sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Puutarhaunelmia


Kaiken kiireen keskellä pääsin käymään Avoimet kylät -tapahtuman yhteydessä unelmien puutarhassa. Uskomatonta, mitä kaikkea puutarha kätki sisäänsä ja miten taidokkaasti kaikki oli tehty. Tämän pienen paratiisin luoja on eläkeläisnainen, joka sanoo luottavansa enemmin intuitioon kuin tarkkaan suunnitelevansa, miltä seuraavassa nurkassa näyttää. Meidän piha ja puutarha ovat yhä mallia kaaos, mutta ennen kuin meillä päästään pihahommiin, on hyvä aika ottaa ideoita ja virikkeitä muiden markeilta.

12 kommenttia:

 1. Ihania kuvia, valkoinen puutarhakatos, on kyllä hienoin!...juuri runsaassa puutarhassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollaiset katoshommelit on kyllä hienoja, etenkin, jos niitä pitkin saa kasvamaan jotain köynnöskasveja (vai mitä ne nyt on nimeltään, en hallitse tätä alaa... ;) ).

   Poista
 2. Minua viehättää vanhat pihat - sellaiset vähän huolimattomat, runsaat ja silti hoidetut. Kauniita kuvia sinulla taas !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli kyllä laitettu piha, mutta ei liian jämpti, kun siellä täällä oli yllättäviä yksityiskohtia eikä lainkaan nurmikkoa.

   Poista
 3. Oletpas upeaan puutarhaan päässyt vierailulle. Komea tuo ensimmäisen kuvan kahvittelualue =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä puutarha avasi ovensa muutaman tunnin ajaksi ja oli kyllä mielenkiintoista päästä oikein luvan kanssa ihastelemaan tuota pihaa.

   Poista
 4. Kaunista ja runsasta. Tykkään hirmuisesti tuosta patjarikosta, kun se levittää kukkamattonsa, käyn ihastelemassa omaani päivittäin ja nappaan sisälle minikimppuihin muutaman kukan.

  Niinhän sen puutarhan pitäisikin syntyä intuition voimasta, eihän sillä ole mitään tekemistä sisustamisen kanssa, sisällä ei ole sellaisia vastavoimia, kuten kylmyys, paahde, tuhoeläimet, kasvitaudit, tuuli, märkyys, kuivuus tai yleinen hankaluus. Tai voihan jossakin talossa olla, mutta se on aika pelottava ajatus.
  Kauneimmillaan puutarha on taideteos, sellainen parhaassa tapauksessa elämän ajan kestävä performanssi, joka elää ja muuttuu. Ja mitä kaikkea ihanaa ja hyödyllistäkin voi sen sisään mahtua. On arvokasta päästä toisten ihmisten puutarhoihin, siinä on aina jotakin pyhää, kun näkee kaiken vaivan ja vuodet, mitä ympäristöön on uponnut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puutarhuri tarkoitti juuri sitä, että hän tekee palan sieltä toisen täältä ja laittaa sattumanvaraisestikin lajikkeita eri paikkoihin (toki kasvuolosuhteet huomioiden), mutta ei tee mitään pihasuunnitelmaa kuten moni ammattilainen tai esimerkiksi omakotiasuja. Kaikki syntyy mielialojen ja päivien mukaan. Sen lisäksi, että pääsin tutustumaan puutarhaan, oli mukavaa myös tutustua sen omistajaan ja jutella pitkä tovi hänen harrastuksestaan.

   Poista
 5. Nyökyttelen täällä tyytyväisenä. Hyvältä näyttää. Ihanan rauhallista ja hämmentävän kaunista. Upeita kukkia. En minä onneton kaikkea tunnistanutkaan, mutta tykkäsin silti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä vaan kysy, montako minä tunnistin... Nautin vaan väreistä ja kukkien kauneudesta sekä tietenkin valosta, kun ulkona kuvasin!

   Poista

Kommentointi on luvallista, jopa suotavaa! :)