Mausteinen glögijuustokakku
Ainekset | 16 viipaletta |
---|---|
Pohja | |
150 g | piparkakkuja |
75 g | meijerivoita tai margariinia |
Täyte | |
4 | liivatelehteä |
1 tlk (2 dl) | vispikermaa |
1 rs (180 g) | maustamatonta tuorejuustoa |
1 dl | tomusokeria |
1/2 tl | kanelia |
1/2 tl | kardemummaa |
1 | appelsiinin raastettu kuori |
3 rkl | appelsiininmehua |
Kiille | |
4 | liivatelehteä |
1 dl | vettä |
3 dl | Marli perinteistä glögitiivistettä |
Koristeeksi | |
kanelitankoja |
Vaihe 1
Murskaa
piparkakut. Sulata rasva ja sekoita piparimurujen kanssa. Kiinnitä
leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjan ja reunojen
väliin. Painele keksiseos vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Nosta
vuoka jääkaappiin.
Vaihe 2
Upota
liivatteet runsaaseen, kylmään veteen ja anna liota vähintään 10
minuuttia. Vaahdota kerma. Sekoita tuorejuuston joukkoon tomusokeri,
mausteet ja appelsiinin raastettu kuori. Nostele kermavaahto
juustoseoksen joukkoon. Kuumenna appelsiininmehu. Liuota hyvin
puristetut liivatteet mehuun. Kaada liivateseos hieman jäähtyneenä
täytteen joukkoon samalla hyvin sekoittaen. Levitä täyte piparipohjan
päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
Vaihe 3
Liota
kiillettä varten liivatteita noin 10 minuuttia kylmässä vedessä.
Kiehauta vesi kattilassa. Liuota hyvin puristetut liivatteet veteen.
Kaada liivateseos ohuena nauhana glögitiivisteen joukkoon samalla
sekoittaen. Anna seoksen jäähtyä hetken aikaa. Lusikoi mehuseosta puoliksi hyytyneen kakun päälle erittäin varovasti,
jotta juustotäyte ei sekoitu. Hyydytä jääkaapissa vähintään 4 tuntia,
mielellään yön yli. Koristele glögijuustokakku kanelitangoilla.
Huom! Käytä kiilteeseen glögitiivistettä, ei glögijuomaa. Tällöin kiilteen väri ja maku ovat vahvemmat.
Ensimmäinen joululahjakin tuli paketoitua. | ||||
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommentointi on luvallista, jopa suotavaa! :)