapit kodinhoitohuoneeseen. Joka tapauksessa nämä kaunokaiset ovat 120 euron väärtti!

ps. Pahoittelun kuvista, ovat tuollaisia räpsyjä, joita napsin, kun miehen kanssa kaksin (huh) raahattiin ne peräkärryistä miehen työpaikan varastoon odottamaan, kunnes putki- ja sähkömiehet ovat vierailleet talolla. Ekan kuvan lainasin myyjiltä.

25 kommenttia:

 1. Onnittelut hyvästä löydöstä! Säästitte sievoisen summan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ei tosiaan tuolla summalla yleensä kovin montaa kaappia saa. :)

   Poista
 2. Vautsi hyvä löytö :) Kiva nähdä keittiön vaiheet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseäkin vielä vähän jännittää, mitä näille keksitään ja minne ne meillä asettuu.

   Poista
 3. Ihan järjettömän hieno! Kyllä näkee että ennen on nämäkin asiat tehty sen verran huolella, että käyttöikä jatkuu omistajalta toiselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä, todellista kestävää kehitystä, ettei huonekalut ole kertakäyttökulttuuriin tehtyjä. Toki näitä pitää vähän laittaa, mutta periaatteessa nuo ovat aivan ehjiä ja käyttökelpoisia noinkin.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Kiitos, olen kyllä tyytyväinen, että tämä sittenkin kotiutui meille.

   Poista
 5. Voisin melkein pyörtyä tuon 120 euron edessä. Ne meidän löytämät oli 700 euroa, eikä todellakaan tässä kunnossa! Nyt oli kaikki tähdet kyllä todella kohdillaan, kun nämä saitte vanhaan kotiinne - ei sitä oikein voi uudeksikaan sanoa. Toivottavasti näistä teette keittiön, se olisi todella hienoa nähdä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeastaan hassua oli, etten yrittänyt näitä hampaat irveessä saada, vaan pohdin ja menin uudestaan myynti-ilmoitukseen muutaman kerran ja vähän haaveilin, mutta ajattelin, että hinta on kuitenkin liian korkea meille ja sitten onneksi palasin vielä kerran muutaman päivän päästä ilmoitukseen ja sitten tuli sellainen olo, että nämä on sittenkin mahdollista saada.

   Poista
 6. Ohhoh. Onpa löydöllä tosiaan kokoa ja näköä. Olen niiiiin iloinen puolestasi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että tämä löytö saa näin mukavia kommentteja!

   Poista
 7. Oooo, mä en kestä! Mikä onnentyttö!! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus tosiaan tällainen onnenpotku sattuu kohdalle, kun vähiten odottaa!

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Nyt täytyy vain mittailla ja suunnitella, miten saadaan siitä meille keittiö. Nykyisiä standardimittoja kun ei tämä eikä meidän keittiö vastaa, eli täytyy ehkä vähän muokata.

   Poista
 9. Onneksi on nuo nettikirpparit, niistä tekee välillä aika loistavia löytöjä! Tosin kaikkea vaan ei voi kotiuttaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keittiö oli aika suuri kotiutettava, mutta toisaalta, helpompi jotenkin lähteä tätä varta vasten hakemaan jonkun kotoa kuin esim jotain lasten paitaa ja tai jotain muuta pientä, vaikka oon kyllä sitäkin tehnyt. ;)

   Poista
 10. En voi kuin myhäillä kun asiat loksahtelevat kohdilleen (ikään kuin minulla olisi osaa ja arpaa onnistumisten kanssa, mutta jotenkin näin vaan kuuluu tapahtua). :D Onnea mahtavasta löydöstä, tuosta saa olla enemmän kuin iloinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun kirjoitit taas niin kivasti, tulipas hyvä mieli! :)

   Poista
 11. Menee yli ymmärryksen, toi on vaan niin niin, no hieno tietty!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika sattuma sinänsä, että en edes ehtinyt etsimällä etsiä vanhoja keittiöitä, vaan just tämä sattui tulemaan myyntiin nyt, kun meillä vielä on suunnitelmat auki ja tilaa keittiölle. Moni ihasteli tätä myyjälle, mutta totesi, ettei just nyt ole aikeissa rempata keittiötä.

   Poista

Kommentointi on luvallista, jopa suotavaa! :)