Onneksi saatiin pakkasta ja vähän luntakin. Heti tuli jouluisempi olo. Torstaina kävin hakemassa nettikirppikseltä ostamani keittokirjan eli tämän:
Kirja oli kuin uusi ja pulitin siitä neljä euroa. Ei paha. Tykkään ihan vain lukea keittokirjoja saati sitten suunnitella niiden avulla tulevia juhlia.
Samana päivänä olin menossa töiden jälkeen jumppaan. Aikaa oli kuitenkin sen verran, että ehdin piipahtaa eräällä kirpparilla. Sieltä tarttui mukaani pärekori. Ei ihan perinteistä mallia, mutta tykkään.
Perjantaina saatiin ystäväperhe kylään ja lauantaina aamulla istuimme pöydässä pitkään ja söimme pikkujoulubrunssia.
Tarjolla oli erilaisia leikkeleitä, vihanneksia, graavilohta, metsäsienisalaattia, nakkeja, lihapullia, pekonimunia, tuoremehua, erilaisia sämpylöitä, jogurttia, hunajaa sekä pähkinöitä jälkiruokia unohtamatta. Herkuttelimme banoffeella, pipareilla, suklaa-vaahtokarkeilla sekä piparisilla joulumuffineilla (joiden ohjeen löydät siskon bloggauksesta) ja totta kai glögillä.
Tästä saatte pekonimunien ohjeen:
Pekoniviipaleita
Yhtä monta kananmunaa
Yhtä monta kananmunaa
juustoraastetta
Voitele muffinssipellin pohjat.
Laita jokaiseen syvennykseen pekoniviipale reunoja kiertämään.
Riko kananmuna jokaiseen syvennykseen. Ripottele päälle juustoraastetta.
Paista 200 astetta n. 20min.
Tänään on leivottu pipareita ekaluokkalaisen tulevia joulumyyjäisiä varten. Muottina käytin Marimekon Sanna Annukan Karhumuottia.
Oikein hyvää tulevaa ensi viikkoa! Nyt painun saunaan ja ehkä sen päälle nautin yhden mustikka-kanelisiiderin.
Voih, teillä on kaikenmaailman Tigerit siellä! :)
VastaaPoistaMä tykkään tuosta lampusta. Aika veikeä löytö.
Pekonimunia täytyy kokeilla. Resepti vaikuttaa siltä, ettei niissä voi epäonnistua - mutta mä kyllä voin silti. :)
Ompa hieno pärekori! :)
VastaaPoistaEi huolta, pekonimunissa ei voi epäonnistua, kunhan muistat voidella muffinipellin. Minä en voidellut, koska luulin että pekonissa on riittävästi rasvaa..
VastaaPoistaKiitos, pärekori oli mukava löytö.