sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Liebster award


Olipas mukavaa saada tällainen tunnustus Kirppisrakkautta-blogista. Tunnustusta seurasi myös haaste, eli 11 kysymystä, joihin lupasin vastata. Sen jälkeen seuraavat minun kysymykseni ja tunnuksen/haasteen saajat.

Seuraavat kysymykset sain:

1. Ikimuistoisin kirppislöytösi?
 
Apua, niitä on monia. Mutta yksi, johon liittyy paljon muistoja, on esikoiselle ostettu lastensänky. Etsittiin vanhaan puusänkyä vielä pinnasängyssä nukkuvalle esikoiselle ja kohdalle sattui täydellinen vanha, valkoinen sänky. Hinta oli vähän suolainen, mutta vertasin uutena myytäviin, usein heikompilaatuisiin, joten päätös oli selvä. Hintalapussa luki, että sänky on ollut lentäjien sairaalasänkynä sota-aikaan. Siinä on Suomen ilmavoimien 1900-luvun alkupuolella käyttämä tunnus, sininen swastika valkoisella pohjalla, joten se tuki tätä mainintaa. Merkin olen kuitenkin peittänyt, kun se tuo mielleyhtymiä hakaristiin. Toisaalta siniseksi maalattu vanha vaatekaappi on myös aika ikimuistoinen, sillä se taitaa olla ensimmäisiä kirppikseltä ostamiani huonekaluja. Ostin sen varmaan 19 vuotta sitten ja se maksoi 50 markkaa. Maalasin sen äitini kanssa. Ensin se oli askartelukaappi ja nyt tytöt ovat saaneet sen.
 
2. Miksi aloitit bloggaamisen?

Minulla oli vuosia päiväkirja eräällä foorumilla ja sen jälkeen halusin kokeilla blogia. Ensin vain kutsutuille lukijoille ja sitten rohkaistuin aloittamaan siskon kanssa julkisen blogin. Jo päiväkirja-aikoina tutustuin netissä kivoihin tyyppeihin, joten halusin löytää samanhenkisiä bloggareita ja paikan, josssa julkaista valokuvia ja kertoa kirppislöydöistä ja sisustusjutuista.
 

3. Rakkain huonekalusi?
 
Varmaankin täälläkin esitelty leivontapöytä, koska se on kulkeutunut isäni suvulta äitini suvulle ja vanhempani ovat sen minulle kunnostaneet. Siinä näkyy eletty elämä ja siihen liittyy tarina. Myös isäni meidän tytöille tekemät sienijakkarat ovat rakkaat, sillä ne on tehty ajatuksella.
 
 
 
4. Kuinka paljon aikaa kulutat blogiisi?
 Nykyään vähän vähemmän kuin alussa, Instagramiin menee nykyään myös oma aikansa. Blogitekstit kirjoitan yleensä puolessa tunnissa, valokuvaamiseen ja kuvien käsittelyyn voi kulua vähän enemmän aikaan.
 
5. Kivoin kommentti, jonka olet blogissasi saanut?
Kommentit ilahduttavat aina, ainakin sellaiset iloiset ja rohkaisevat. Oli myös kivaa päästä mukaan Tampereelle blogitapaamiseen, sekin kutsu taisi tulla kommenttien kautta.
 
6. Lempivärisi?
Keltainen ja mustavalkoinen tällä hetkellä, mutta yritän käyttää värejä enkä tyydy liian hillittyyn. Vaatteissa mustavalkoisuus on kuitenkin perustana, sitten saa leikitellä asusteiden värillä.
 
7. Mikä on ykköskeräilykohteesi?
Huonekalut ja vanhat astiat. Paitsi ettei meille just nyt mahdu oikein mitään. 1950-luvun jutut, mummolatyylin tavarat, jos niitä sopivaan hintaan satun löytämään.
 


 
8. Onko sinusta bloggaamisella varjopuolia?
No onhan niitä. Joskus harmittaa, kun käyttää paljon aikaa ja vaivaa postauksiin ja kommentteja ei tule tai on vaikea "markkinoida" blogia. 
 

9. Miten kuvailisit sisustustyyliäsi?
En osta paljon mitään uutena, enkä mieti, mikä on nähty tai olenko trendien aallonharjalla. Sisustan meitä, en blogia varten. :) Pyrin ostamaan tavaroita niiden funktion vuoksi, en pelkäksi koristeeksi. Yhdistän mummolatyyliä, retroa ja puuhuonekaluja. Sisustus elää, eikä ole varmaan ikinä valmis. Tavaroilla ja esineillä pitää olla tarinoita ja sisustus saa kertoa asukkaiden elämästä. 
 
10. Minkä tyyppisiä blogeja seuraat mieluiten?
 Sellaisia, joissa on jotain "omaa", kirppislöydöt, hyvät reseptit ja DIY-jutut kiinnostavat. Visuaalisuus merkitsee paljon. 
 
11. Mikä bloggaamisessa on parasta?
Uudet ihmiset, haaveilu ja itsensä toteuttaminen. Valokuvien, löytöjen ja ideoiden sekä ajatusten jakaminen.
 
 
Sitten omat kysymykseni:
 
1.  Lempipaikkasi kotona?
2. Mukavin blogimuistosi?
3. Onko sinulla tällä hetkellä jokin esine haussa kirppiksillä?
4. Sisustusmokasi?
5. Mikä on lempiasusteesi?
6. Lempijuhlasi ja mikä siihen kuuluu ehdottomasti?
7. Mistä haet ideoita sisustukseen? 
8. Mikä on lempimaisemasi?
9. Mitä haluaisit kodissasi muuttaa ja miksi?
10. Mikä on oudoin sisustusesineesi?
11. Lempikappaleesi, milloin kuuntelet sitä?

Tunnustus ja haaste matkaa täältä seuraaville blogeille, joiden toivon vastaavan tähän ja tekevän sitten omat kysymyksensä ja haastamaan uudet blogit. Blogit ovat kauniilla kuvillaan ihastuttavat: Muusan elokuu,  Vuodenaikatalo ja Osuuskaupan arkea.
 
 
 
 

10 kommenttia:

 1. Kaikkea ihanaa näkyi kuvissa, juuri samanlaisista asioista itsekkin pidän ja muutenkin vastaukset natsaa :) vaikka meillä kovin mustavalkoista onkin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että yhteistä löytyy. Mustavalkoisuudessa ei siis ole mitään vikaa, mutta mulla on nyt parinkymmenen vuoden aikana hankittu lähinnä kirppislöytöinä huonekaluja sieltä täältä, niin sisustuksen suhteen ei kovin yhteinäistä värimaailmaa ole syntynyt. Joten siksi linjasta on tullut värikäs. Saa nähdä, jos uuteen kotiin tulisi alakerta hillitymmäksi ja muualle sitten enemmän väriä.

   Poista
 2. Kiitos ihana Kirsikka! Tuo leivontapöytä on kyllä niin hieno ja uniikki, en ole ikinä nähnyt toista samanlaista!

  Tämä oli mulle nyt toinen liebster awards -haaste, lämmittää kyllä mieltä tosi paljon ja ehkä mun nyt pitää ottaa itseäni niskasta kiinni ja vastata myös näihin kysymyksiin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leivontapöytä oli jo melkein unohduksissa, kun sen edesmenneen enoni luota pyysin itselleni ja vanhemmat urakoivat saadakseen siitä tuonnäköisen. Puuosiakin piti vähän uusia, mutta kanteen sai jäädä kuumien patojen aiheuttamat jäljet, käytöstä kertovat.
   Kiva, jos jaksat urakalla vastailla tähän haasteeseen. :)

   Poista
 3. Ihania kuvia, ihania tarinoita. Onpa kiva lukea nämä vastaukset kysymyksiini, kiitos!

  VastaaPoista
 4. Oi, ihanuuksia kuvat täynnä! Tämmöisiä kuvia kelpaisi katsella enemmänkin :) Mukava tekstikin. Olen vähän kade noista sienijakkaroista ja etenkin tuosta keltaisesta pikkutuolista :D Totta, blogin 'markkinointi' on hankalaa ja sekin kyllä inhottaa, jos kommentteja ei tule, vaikka olisi tehnyt huolella postauksen. Mä liityin lukijaksikin, jotta muistan jatkossakin käydä kurkkimassa täällä ihania kuvia ja kirppislöytöjä yms.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, tästä kommentista tulin oikein iloiseksi ja kiva, kun tulit lukijaksi. Vähän uutta intoa bloggaukseen saa siitäkin, että uusia ihmisiä löytää paikalle.

   Poista
 5. Kivaa lukea näitä haasteen vastauksia ja oppia tuntemaan uusia bloggaajia :) Ihania aarteita kuvissa vilahteli ja tänään menen niin kirppiskierrokselle! Tervetuloa lukemaan Rautatieläistalon Liebster award vastaukset ja tutustumaan meidän taloon :)

  VastaaPoista
 6. Tämä oli kivaa luettavaa. Kävin tämän lukemassa jo aiemmin, mutten silloin ehtinyt kommentoida. Niin ihana edelleen tuo leivontapöytä!

  Kirjoittelin blogiin uusia kuulumisia, jos haluaisit vaikka vilkaista :D

  VastaaPoista

Kommentointi on luvallista, jopa suotavaa! :)