lauantai 6. joulukuuta 2014

Piparkakkutalkoot



Perjantaina vietettiin vapaapäivää tyttöjen kanssa ja vihdoin ehdittiin pistää piparitalkoot pystyyn. Kuunneltiin joulumusiikkia ja leivottiin kynttilänvalossa. Hyvää jatkoa joulumielelle, joka tuli torstaiaamuna kuopuksen päiväkodin joulujuhlassa. Juhla pidettiin pihalla, ja päiväkodin ulkokatos oli muutettu jouluiseksi koristelemalla se lyhdyin, punaisin räsymatoin ja tuomalla kuusi sinne, myös joulupukki vieraili paikalla. Lopuksi juotiin kuumaa mehua ja syötiin lasten tekemiä piparkakkuja. Silloin itsellekin syntyi jouluolo, ajattelin, että yritän unohtaa kiireen ja stressin ja keskittyä pieniin hetkiin, pieniin hyvää mieltä tuottaviin juttuihin suorittamisen sijaan.
Marimekon muotilla syntyi isoja piparkakkuja, ne ajattelin vielä koristella ja pistää koristeeksi roikkumaan. Sain myös leivottua omat suosikkini, piparimuffinit, joita olin aikeissa tehdä jo viime kuussa. Nyt uunissa muhii miehen valmistamaa nyhtöpossua, illalla herkutellaan hampurilaisilla. Nyt tapettitalolle ahertamaan ja illalla sitten vaan ollaan ja rentoudutaan.



Täältä löytyy resepti noihin muffineihin. :)

18 kommenttia:

  1. Ihastelin jouluisia tunnelmia. Vähänkö aloin nyt kaivata piparkakkujen tuoksua, joululauluja ja kynttilöiden valoa. Kynttilät ja joululaulut on helppo järjestää, mutta piparkakkutaikinaan meiltä ei kyllä löydy aineksia. Ehkä sitten seuraavana viikonloppuna...

    Tsemppiä tapettitalon touhuihin ja mukavaa itsenäisyyspäivän iltaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tunnustan käyttäneeni valmista taikinaa, mutta ostin jo mausteita uuteen taikinaan, jonka aion tehdä itse. Saatiin yksi pieni seinä kumoon viikonloppuna talolla ja katontekokin edistyy koko ajan, tosin ammattilaiset sitä tekee, ei sentään ihan kaikkea tehdä itse. :)

      Poista
  2. Voih, olen niin heikkona näihin joulupostauksiin! Ihanan tunnelmallisia kuvia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva saada uusia kommentoijia, mukavaa kun piipahdit, toivottavasti tulet toistekin! :)

      Poista
  3. Mistäs löytäis tuon muffinsin ohjeen ? olis kiva kokeilla myös, näyttää niin mehevältä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, kun piipahdit. Nyt on ohje lisätty tuonne, aikaisemmissa postauksissa tämä ohje on vilahdellutkin, koska kuuluu suosikkeihini, joita tehdään joka vuosi.

      Poista
  4. Heippa, laitapa sinäkin mulle sähköpostia osoitteeseen luonjapuran@gmail.com, niin laitan viestiä pian!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Blogiisi pistin osoitteen, kiva olisi tosiaan jotain järkätä!

      Poista
  5. Vielä en ole leiponut jouluksi mitään - ehtii kyllä. Pipareista en pidä, mutta taikinasta kyllä - ;) Pääasia, että selviää ilman stressiä. Ihania nuo muotit .. ! Minua harmittaa, että meillä on niin sateista ja märkää. Odotan niin lunta... edes vähän. Toivotaan, että saadaan valkoinen joulu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lumi kyllä piristäisi huomattavasti mieltä ja antaisi lisää valoa ja energiaa. Nytkin ollaan keskellä joulukuuta syysmyrskyn keskellä. Onneksi kotiin voi rakentaa jouluntunnelmaa, kun ei sitä ulkona saavuta.

      Poista
  6. Vastaukset
    1. Kiitos, toivottavasti sielläkin oli mukava itsenäisyyspäivä!

      Poista
  7. Voih, meillä olisi piparitalkoot vielä edessä... Niistä tulee kyllä aina viimeistään niin ihana joulufiilis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, joulufiilis tulee tuoksuista ja yhdessä tekemisestä!

      Poista
  8. Samoilla talkoilla ollaan oltu :) Pipareista tulee niin hyvä tuoksu ja tunnelma kotiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Parasta on, että piparkakkuja voivat kaikenikäiset leipoa ja siitä yhdessätekemisestä tulee mukava tunnelma.

      Poista
  9. Ihanan tunnelmallisen näköistä! Meillä oli samat puuhat tänään, vielä olisi piparkakkutalon koristelu ja kasaus edessä. Monesti tuntuu, että se paras tunnelma on näissä pienissä jouluisissa jutuissa ennen joulua. Mutta täytyy sanoa, että jos jotain kaipaan, niin sinistä hetkeä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri näin, kun keskittyy pieniin hetkiin, niin ehkä se jouluolokin tulee helpommin eikä toivottavasti tule kasattua liikaa paineita itse jouluun. Siniset hetket on kyllä tunnelmallisia, jos on lunta ja pikku pakkanen, voi että, tulipa ikävä niitä!

      Poista

Kommentointi on luvallista, jopa suotavaa! :)