sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Viikonloppu siskon kanssa


Hyasintit ovat avautuneet, niiden tuoksu tuo joulutunnelmaa, jota kohotti tänään kolmantena adventtina myös pieni pakkanen ja kuurainen maa. Tänä viikonloppuna vietettiin jo melkein joulua, siskon perhe saapui kaupunkiin ja aikaa vietettiin yhdessä heidän ja isovanhempien kanssa. Jouluruokaa, teatterissa Muumi ja taikatalvi -näytelmä, joululeffa illalla ja kirppisten kiertelyä, mukaan tarttui valurautainen muotti, jossa voi pitää tuikkuja (6€). Tämän päivän kruunasi ulkoilu talvisessa, mutta aurinkoisessa säässä. Käytiin siskon kanssa meren rannalla kuuntelemassa, miten rannoilta hileisessä jäässä ollut vesi ikään kuin helisi, toivottavasti meri pian jäätyy ja saadaan lunta. Bragen ulkoilmamuseon pihalla kuljeskelu kuuluu jo meidän joulunajan perinteisiin, ihanaa, kun maa oli jäässä eikä tarvinnut tarpoa vesilätäköissä.
Perjantaina vietettiin kuopuksen joulujuhlaa Lucian-kulkueen merkeissä päiväkodissa, ja torstaina olin itse himmelikurssilla, joten joulumieltä on kuraisesta ja kamalasta kelistä huolimatta ainakin hippunen tarttunut matkaan.
Tämän päivän ulkoilureissulta kerättiin vähän luonnonmateriaaleja (maahan tippuneita oksia) somisteiksi, joten katsotaan, mitä niistä vielä keksitään. Viikonloppu oli täynnä pieniä ilonaiheita ja kuopus oli isovanhempien luona serkkunsa kanssa yökylässä ollessaan todennut, ettei ole varmaan ikinä nauranut niin kovasti kuin siellä ollessaan oli tehnyt. Viikkoon on mahtunut sairauksiin liittyvää huolta ja onneksi myös rutkasti kiitollisuutta.
10 kommenttia:

 1. Varsin hauska tuo löytämäsi muotti. Se kiinnitti heti huomioni :D Mitähän sillä on leivottu muinoin?

  Kivaa kuulla, että siellä on pakkasta ja kuuraa. Täällä on täysi talvi. Huomenna tosin mennään plussalle, joten ilo lumesta jää lyhyeksi. Jälleen kerran. Kauniita kuvia. Lyhdekuva toi heti mieleen lapsuuden joulut kotiseudulla :)

  Minun hyasinttini ovat ihan naperoita. Saan varmaan kiikuttaa ne anoppilaan kukkimaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heli tuossa vastasikin, että nuo olisivat munkkipannuja. Mielenkiintoista.
   Mun hyasintit ovat pian kukkineet, taidan ostaa vielä lisää, kun niiden tuoksu on vaan niin jouluinen.
   Täällä on nyt kivasti lunta ja onneksi on luvattu pakkasiakin, se kyllä olisi ihana joululahja, ettei itselle paljon muuta tarvitsisikaan. :)

   Poista
 2. Kuulostaa täydelliseltä viikonlopulta, ja se valo on vaan niin ihanaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väheni heti paineet täydellisestä joulusta, kun tehtiin mukavia asioita jo nyt. :)

   Poista
 3. Ihania joulutunnelmia! Täällä joulufiilistä lisäsi viikonloppuna lumi ja ne kauan odotetut siniset hetket. Pahoin pelkään, että joulua tuo lumi ei kuitenkaan näe... Voi, mäkin haluaisin tehdä himmelin! Meidän vanha himmeli on jo aika kärsinyt. Tuo kirppislöytö on tosi kiva. Näin vastaavan (pyöreillä kolosilla tosin) yhdessä joulukirjassa ja siinä sanottiin, että se on munkkipannu. Onkin pitänyt käydä tuolla piharakennuksessa kaivelemassa, josko tässäkin talossa olisi vastaava ollut käytössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tiedosta, itse ajattelin, jos tuo on ollut joku metallipajan muotti. Kuulostaa mukavalta, että piharakennuksesta voi käydä etsimässä tuollaisia "aarteita".
   Seuraavassa postauksessa näetkin mun "himmelin", ei kovin valtava, mutta alku kuitenkin. :D

   Poista
 4. Ihan tosi mukavan kuuloinen viikonloppu ja niin kiva tuo muotti. Mukavaa viikkoa siskoksille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tämäkin viikko on ollut mukava, mutta tämä tänpäiväinen migreeni ei... Onneksi huomenna alkaa loma! :)

   Poista
 5. ♥ihana jouluasetelma! Mukavaa tiistaita♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, näitä asetelmia innostuu aina jouluna tekemään, välillä tuokin lipasto on vaan tavaroiden laskupaikka...

   Poista

Kommentointi on luvallista, jopa suotavaa! :)