sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Lokakuun valossa


 Syksyn matalalta tuleva valo sai kotikaupungin kadut hehkumaan vielä hetken lämpimää sävyä. Vanhan tehdaskiinteistön tyhjillään oleva osakin oli karun kaunis. Sen autio tunnelma sopi hyvin yhteen lokakuun kanssa, kun valmistaudutaan talveen, luonto ympärillä hiljenee ja kadut tyhjenevät kesäisiin päiviin verrattuna. Ilmassa on hiven haikeutta ja melankoliaa. Taas se meni, yksi kesä ja sen huolettomat lomapäivät. Kohta mereltä tuulee taas yhä kylmempää ja on kiire suunnata kaduilta kodin lämpöön, nostaa vene kaupunginlaiturista pois ja kaivaa paksumpi takki komerosta. Tuntee halua hautautua monen täkin alle ja kuunnella hormeissa viheltävää tuulta. Ja välillä toivoa, että voisi vaipua talviunille ja kääntää kylkeä, kun loska kastelee kengät ja iltaisin pimeä tulee yhä varhemmin.


11 kommenttia:

 1. Kaunis valo ja kauniit kuvat. Tuohon edelliseen blogitekstiin liittyen vaan jaksamista ja puhtia odottamiseen. Onko teillä minkäänlaista suunnitelmaa koska pääsisitte ehkä muuttamaan? Niin ja hei : kiva kuulla täällä blogin puolella teistä. Tuntuu kovin hiljaiselta kaikkiaan tämä blogimaailma ja itte taas tykkäisin tästä paljonkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Just pankin lappuihin kirjoitettiin, että muutto on huhtikuussa. Nyt onneksi on saatu asiat etenemään ja yläkertaan eristeet ja välikatto piikattua. Hommaa on, mutta pääasia, että mennään eteenpäin. :)

   Poista
 2. Upeat kuvat, osuvat kuvailun kanssa niin hyvin yhteen.

  VastaaPoista
 3. Ou jees, on kyllä ihana valo ja kauniit kuvat! Toivotaan, että lokakuussa riittää vielä näitä päiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos! :) Eilinen oli ainakin mahtava ulkoilupäivä sään puolesta. Onneksi kuu ei ole ollut nimensä mukainen. ;)

   Poista
 4. Näitä kuvia on ilo katsella. Valosta on riittänyt iloa täälläkin. Nautitaan tästä niin pitkään kuin tätä vain suinkin kestää. Talviunista olen haaveillut muuten minäkin. Huomaisikohan kukaan, jos uinuisin kevääseen saakka? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinullekin! Kyllä huomaisin, jos et päivittäisi instaa, vaan vetelisit talviunia! :D

   Poista
 5. Niin joo, instan olin jo unohtanut. Ehkä minä sitten yritän selvitä tulevasta talvesta. Kohtahan sitä voi ruveta jo odottamaan joulua :D

  VastaaPoista

Kommentointi on luvallista, jopa suotavaa! :)