sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Kuppi tai kaksi

Joulukuu lähestyy ja sataa vettä, myrskyää ja on pimeää. Bloginkin päivittelyä haittaa, kun töihin lähtiessä on pimeä ja sieltä palatessa on pimeä, ei ole tarpeeksi valoa kuviin. Tekee mieli pysytellä sisällä ja luoda tänne lämpöistä tunnelmaa, laittaa talvivaloja ja polttaa kynttilöitä, syödä suklaata ja lukea kirjoja. No oikeastaan tälle kaikelle ei työkiireiden vuoksi juuri ole ollut aikaa, mutta onneksi ovat viikonloput. Kirppiskierroksille suunnataan, kun eivät kelit innosta juuri ulkoiluun. Löytöjäkin on tullut tehtyä, vaikka mietin, ettei enää yhtään kuppia ja kippoa, mutta en voinut vastustaa...
Arabian Ali-sarjaa oli tarjolla viisi kuppiparia ja kuusi isompaa lautasta, hinta yhteensä 35 euroa. Täytyy jossain vaiheessa löytää tuolle ylimääräiselle pullalautasellekin kuppiparinsa.Tykkään erityisesti kahvikuppien lautasten muotoilusta, niiden korkeasta reunasta ja aika hauska noiden kuppien jalkakin on. Kuvio on mukavan 60-/70-lukulaista. Sinivalkoisia astioita ei minulla entuudestaan olekaan käytössä, joten näistä saa kivan kattauksen vaikka itsenäisyyspäivänä tai toisaalta luonnonkukkakimpun ja vanhan, käsinkirjotun pellavaliinan kanssa näistä syntyy raikas kesäkattaus, jolloin tuota Gustavsbergin kannua voi käyttää vaikka maljakkona (se onkin vanhempi ostos). En myöskään voi vastustaa vanhoja peltirasioita, ainakaan, jos hinta ja kunto ovat kohdillaan. Tässä viehätti tuo pohjan teksti ja nuo kukat ovat yhtiä lemppareistani, anemoneja tai ainakin minun kasvituntemuksellani niiltä näyttävät. Tämän hinta oli 1,5 euroa.Valkoinen liina ja nuo hopeisen väriset kynttiläjalat katettiin eilen pöytään, kun oli taas miehen vuoro kokata ja sisko perheineen tuli kylään. Vietimme etukäteen pikkujouluja, kun seuraavaksi näemme luultavasti vasta jouluna. Pöydään kannettiin tapaksia kera aliolin, papuja ja ankkaa sekä jälkkäriksi crema catalanaa, jonka mies asiaankuuluvasti liekitti. Puhe kääntyi matkoihin ja tulevien sellaisten suunnitteluun ja syntyikin kaksi hyvää ideaa, katsotaan, saadaanko ne toteutumaan!

8 kommenttia:

 1. Voisi tosiaan jo alkaa kirkastua! Lumi tekisi hyvää.

  Hienoja löytöjä sinulla. Nuo kahvikupit ovat kyllä wow! Kiva kuviointi ja tosiaan erikoinen tuo jalka. Tykkään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja taas vaan sataa...
   Meinasin jättää nuo pullalautaset ensin ostamatta, kun ajattelin, että otetaan nyt ensin kupit ja katsellaan lautasia myöhemmin, mutta onneksi mies meni ja nappasi lautasetkin mukaan. Ei niitä tuohon hintaan helposti löydy ja nyt ne pääsee heti käyttöön, kun on molemmat lautaset.

   Poista
 2. Kahvikupit ihania ja peltipurkkeja en voi vastustaa minäkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Pitäisi vaan saada enemmän tilaa, että voisi pitää löytöjä esillä. Nyt peltipurkit on kaapissa ja satunnaisesti otan niitä esille. Olisipa se oma talo... :)

   Poista
 3. Piti vielä palata, kun lautaset ja kupit jäivät kummittelemaan mieleeni. Sininen väri ei olekaan yhtään hassumpi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei sinistä sisustuksessa taida olla, paitsi tupakaapissa, mutta sekin on vaaleampaa sävyä. Sinivalkoiset astiat on siis piristävä poikkeus ja hyvä syy ostaa vielä yhdet kupit... ;)

   Poista
 4. Hienot kupit ja lautaset. Kuviointi on kiva ja tykkään myös lautasten reunoista ja kuppien jaloista, joten minusta tuo löytö on suorastaan superhyvä. Eikä peltipurkki himmene yhtään noiden rinnalla. Joten eikun vaan lisää onnea talon metsästykseen, kyllä nuo sinne kuuluvat. ♥

  VastaaPoista

Kommentointi on luvallista, jopa suotavaa! :)