perjantai 7. helmikuuta 2014

Toipilaspäivän puuhia


Tämä viikko ei mennyt ihan suunnitelmien mukaan. Tuli vatsatautia ja flunssaa, joten maanantaina oltiin kotona viettämässä toipilaspäivää. Tästä perjantaista tuli myös kotipäivä esikoisen kanssa, joka vuorostaan sai vatsataudin, kun flunssa hellitti. Onneksi näyttää menevän aika pikaisesti ohi. Kaiken kukkuraksi nukuttiin aamulla pommiin, tai mies nukkui ja kiirehän siinä tuli vähän kaikille, kun kuopus piti viedä myös hoitoon. No, täytyy keräillä energiaa viikonlopun aikana, jos nuo taudit nyt hellittäisi.



Maanantain kotipäivänä kokkasin kesäkurpitsapastaa. Tässä pastassa kesäkurpitsa maistuu tosi hyvältä. Tämä on yksinkertainen ja helppo ohje.

Kesäkurpitsapasta (4:lle)

muutama valkosipulinkynsi
yksi iso tai kaksi pientä kesäkurpitsaa
2 dl ruokakermaa

(luomu)sitruunan raastettu kuori ja puolikkaan sitruunan mehu
tuoretta basilikaa
suolaa, pippuria
(pieniä kapriksia)

raastettua parmesaania
tarjoile pastan, mieluiten tuorepastan kanssa

Valkosipulit ja kuutioidut kesäkurpitsat kuullotetaan oliiviöljyssä pannulla muutama minuutti. Lisätään kerma ja keitetään hieman kokoon. Lisätään sitruunan raastettu kuori ja puolikkaan mehu ja haudutetaan vielä muutama minuutti. Sekaan silputaan runsaasti tuoretta basilikaa ja maustetaan suolalla ja pippurilla. Mukaan voi lisätä myös pieniä kapriksia. Kastike sekoitetaan juuri keitettyyn pastaan ja lisätään parmesan-juustoa.



Kun minä kokkasin, valmisteltiin lastenhuoneessa teatteriesitystä ja loihdittiin pieni teatterikahvila keskelle huonetta. Illalla minä ja mies näimme soitto- ja lauluesityksen ja nautimme hienon illallisen kahvilan puolella. :)



2 kommenttia:

  1. Kommentoin tuonne aiempaan postaukseen ensin. Saanpahan lähettää useampia kommentteja ;)

    Hyvältä näyttää tuo pasta. Maistuisi minullekin.

    Flunssa on paha yksinäänkin. Sitten vielä vatsatauti. Sympatiani sinne!

    VastaaPoista
  2. Kivaa saada sinulta useampikin kommentti kerralla, en valita! :)
    Suosittelen kokeilemaan, helppoa arkiruokaa tuo pasta.
    Onneksi täällä voidaan jo kaikin puolin paremmin!

    VastaaPoista

Kommentointi on luvallista, jopa suotavaa! :)