sunnuntai 23. elokuuta 2015

Elämäntapamuutos

Hups, Kirsikka on vastannut täysin blogista monta kuukautta. Varsinaista syytä blogihiljaisuuteen ei ole, ehkäpä tuo Insta on vienyt mukanaan. En ole kauheasti ehtinyt teidän muidenkaan blogeihin, mutta onneksi useampi teistä on Instassa. Mutta jospa nyt ryhdistäydyn, sillä onhan se tämäkin mukavaa puuhaa.

Joitakin sisustusjuttuja ja -löytöjä on tullut kesän aikana tehtyä ja kaikenlaisia sisustussuunnitelmiakin on, mutta nyt päällimmäisenä projektina on kunnonkohotus, painonpudotus ja terveellisempien elintapojen omaksuminen.

Keväällä sain hankittua itselleni PT:n. Sekään ei ollut ihan helppo juttu meikäläiselle. Kuntosali oli minulle melko vieras paikka ja eikä ollut helppoa mennä ammattilaisen eteen tekemään itselle vieraita juttuja. Olin epämukavuusalueella, mutta hei selvisin! Ja mikä olo itsensä voittamisesta seurasi.

No liikuntapuoli on nyt kunnossa. Harrastan 4-6 kertaa viikossa liikuntaa ja se näkyy jaksamisessa ja tekee myös päälle hyvää ;).

Paino ei kuitenkaan liikahtanut suuntaan eikä toiseen ja kiloja pitäisi ihan terveydellisistäkin syistä tiputtaa jonkin verran. Niinpä viikko sitten aloitin superdieetin. Minä, joka melkein vannoin, etten moisiin ryhdy. Mutta toiveena on, että kun paino putoaa, niin se tsemppaa ja jatkossakin syömään terveellisemmin.

Ehkäpä olen myös huijannut itseäni. Olen luullut syöväni terveellisesti. Viikolla syömiset ovat menneetkin ihan hyvin (sikäli dieettiä ei ole ollut vaikea noudattaa), mutta viikonloput ovat olleet yhtä herkuttelua. Ja nyt haluan katsoa, paljonko syömiset vaikuttavat painoon. Minulla on todettu kilpirauhasen vajaatoiminta eikä lääkitys ole vielä ihan kohdillaan. Joten se saattaa olla syynä painon jumittamiseen. Lisäksi huolenaiheenani on yksi lääke, joka saattaa vaikuttaa aineenvaihduntaan. Olen epäillyt sitä lisäkilojen tuojaksi, mutta katsotaan, miten dieetti alkaa purra. Ehkä sitten selviää, onko vain kyse herkuttelujen mukanaan tuomista kiloista vai jostain muusta.

Tällaisia mietteitä tällä kertaa.

Kuvassa eilinen lounaani. Salaatissa on merisuolattua broilerinfileetä, jäävuorisalaattia, nektariinia, raejuustoa, täysjyväpastaa, kurkkua ja tomaattia. Kastikkeena käytin oliiviöljyä, johon sekoitin suolatonta yrttisekoitusta.

Mukavaa elokuun loppua! Nautitaan kesästä.

8 kommenttia:

 1. Kyllä sitä aina tekee ryhtiliikkeen kun kesä alkaa olla ohi ja työt alkoi. Tosin nythän meillä vasta kesä on :). Minä jätän aina valkoiset jauhot ja sokerit pois - lisään kasviksia ja protskuja- vältän punaista lihaa- :) toimii minulla. En niinkään ajattele laihduttaa. vaikka muutama kilo sais kyllä karista - enemmän sitä miettii, että jaksais paremmin arjen haasteissa. Liikunta on vähän jumissa ja siitä soimaan itseäni kokoajan. Nautinnollista kesäistä elokuuta :) Kyllä nyt kelpaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo valkoiset jauhot ja sokerit kun saisi pois, niin se olisi jo iso juttu.
   Nyt on neljäs viikko dieettiä menossa ja ennen minua monta kertaa viikossa vaivanneet pääkivut ovat pysyneet poissa. Joten kroppa on ainakin tykännyt tästä dieetistä.

   Poista
 2. Mitäs se superdieetti pitää sisällään? Melkoinen superliikkuja olet kyllä! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon vihanneksia, marjoja ja kohtuudella lihaa, kalaa ja kanaa. Paljon proteiinia ja vähän hiilareita.
   Juu, ihan tyytyväinen olen viikottaiseen liikuntasaldoon, mutta toisaalta autossa ja töissä tulee istuttua ihan liikaa.

   Poista
 3. Oot sä hurja nainen! :) Aika helpoltahan tuo dieetti on näyttänyt ainakin näin työkaverin näkökulmasta ;) Tsemppiä kovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja kiitos tsempeistä :), niitä tarvitaan.

   Poista
 4. Vajaatoiminta ja painon jumitus. Tuttua juttua. Itse laihdutin vajaatoiminnalla vuosia sitten. Taisi mennä neljä kuukautta, ennen kuin vaaka edes värähti. Nyt en ole edes yrittänyt laihtua. Ajattelin odotella, että saisin kilpirauhasarvot normaaliksi ensin. Tsemppiä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onneksi vaaka on jo vähän värähtänyt. Mutta noiden hiilareiden kanssa saa olla tarkkana, niitä kun ei saa kokonaan tällä vajaatoimminnalla jättää pois.
   Ensi kuussa taas otetaan verikokeita ja arvioidaan lääkitystä uudelleen.. Toivotaan, että me molemmat saadaan arvot kuntoon.

   Poista

Kommentointi on luvallista, jopa suotavaa! :)