keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Synttärikekkerit vol 1.

Viime viikonloppuun kuului kirpparikäynti, esikoisen synttärikekkerit nro 1 ja ulkoilua sen verran, että saatiin pienet lumiukot tehtyä. Perjantaina tyhjäsimme kirppispöytämme ja talvilomareissun matkakassa karttui ihan mukavasti. Koska tavaraa oli mennyt, niin tokihan lauantaina piti piipahtaa vastaavasti toisella kirpparilla ihan vaan varmuuden vuoksi. Tällä kertaa mukaan tarttui pellavainen Marimekon Ananas-kuosinen liina, saattaa olla ihan sieltä 60-luvulta, jolloin kuosi on tullut totantoon. Hintaa tällä oli 20 euroa, joka ei minusta ollut paha hyväkuntoisesta pellavaliinasta. Muita ostoksia olivat Löfbergin vanha kahvipurkki muovisella kannella (ei kuvassa) (1€), Sorsakosken aterimia (8 paria veitsiä ja haarukoita, 8€. ) Onhan noita jo, mutta vielä piti saada vähän lisää. Näistä olikin jo hyötyä, sillä juhlapöytään ei meinannut riittää aterimia, kun suurin osa niistä oli pesukoneessa likaisina. Nuo Sorsakosken haarukat sopivat kokonsa vuoksi passelisti pienemmille ruoille, kuten piirakoiden ja salaattien syömiseen. Kirppikseltä lähti kattaukseen myös lasinen hedelmäkulho, jota olin jo jonkin aikaa katsellut. Nyt sen hintaa oli alennettu, joten neljällä eurolla nappasin sen mukaani.
Kirppiskierroksen jälkeen kekkeröitiin esikoisen isovanhempien ja tädin perheen kera. Emme tehneet kakkua, vaan runebergintorttuja, lisäksi leivoin juustopiirakan ja tehtiin lasten suosikkeja, nakkipiiloja, jotka maistuivat kyllä meille aikuisillekin.


Juhlapöydän koristelin kolmella punaisella gerberalla, kun lempikukkiani leinikkejä ei ollut enää kuin muutama nuupahtanut lähikukkakaupassa. Esikoinen oli toivonut vaaleanpunaisia kukkia, niitä sattuivatkin isovanhemmat tuomaan.
Tällä viikolla ovat vuorossa vielä kaverisynttärit. Tosin meillä sairastetaan taas, tällä kertaa korvatulehdusta. Koko syksy meni terveenä, mutta nyt näitä sairastumisia on taas kertynyt. No, eiköhän täällä synttäreihin mennessä ole jo pirteämpää porukkaa. 


Tervetuloa uusille lukijoille, kiva, jos pikkuhiljaa päästään uuteen kymmenlukuun! :)

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Liina on kyllä kauhean ryppyinen, se vähän häiritsi näissä kuvissa, mutta ajattelin että olkoot, ei se kovin kauan tainnut puhtaanakaan säilyä. ;)

   Poista
 2. Ruusujen väri sopii täydellisesti piironkiin (vai mikä tuon nimi nyt oikeasti onkaan). Hyvältä näyttää!

  Ihania syntymäpäiväjuttuja. Itse en ole koskaan uskaltautunut kokeilemaan runebergin torttuja. Ovatko ne oikeasti niin hankalia kuin kuvittelen niiden olevan?

  Kiva pöytäliina. Minäkin olen yrittänyt katsella kirpputoreilta viime aikoina juuri liinoja. Vaihtelu virkistäisi.

  Oikein hyvää ystävänpäivää ja viikonloppua :D Niin ja paranemista taas. Kyllä se siitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo runebergintorttujen ohje oli vähän monimutkaisempi, mutta periaatteessahan taikinan voi paistaa vaikka isossa kakkupohjavuoassa, kostuttaa ja laittaa hilloa ja tomusokerikuorrutusta päälle. Eli ei se ole kovin hankalaa.

   Minäkään en ole tainnut aikoihin löytää liinoja kirppiksiltä, joten tuo oli ihan mukava löytö.

   Nyt on lapset terveinä, mutta oma nenä vuotaa... No, parempi näin päin!

   Poista
 3. Pikaisia parantumisia toivottelen teille!

  Ja tietysti päivään liittyen oikein hyvää ystävänpäivää :)

  Taas täällä huokailen tuota ihanaa astiakaappia! Kivasti olet tehtyt kirppulöytöjä. Elän niissä mukana, mutta en mene itse ostoksille, en en! Keskityn nyt makselemaan lainaa ja unohtamaan kaikki maailman ihanuudet toistaiseksi.

  Onnittelut vielä Siirille!

  VastaaPoista
 4. Ehkä minunkin pitäisi pysyä poissa kirpputoreilta, kun niihin saa uppoamaan rahaa, mutta toisaalta, kun ne ovat niin sattumanvaraisia paikkoja, että joskus pääsee ihan ilman ostoksia pois. Nyt pistin taas säkillisen vaatetta kierrätykseen, joten tavaran määrä on onneksi ehkä jopa hieman vähentynyt. Eli saan puolusteltua itselleni näitä shoppailuja. :)

  Esikoisella on oikeasti synttärit vasta ensi viikolla, mutta kun sukua asuu siellä täällä ja asunto on pieni, niin juhlitaan muutamatkin synttärit eri kokoonpanoilla. Mutta kiitos onnitteluista!

  VastaaPoista

Kommentointi on luvallista, jopa suotavaa! :)