Aamulla syötiin rauhassa aamupalaa ja sen jälkeen käväisin jumpassa ja päiväsaunassa. Sitten keittelinkin päiväkaffet ja tilasin Canon-kattovalaisimen Ellokselta poikasen huoneeseen.
Viikonloppuisin on yleensä aikaa panostaa vähän enemmän ruoanlaittoon. Niin nytkin. Joten tässäpä teillekin ihan paras pizzapohjan ohje ja muutama täytevaihtoehto. Olen yhdistellyt ohjeen eri resepteistä ja tuunannut omaan makuun sopivaksi:
4 Annosta
POHJA
2,5 dl vettä
1 pss (11 g) kuivahiivaa
1 tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
300-350 g durumvehnäjauhoja
Liuota hiiva 42-asteiseen
veteen. Lisää suola ja öljy. Alusta taikinaan ensin noin puolet
jauhoista ja sekoita tasaiseksi. Lisää jauhoja vähitellen, että saat
taikinasta kimmoisan. Kohota noin 20 minuuttia liinan alla. Muotoile
pyöreiksi annospizzoiksi. Yhdestä taikinasta on meillä tullut 2 isoa
pizzaa.
TÄYTTEET
- TOMAATTIKASTIKE
- 400 ml laadukasta tomaattimurskaa (Esim. Mutti polpa)
- 5 aurinkokuivattua tomaattia öljyssä
- 3 rkl tomaattipyreetä
- 2 tl kuivattua yrttimaustetta
- ripaus kuivattua chiliä
- suolaa
- ripaus sokeria
- 2 tl tummaa balsamiviinietikkaa
- Valmista tomaattikastike keittämällä aineksia noin 15 minuuttia ja soseuta se sauvasekoittimella tasaiseksi.
- KYLMÄSAVULOHITÄYTE
- 300-400 g kylmäsavulohta viipaleina
- 200 g kirsikkatomaatteja
- 2 palloa (buffalo)mozzarellaa viipaleina
- 1 ruukku basilikaa tai rucolaa
- mustapippuria myllystä
- Levitä tomaattikastiketta pizzapohjille sekä mozzarellaviipaleet. Puolita tomaatit ja asettele ne pohjalle. Paista pizzaa 250-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Levitä vielä kuuman pizzan päälle kylmäsavulohiviipaleet ja basilikan lehdet tai rucola. Viimeistele mustapippurilla.
- PARMAKINKKUTÄYTE
- 160 g parmankinkkua
- 2 palloa (buffalo)mozzarellaa
- 1 ruukku rucolaa
- Levitä tomaattikastiketta pizzapohjille sekä mozzarellaviipaleet ja kinkkusuikaleet. Paista 250- asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Lisää rucola juuri ennen tarjoilua.
- TONNIKALATÄYTE
- 1-2 purkkia tonnikalaa öljyssä
- juustoraastetta
- Levitä tomaattikastiketta pizzapohjille sekä tonnikala. Ripottele päälle juustoraaste.
- Ja sitten vain herkuttelemaan!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommentointi on luvallista, jopa suotavaa! :)