keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Ensimmäinen tapetti ja muuta mukavaa viikon varrelta

Tänään se tuli, ensimmäinen tapetti uuteen taloon. Työhuoneeseen valikoitui tuo mustapohjainen Sandbergin Sandra-tapetti. Olen tyytyväinen, se on kaunis ja toivottavasti siivittää entistä ahkerampaan remppailemaan talolla. Yläkerran lattioista on noin 3/4 avattu ja tyhjätty kutterista, loppujen vuoro on viikonloppuna. Sitten pääsemme alakertaan.


 Esikoinen on tehnyt päiväkodissa grafiikkaa, ripustin ne kirppislöytö-lehtihyllyyni (2€). Hieno homma, päiväkotiin saatiin taiteiden perusopetuksesta neljä kertaa kuvisopetusta. Esikoinen käy tuon Taikonin kuviskoulussa muutenkin ja olen tosi tyytyväinen opetukseen. Kädet alkoivat aina syyhytä minullakin, olisin mielelläni taiteillut myös, kun olin alussa esikoisen mukana tunneilla. Harmi, ettei taida olla mitään lasten ja vanhempien yhteisiä kuviskerhoja.

Täälläpäin on harvoin roskislavoja missään pengottavana, mutta kun veimme remonttijätettä, lähinnä kutteria hyötyjäteasemalle, päästiin samalla lavoille kurkkimaan. Puujäteastiasta löytyi sadoittain vanhoja lankarullia, sain niistä vain pienen pussillisen talteen. Harmi, ettei noita ole tajuttu lahjoittaa johonkin päiväkotiin, meillä ainakin tytöt heti innostui noista ja itselläkin on yksi DIY-idea mielessä. Nyt nuo ovat Ilveksen lasipurkissa ja kauniita ihan noinkin.

Juuh, julkisivu menee eteenpäin, kun kirvesmies ahkeroi. Vanhat vinolaudoitukset ja paneelit purimme itse ja kirvesmies on laittanut eristevillan ja nuo tuulensuojalevyt. Eilen saapuivat vihdoin pohjamaalatut paneelit. Helpottaa, kun hommat menevät eteenpäin.

Tänään oli hieno päivä, kun saatiin tietää, että myös kuopus sai paikan syksyksi kielikylpyyn. Ja ajatella, huomenna on jo torstai, viikonloppu lähenee!

11 kommenttia:

 1. Wau miten hienoa grafiikkaa! Tykkään myös siitä lehtitelineestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tykkäisin itsekin kokeilla grafiikantekoa, mutta en ole vielä uskaltautunut kursseille...
   Mulla on tuollainen musta lehtiteline myös, uudessa kodissa teen niistä jonkun yhteisen kokonaisuuden.

   Poista
 2. Kaunis tapetti. Täälläkin mietitään tapettijuttuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän nyt päädyin työhuoneen osalta. Täytyy luottaa intuitioon mutta toisaalta ei kannata tehdä tästä liian vakavaakaan. :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Oli luonnossa melkein vieläkin miellytävämpi kuin nettikuvissa.

   Poista
 4. No on kaunista. Ja mää oon ettinyt just tuommoista lehtitelinettä, mutta ei tietenkään oo tullut mistään vastaan. Pitää vissiin lopettaa se ettiminen, jospa se sit jostain pompsahtais eteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kannattaa lopettaa etsiminen. ;) En muista, mitä olin etsimässä, kun löysin tuon, jota en ollut etsimässä. :D Mulla on toinenkin mustana, se taas on ilmaislöytö kierrätyskeskuksesta.

   Poista
 5. Hieno tapetti ja kaunista grafiikkaa. Aloin itsekin kiinnostua aiheesta noita töitä katsellessani. Siinähän olisi minulle uusi harrastus koulun päätyttyä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Grafiikkaa olisi kiva harrastaa itsekin, mutta joku kynnys tähän on, että riittäisköhän taidot... Ehkä sitä pitäisi koittaa, niin tietäisi! :)

   Poista
 6. Viis taidoista. Eikös se tekemisen ilo ole tärkeintä? Ja ainahan sitä voi toivoa äkillistä harppausta kehityksen suhteen :D

  VastaaPoista

Kommentointi on luvallista, jopa suotavaa! :)