maanantai 11. toukokuuta 2015

Kevään ja remontin etenemistä


Kevät etenee, toissapäivänä hiirenkorvat olivat vielä ihan pienet ja nyt lehdet ovat kasvaneet jo paljon isommiksi. Aamuisin on mukavaa lähteä töihin, kun vastassa ei ole kylmää ja pimeää, vaan valoisaa ja linnunlaulua. Muuten pitää kiirettä, kiirettä. töissä ja kotona. Töissä on uusi kausi alkamassa ja onneksi paljon mielenkiintoisia juttuja. Kotona on puolestaan otettu spurtti talon kanssa. Viime viikko kului näin: sorkkarauta käteen, kriks kraks, sisälaudoitus irti, pihalle ja pinoon. Sitten kutteri seinästä irti ja lapioilla säkkeihin. Lapsille annoin vanhoja kahvikuppeja ja kermakon leikkiin, krokettipelin ja trampoliinillekin jo pääsi. Sillä lailla viihdyttiin jokunen hetki. Lauantaina saatiin melkein koko alakerta valmiiksi. Enää lattiat auki ja purut pois, sitten päästään sisälläkin rakentamaan. Ulkovuoraus on pian valmis, kirvesmies on sen kanssa ahertanut. Kellarikin on saatu tyhjättyä sinne vahingossa kipatusta soralastista, olihan siinä urakkaa, mutta minä, mies ja isäni kuntoiltiin kunnolla ja nyt päästään sielläkin eteenpäin.

Lauantaina vietettiin muskarijuhlaa. Joka kerta ihana tilaisuus, lasten intoa ja aitoutta on kiva katsoa ja samalla sitä liikuttuu. Sähellettiin esikoisen kanteleen kanssa, se jäi päiväkodin naulakkoon viikonlopuksi. Onneksi komerossa oli miehen ala-asteella tekemä kantele ja uudet kieletkin hankittu. Äkkivirittely ja esikoinen pääsi juhlaan soittamaan. Olihan se aika liikuttavaa 7-vuotias soittaa kanteleella, jonka isänsä on tehnyt 12-vuotiaana. Mieskin sanoi, että taisi olla juhlatilan ilmastoinnissa jotain vikaa, kun tuntui menevän roska silmään.

Äitienpäivänä söimme nakkikiusausta ja mustikkapiirakkaa, kävin kävelyllä ja esikoinen pyöräili vierellä, katseltiin valkovuokkoja ja nautittiin lämmöstä, illalla alkoi sade ja me ahtauduimme samalle sohvalle katsomaan Herra Heinämäen elokuvan emmekä menneet talolle päinkään. Arkinen, mutta onnellinen päivä.


10 kommenttia:

 1. Luonnossa tapahtuu muutoksia joka päivä. Se on mukavaa katsella. Näitä ihmeitä seuratessa aika kuluu mukavasti. Kesään ei ole todellakaan mikään kiire. Nautin juuri näistä hetkistä!

  Kommentointi juhlatilan ilmastoinnista sai minut liikuttumaan. Suloista.

  Mukavia äitienpäivän tunnelmia. Jopa vesisateen alkaminen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on kyllä tullut vihreyttä lisää ihan hujauksessa, ihanaa!

   Poista
 2. Niin samaa mieltä kanssanne. Ihania pikku neitejä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihania toukokuun viimeisen viikon päiviä sinulle!

   Poista
 3. Toukokuu on ihanaa aikaa. Kauniita kuvia sinulla. Onkos teillä hei tarkoitus jo kesän aikana muuttaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Elokuun loppu on suunnitelmissa, mutta katsotaan, katsotaan, missä vaiheessa silloin ollaan. :)

   Poista
 4. Toukokuu ♡ Remontin eteneminen ♡ Lapsi ja soitin ♡ Roskasilmäinen isä ♡Vapaapäivä rempasta ♡ No oho, tulipas paljon sydämiä, mutta ihania asioita nuo kaikki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sydämet on kivoja ja lämpöiset ajatukset, kiitos sydämistä! :)

   Poista
 5. Tämä on kyllä vuoden parasta aikaa ja luonto kauneimmillaan. Nyt vain nautitaan =) Mukavia hetkiä olette viettäneet ja mahtavaa että projketit etenee =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä nuo projektit tosiaan jumittaa joko omasta väsymyksestä/kyllästymisestä/kiireestä johtuen ja välillä taas ihan muista syistä. Onneksi tämä vuodenaika on otollinen remppaamiseenkin, hrr, en muistele lämmöllä pimeneviä iltoja, kuraa, loskaa ja kylmää, kun oltiin talolla...

   Poista

Kommentointi on luvallista, jopa suotavaa! :)