sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Talvea kohti

Lähdettiin siskon ja esikoisten kanssa Merenkurkun maailmanperintökohteelle patikoimaan ja nauttimaan syksyisestä luonnosta. Ihailtiin näitä syksyn viime hetkiä ennen kuin luonnosta häviävät värit ja viimeisetkin lehdet putoavat puista ja päivät kietoutuvat harmaaseen hämärään. Olipa pitkospuilla hiljaista, vain rantalepikosta kuului tiaisten ääniä ja kauempana rannasta, moreenien suojissa huuteli vielä muutama joutsen. Keltaisia lehtiä leijaili tuulen mukana alas ja mustikanvarvut olivat jo paljaat. Metsän keskellä oli hyvä, tuli turvallinen olo. Vuodet vierivät, aika vaihtuu, mutta luonnossa tahti on rauhallisempi, kaikessa oli pehmeä ja hidastunut tunnelma. Muutama punainen karpalo pilkotti vielä suolla ja taikinanmarjapensaat värittivät keltaisuudellaan maisemaa. Kaislameri liikkui tuulessa hiljaa ja toivotti talven tervetulleeksi.

6 kommenttia:

 1. Tänään iltapäivällä touhuilin pihalla lyhythiaisella - aivan mahdottoman lämmintä on vielä - yli 10 astetta.. saapa nähdä milloin saadaan lunta ja pakkaset. Tämä aika on kyllä niin kaunista. Ihania kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lauantaina tuolla meren äärellä tuuli sen verran viileää, että kylmä tuli eväitä syödessä. Onhan nyt lämpimiä kelejä riittänyt, mutta kyllä se valon väheneminen alkaa näkyä luonnossa ja syksy taittua.

   Poista
 2. Viikonloppu antoi mahtavat ulkoilu-kelit! Näistä pitää nauttia ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi ehdittiin ainakin tuon retken verran nauttia, tämä päivä menikin vamistautuessa loman jälkeen koittavaan arkeen. Mutta omaa pihaa pitää tässä lähiaikoina ehtiä siivoilemaan, joten sitten tulee taas oltua ulkosalla.

   Poista
 3. Ihanalta kuulosti. Eväät ja kaikki. Meidän piti lähteä maalle puusavottaan täksi viikonlopuksi. Se sitten peruuntuikin viime hetkellä ja jäätiin kotinurkkiin pyörimään. Vähän harmittaa vieläkin.

  Toivottavasti lomalta palaaminen sujuu kivuttomasti :)

  VastaaPoista
 4. Kauniita kuvia! Nyt on ollut tosi kauniita ilmoja melkein koko lokakuun. Sain Liebster Award -haasteen blogiini ja toivon, että te otatte haasteen myös vastaan. Toivottavasti innostutte vastaamaan, kysymykset löytyvät uusimmasta blogitekstistäni.

  VastaaPoista

Kommentointi on luvallista, jopa suotavaa! :)