tiistai 1. lokakuuta 2013

Ahvenanmaa

Pääsin työreissulle Ahvenanmaalle. Harmi vain, melkein koko ajan satoi, kuvaaminen oli vähän haasteellista. Kävimme muun muassa Strömsö-kokki Michael Björklundin Smakbyssä kuulemassa lähiruoan käytöstä ja hänen suunnitelmistaan hyödyntää oman alueen tuotteita ja jalostaa niitä. Ravintola ja panimo heillä jo olikin, tulossa on ainakin juustola sekä kokkikoulu, josta valmistuneilla on  kuulemma varma työpaikka Pohjoismaissa. Mielenkiintoista ja innostunutta.

Yhden yön yövyimme Glada Laxenissa, vanhalla merivartioasemalla. Siellä nautittu ruoka oli erityisen hyvää ja kiitos katetun terassin ja lämmittimien, tarkeni ulkona istua iltaa. Aamupalakaan ei ollut hullumpi, saimme muun muassa vastaleivottuja sämpylöitä ja tyrnijogurttia. Ahvenanmaalle menimme risteilyaluksella, mutta takaisin tulimme saaristoreittejä pitkin pienillä yhteysaluksilla. Taxfree-ostokset jäivät siis vähiin, sen sijaan tuliaisiksi haettiin paikallisia tuotteita: mustaa leipää, juustoja, sitä tyrnijogurttia, sinappia ja muutama erikoisolut.

Tutustuimme myös kylähankkeisiin ja kävimme muutamalla kylätalolla. Molempia oli remontoitu, mutta jätetty myös sopivasti vanhaa jäljelle, kuten pönttö- ja kaakeliuuneja. Yhden kylätalon yläkerrassa oli odottamassa huone täynnä vanhoja koulutarvikkeita, pulpetteja, opetusvälineitä ja vino pino opetustauluja. Oi, kun olisi tehnyt mieli napata muutama matkaan.

Ahvenanmaalle mennessä oli vielä 17 astetta lämmintä, reissussa alkoi toden teolla syksy ja kotonakin huomasi ilmojen viilenneen. Vielä olisi tarkoitus ehtiä mökille karpaloon ennen kuin kylmät kelit kunnolla alkavat.


5 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Mukavaa, että jaoit työreissun meidän kanssamme. Oli mukavaa katsella kuvia ja ihastella maisemia. Oi sentään noita maisemia :D

  Huoneellinen vanhoja koulutarvikkeita olisi varmaan saanut minut sekoamaan tyystin. Olisin varmasti napannut jotain ja juossut nopeasti karkuun niin pitkälle kuin pippuri kasvaa. Tai sitten ei. Olen tylsä ja vastuuntuntoinen aikuinen...

  Viileää oli pari päivää. Käytin jo talvitakkia. En meinaa oikein millään tajuta, että lämpimät ilmat alkavat olla lopullisesti ohi. Onneksi tänään paisteli vielä aurinko ja lämmitti mukavasti :)

  Viikko alkaa olla taas lopuillaan. Rentouttavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi siellä yläkerrassa oli vähän hämärää ja kiirekin oli, etten ehtinyt jäädä kauemmaksi katsomaan, mitä kaikkea ihanaa siellä olisi ollut... ;)
   Ja apua, kuukausi on tästäkin postauksesta mennyt, nyt ollaan vielä pidemmällä syksyssä, pian on tosiaankin talvitakkien aika, vaikka tässä vähän lämpöisempää onkin ollut.

   Poista
 3. Veneilemme yleensä joka kesä Ahvenanmaalle, muttanäin syksyllä en ole koskaan käynyt siellä, on kyllä kaunista.
  Mukavaa viikon jatkoa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa tosi ihanalta tuo veneily Ahvenanmaalle. Siellä näyttikin olevan mukavia vierasvenesatamia. Ja kiitos käynnistä, mukavaa saada uusia kommenttienjättäjiä!

   Poista

Kommentointi on luvallista, jopa suotavaa! :)