tiistai 26. toukokuuta 2015

Vanha Rauma

Ystäväni ehdotti päiväreissua Vanhaan Raumaan ja viime lauantaina lähdimme kaksin vesisateessa matkaan. Onneksi perillä paistoi aurinko ja oli hyvin kesäinen sää. Rauma ei ole minulle entuudestaan tuttu kaupunki, joten oli kiva suunnata sinne. Kaupunki oli positiivinen yllätys. Siellä oli monta kivaa pikkuputiikkia ja viihtyisiä kahviloita sekä ravintoloita. Ja miljööhän oli upea. Ei ihme, että Vanha Rauma kuuluu Unescon maailmanperintöluetteloon.


Starttasimme kierroksemme Cafe Prassenilta. Herkullista kakkua ja kivasti sisustettu paikka. Kun vatsat olivat täynnä lähdimme kiertelemään putiikkeja.

Wanhan Rauman putiikki TaruLiinassa myytiin mm. kotimaisia ja kierrätysmateriaaleista tehtyjä tuotteita. Siskontyttö sai sieltä synttärilahjan, mutta ei paljasteta sitä vielä :).

Hellapuussa myytiin aivan ihastuttavia lastenvaatteita.


Onneksi aikusillekin löytyi mm. tällaisia tuubihuiveja.


Kierroksen päätteeksi lounastimme kortteliravintola Lungissa. Matkailijaa ilahdutti persoonallisen sisustuksen lisäksi edulliset hinnat.Tällä reissulla tuli ainakin tuettua suomalaista työtä ja vietettyä aikaa hyvän ystävän kanssa. Tekipä hyvää kiireisen arjen keskellä. Melkein kuin kesälomareissulla olisi ollut, kun ennen kotiinpaluuta siemailin jäälatteani kaikessa rauhassa terassilla aúringon lämmittäessä. Hetkeksi ihan unohdin ajan ja paikan. Aina ei tarvitse mennä merta edemmäs kalaan, vaan suht läheltäkin löytyy kivoja kohteita.

6 kommenttia:

 1. Vanha Rauma on varmasti ihana paikka. Koskaan en ole käynyt, mutta voisin hyvinkin kuvitella vartavasten lähteväni. Porvoo ja Naantali on myös kivoja vanhoja kaupunkeja ja sunnuntaina suuntaan Viron vanhaan kaupunkiin, Pärnuun. Mukavia kuvia ja sinulla ja mukavan oloinen päivä.

  VastaaPoista
 2. Kivoja reissukuvia olet napsinut. Vanha Rauma ei ole minullekaan tuttu, mutta mielelläni kyllä menisin. Ehkä yritän myydä ajatusta miehelle, jonka kesäloma on kohta alkamassa :D

  VastaaPoista
 3. Vanha Rauma on kyllä hieno. Pitäisi käydä useammin, kun Turku ei ole niin kovin kaukana. Raumalla on hyvä tarjonta kirppiksiä myös, jos joskus Rauma kutsuu vielä ja kirppishammasta kolottaa.

  VastaaPoista
 4. Rauma on ihana ! Me ollaan siellä välillä yötä matkalla pohjoiseen (Hotelli Vanhassa Raumassa). Liian vähän silti on tullut noita putiikkeja koluttua.

  VastaaPoista
 5. MInulle rauma on tuttu - yksi ehdottomasti lemppari kaupunki !

  VastaaPoista
 6. Se on hassua kun paikallisena ei tule koskaan käytyä noissa vanhan rauman liikkeissä. Moni paljasjalkainen raumalainen mieltää ne vähän tyyriiksi. Pitäisikin oikein turisteilla omassa kaupungissa niin näkisi siitä kokonaan uuden puolen.

  VastaaPoista

Kommentointi on luvallista, jopa suotavaa! :)